Turtle Rock Studios werkt aan nieuwe coöp RPG met duistere fantasy-setting

Ondanks de flinke stijging in spelersaantallen als gevolg van de free-to-play-zet van Evolve, zag ontwikkelaar Turtle Rock Studios zich onlangs tóch gedwongen om te stoppen met het ontwikkelen van de game. Het is dan ook tijd voor de studio om zich te richten op de toekomst.

In een interview met gameindustry.biz gaf een vertegenwoordiger van Turtle Rock aan dat het bedrijf inmiddels werkt aan een nieuwe FPS die zich afspeelt in een duistere fantasy-wereld. Net als Evolve en Left 4 Dead zal ook deze game zich sterk richten op coöperatieve gameplay.

Ook is het bekend dat het om een nieuwe IP gaat en niet om een nieuwe Evolve of Left 4 Dead. Zombies en post-apocalyptische settings zijn uitgesloten. Wel zal de nieuwe game de snelle actie bieden die we van Turtle Rock Studios kennen.

De ontwikkelaar is een samenwerking aangegaan met uitgever Perfect World om ervoor te zorgen dat de spelers op de eerste plaats komen:

We are developing a new franchise set in an all new universe that leverages the style of gameplay our community loves and expects from Turtle Rock Studios. We’re focusing on what we do best – heart-pounding moment-to-moment online co-op FPS action, and with Perfect World as our partner, we will always make sure that our players come first by listening to them and growing the game based on how they play and interact over what we hope are many years to come.
Ben jij al benieuwd waar Turtle Rock mee komt?

 1.   
  Downzilla's avatar

  Ze hebben modern era zombies gehad, en sci fi met Dinosaurusachtige monsters. Dan blijft er alleen medieval era met robotvijanden over, kan best wel eens wat worden.

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  Ze kunnen beter een rpg maken in een western setting vind ik persoonlijk.
  Ik ken er nog niet echt goeie en kom maar niet met Wasteland 2 aan want dat vind ik maar rommel.

 3.   
  Papachico's avatar

  ”sjaak19832015″ schreef, "Ze kunnen beter een rpg maken in een western setting vind ik persoonlijk.
  Ik ken er nog niet echt goeie en kom maar niet met Wasteland 2 aan want dat vind ik maar rommel."

  Red Dead Redemption en deel 2 komt volgend jaar

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Papachico schreef, "

  ”sjaak19832015″ schreef, "Ze kunnen beter een rpg maken in een western setting vind ik persoonlijk.
  Ik ken er nog niet echt goeie en kom maar niet met Wasteland 2 aan want dat vind ik maar rommel."

  Red Dead Redemption en deel 2 komt volgend jaar"

  Ik weet niet of RDR2 een RPG te noemen is. Qua gameplay hebben we nog niks gezien, maar het eerste deel was niet echt een RPG met character customisation, skill trees, etc.

  Zelf weet ik niet hoe ik zou denken over een western-RPG. Ik ben niet echt fan van westerns, maar een goeie RPG verslind ik. Hangt af van de implementatie, denk ik 🙂

 5.   
  JaslanNL's avatar

  Ik zie wel online co-op staan, dat is al mooi, maar ’t is nog mooier als ’t ook lokaal kan. Verder spreekt de setting me aan, maar liever beelden/gameplay dan woorden 🙂