First-party games van Ubisoft hebben voortaan het label Ubisoft Original

Tegenwoordig plakt ieder bedrijf het “Original” label aan diens creaties. Netflix, HBO, Amazon… zelfs EA heeft een sectie genaamd Original. Ook Ubisoft lijkt mee te zijn gegaan in het omlabelen van diens divisies, want alle first-party games van de Franse uitgever mogen zich voortaan Ubisoft Original noemen. Ergens moet je ze complimenteren met deze ironische move.

Het hele Ubisoft Original dingetje viel mensen op na de aankondiging van The Division: Heartland, een free-to-play spin-off. Eurogamer zette zo diens vraagtekens bij deze onverklaarbare naamstoevoeging, maar lang hoefde men niet op antwoord te wachten. Ubisoft legde al gauw fier uit dat het Ubisoft Original label vanaf nu onder iedere game van eigen stal komt.

De vraag is in hoeverre dit (vooralsnog) toegevoegde waarde heeft. Ubisoft is nu niet bepaald een powerhouse dat van alle kanten third-party games binnenharkt en publiceert, dus iedere game kan zo’n beetje dat label opgespeld krijgen. Wat dat betreft gaat het originele wel een beetje van de naam Ubisoft Original af.

Maar goed, het zou kunnen betekenen dat hier verandering in gaat komen. Wellicht dat Ome Yves al met een hoop indie ontwikkelaars om ‘le table’ zit om dikke publishing deals te sluiten. Mocht dat zo zijn, dan kan hij beter dit label aan deze games plakken, gezien het vaan de indies zijn die nog een beetje originaliteit nastreven. Wat dat betreft is het label Ubisoft Original lichtelijk ironisch, gezien de Franse studio steeds meer moeite lijkt te hebben met originaliteit.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren