2K Games kondigt einde van Evolve aan; game gaat door als Legacy Evolve

Als er een game is die de spijker maar niet op zijn kop wist te slaan in de afgelopen jaren, dan moet dat wel Evolve zijn geweest. Asymmetrische multiplayer was een hippe nieuwe boeg om je online spel over te gooien, maar bij de laatste game van Turtle Rock Studios, bleven spelers daar maar niet bij hangen. Een aardige free-to-play adaptatie was het antwoord, maar nu moet ook die sneuvelen.

Uitgever 2K Games benadrukt nu op diens officiële website voor ondersteuning dat de dedicated servers van Evolve binnenkort zullen sluiten. Daarmee stopt het bestaan van het gratis te spelen Evolve: Stage 2, terwijl betalende spelers eventueel nog terecht kunnen bij het nu onthulde Legacy Evolve.


Middels Legacy Evolve is een peer-to-peer verbinding met medespelers nog altijd mogelijk, waardoor legio van de modi en facetten nog bereikbaar blijven. Denk aan het inloggen op je My2K-acount, toegang tot al je vergaarde Hunters en Monsters of bijvoorbeeld zelfgemaakte custom games. Dat terwijl ondertussen de free-to-play spelersbasis weer volledig wordt afgestoten, en de Ranked-versie van Hunt definitief ten einde komt.

Vanaf 2 juli stopt per direct de verkoop van in-game valuta en los te kopen content. Vervolgens zal 2K vanaf 3 september de officiële servers sluiten, waarmee Evolve: Stage 2 dan definitief tot zijn einde komt. Vanaf dat moment gaat de gehele game (op alle denkbare platformen) over naar de Legacy Evolve-fase, alwaar het maar de vraag blijft of een vaste groep spelers zal blijven bestaan.

Wij van GamersNET waren anno 2015 nog gematigd positief te spreken over Turtle Rock Studios’ laatste geestenkind, waarvan akte in onze Evolve review. De game kende weliswaar veel repetitie en bestuurde af en toe nog wat slordig, maar in de basis stond een uniek multiplayer-concept, die stiekem veel potentie had. Daar waren de massa’s het echter niet helemaal over eens, zoals later bleek uit de teleurstellende spelersaantallen.

Meer weten over hoe Evolve in de komende maanden gaat evolueren (pun intended) en af zal bouwen? Lees alle informatie over de veranderingen in 2K Games’ officiële statement over het gedeeltelijk sluiten van de servers.

 1.   
  MBgamer's avatar

  Als je met groep speel is dit toch echt een geweldig fungame.
  Echt wel gelachen met vrienden bij dit spel.

  Helaas was er maar een kleine community!

 2.   
  Tom's avatar

  Dat gaat gelukkig wel vaker op voor games die op grote schaal niet aanslaan; met goede vrienden kan bijna alles wel vermakelijk worden. Maar goed, daar kun je natuurlijk niet echt een hele business op runnen.

  Vind het persoonlijk wel erg schraal voor Evolve. De game was zeker niet perfect, maar het concept was ontzettend gaaf in de kern en de world building was ook absoluut niet verkeerd. Jammer dat het zo toch een beetje tegen zijn einde loopt…