Gerucht: The Division misschien uitgesteld naar 2015

Het belooft één van de toppers voor de nieuwe generatie consoles te worden: Tom Clancy’s The Division. Helaas beweert een anonieme bron, die werkzaam zou zijn bij de ontwikkelaar Ubisoft Massive, tegenover het Zweedse GameReactor dat het vrijwel uitgesloten is dat The Division in 2014 verschijnt.

Volgens deze bron bij de ontwikkelaar van The Division heeft men de engine voor het spel nu goed aan de praat, maar is men nog nauwelijks begonnen aan het daadwerkelijk ontwikkelen van het spel. Een releasedatum in 2014, zoals Ubisoft nu vermeld, is volgens deze onbekende bron dan ook lachwekkend:

The game engine works well, it is not clear but works well. Actual game development has barely begun, however. The fact that Ubisoft issued a 2014 release date seems laughable if I’ll be completely honest, we will never have time to release The Division this year. This is a big project, we have very far to go …
Hoewel het de vraag is in hoeverre deze anonieme bron serieus te nemen is, zou het een bittere pil zijn voor veel gamers als we Tom Clancy’s The Division pas in 2015 mogen verwachten. Mocht het waarheid blijken, zou het zeker niet de eerste Ubisoft-game zijn die recent met vertraging te kampen heeft. Eerder werden releasedata van Watch_Dogs en The Crew al maanden uitgesteld en werd de ontwikkeling van Rainbow Six: Patriots zelfs helemaal overhoop gegooid.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Beter uitstellen en een goede game die gelijk goed werkt, dan een game vol bugs die niet goed werkt hele tijd.

  2.   
    WoKingNL's avatar

    Het zou me niet verbazen.

  3.   
    superdedupe's avatar

    Ik denk dat de aankoop van een ps4 voor mij dan ook direct wordt uitgesteld tot 2015… Tenzij de berichten rond battlefield 4 ineens helemaal bijtrekken.

  4.   
    See4urSelf's avatar

    soldierarjan schreef, "Beter uitstellen en een goede game die gelijk goed werkt, dan een game vol bugs die niet goed werkt hele tijd."

    Zeker waar! Maar je publiek steeds voorliegen met data is natuurlijk gewoon jammer. Getuigd niet echt van vastberadenheid.

  5.   
    Hitman047's avatar

    Actual game development has barely begun, however.

    Als dat waar is, was die eerste ‘gameplay’ demo [Deze] dus puur voor de show? Alleen een soort uitgebreide tech-demo voor de engine? Dikke kans dat de uiteindelijke game daar dus totaal niet meer op zal lijken.

    Klinkt geloofwaardig. Het zou niet de eerste keer zijn dat Ubisoft zo’n stunt uithaalt. 😳

  6.   
    D_Dog's avatar

    🙁 Zou jammer zijn.

  7.   
    MisterMDW's avatar

    Misschien ook wel logisch aangezien Ubisoft juist wil voorkomen zoals het met Watch Dogs is gegaan. Het zou mij dan ook niets verbazen als de game inderdaad het eerste kwartaal van 2015 verschijnt 🙂

  8.   
    Sa.'s avatar

    soldierarjan schreef, "Beter uitstellen en een goede game die gelijk goed werkt, dan een game vol bugs die niet goed werkt hele tijd."

    Ik ben geneigt om hetzelfde te zeggen, maar ze stellen nu zoveel uit dat ik denk, kondig dit soort games dan niet zo vroeg aan! Watch_Dogs viel nog mee maar naar 2015 uitstellen is ttoch wel erg ver. Die demo die ze lieten zien doet toch wel vermoeden dat ze in ieder geval al begonnen zijn..,.

  9.   
    Musicman88's avatar

    Begint de nieuwe trend te worden…maar ja, als de game daardoor nog vetter wordt, heb ik het er wel voor over

  10.   
    NoFearz's avatar

    Lijkt mij niet, want anders was er niet een uitgebreide demo.

  11.   
    lassieman's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "

    Actual game development has barely begun, however."

    Als dat waar is, was die eerste ‘gameplay’ demo [Deze] dus puur voor de show? Alleen een soort uitgebreide tech-demo voor de engine? Dikke kans dat de uiteindelijke game daar dus totaal niet meer op zal lijken.
    Klinkt geloofwaardig. Het zou niet de eerste keer zijn dat Ubisoft zo’n stunt uithaalt. 😳

    Ik hoop wel dat het daar op blijft lijken. Die gameplay was juist zo vet! Hopelijk blijft het bij een gerucht

  12.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Ubisoft moet wel op zijn tellen gaan passen. Nog een paar van dit soort grappen en het wordt niet meer serieus genomen.
    Ik ben helemaal voor het releasen van een game die werkt in plaats van het rushen van een game die uiteindelijk van ellende uit elkaar dondert (zie EA’s Battlefield 4), maar Ubisoft lijkt nu een sport te maken van het creëren van een hype om vervolgens de eigen PR campagne om zeep te helpen..

    Maar goed, het blijft vooralsnog een gerucht.

  13.   
    soldierarjan's avatar

    See4urSelf schreef, "

    ”soldierarjan” schreef, "Beter uitstellen en een goede game die gelijk goed werkt, dan een game vol bugs die niet goed werkt hele tijd."

    Zeker waar! Maar je publiek steeds voorliegen met data is natuurlijk gewoon jammer. Getuigd niet echt van vastberadenheid."

    Komt zeker niet vastberaden over maar ze zijn wel eerlijk teminste.
    Als ik nu battlefield 4 op me ps4 opstart heb ik nog vaak last van lag en dat ik gewoon onder de grond verdwijn in de multiplayer.
    Daar word je alleen maar boos van omdat niet werkt en dan ga ik weer killzone shadow fall spelen omdat daar wel werkt.

  14.   
    3333/3333's avatar

    Liever langer wachten op een bug-vrije game dan al eerder een game die half af is?

    Hoe lang kennen we deze smoes al? In praktijk blijkt het keer op keer geen bal uit te maken. Bij de release stikken dit soort probleemgames alsnog van de bugs, zelfs na het uitstel.

  15.   
    Sa.'s avatar

    Ik denk dat de bron wel betrouwbaar is, maar ik denk dat Ubisoft wacht tot de release van Watch_Dogs en zodra het publiek zich focust op die game tussen neus en lippen door The Division uitstellen. Ik denk dit omdat eigenlijk al hun next-gen games worden uitgestelt, dit willen ze natuurlijk niet op de voorpagina hebben staan bij wijze van.