Fallout 4 speelt zich mogelijk af in Boston

Hoewel we nog wat langer moeten wachten op een onthulling van Fallout 4 lijkt het er nu op dat we toch al wat eerste informatie hebben ontdekt. Via vermoedelijk uitgelekte documenten zijn wat details naar buiten gebracht omtrent het verhaal en de setting van de nieuwe Fallout.

Onder andere scripts en beschrijvingen van personages zijn opgedoken voor een project met de codenaam Institute. Hoewel de naam Fallout nooit genoemd wordt, zijn er veel aanwijzingen naar eerdere Fallout-games.

Het script meldt dat de hoofdpersoon van Fallout 4 wakker wordt uit een cryogenic sleep chamber. Een personage Preston Garvey zendt de speler op een missie om een ‘fusion core’ op te halen uit een museum, gelegen in de Commonwealth. Andere personages die genoemd worden zijn een radio-dj genaamd Travis Miles en een monteur, Sturges. Ook interessant is de setting van de game: in en rondom Boston, Massachusetts. Dit sluit aan bij geruchten uit 2012, toen Bethesda gezien was om de omgeving van het Massachusetts Institue of Technology (MIT) in kaart te brengen.

Mochten de documenten daadwerkelijk officieel zijn, dan is dat overigens geen garantie dat de details ook in de uiteindelijke game terecht gaan komen. Er wordt vaak veel meer bedacht en uitgewerkt dan dat er overblijft aan het einde van het ontwikkelproces.

Bethesda reageerde uiteraard op deze geruchten met “geen commentaar”. Sinds het afronden van Skyrim is het nogal stil geweest rondom de ontwikkelaar, waardoor fans al lange tijd hopen op een nieuwe Fallout. De recent verschenen teaser website bleek nep, maar toch houdt iedereen rekening met een naderende onthulling van Fallout 4.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Zijn de rumoeren over Boston niet al zo half jaar tot zelfs al een jaar oud?

  Beetje oud nieuws lijkt me

 2.   
  WoKingNL's avatar

  Er werd gister gereport vanuit Kotaku dat ze een casting list hadden waaruit opgemaakt werd dat het in Bosten afspeelde! Also de teaserwebsite was helaas een elaborate prank van iemand om te kijken of hij bethesda kon forceren iets te onthullen tijdens de VGX, het laatste filmpje op de site was een rickroll begreep ik 😛

 3.   
  Alterlai's avatar

  Ik mag hopen dat dit niet gebaseerd is op de activiteiten rond the survivor 2299?

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Alterlai schreef, "Ik mag hopen dat dit niet gebaseerd is op de activiteiten rond the survivor 2299?"

  Nope, dat bleek, zoals ook in het bericht staat, nep. Deze nieuwe informatie komt van documenten die Kotaku in handen gekregen heeft mbt het script en karakteromschrijvingen, Kotaku claimt dat het heeft kunnen bevestigen dat deze documenten echt zijn.

 5.   
  ChielB's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Zijn de rumoeren over Boston niet al zo half jaar tot zelfs al een jaar oud?
  Beetje oud nieuws lijkt me"

  De geruchten zijn er al langer, mede door wat er ook staat over Bethesda bij het MIT. Maar zoals WoKingNL al meldt gaat dit om recent uitgelekte/ontdekte documenten, waar naast Boston dus nog wat meer details uit naar voren zijn gekomen.

  @Alterlai: dit is daar inderdaad niet op gebaseerd. Die site was immers een hoax van iemand met teveel geld. 😉

 6.   
  Goldcobra's avatar

  Dit is inderdaad al een redelijk oude roddel. Los daarvan: de stad maakt mij niet echt uit, zolang ie maar net zo goed wordt als Fallout 3

 7.   
  xizaaR's avatar

  Wist dit ook al een tijdje. Verheug me echt op een nieuwe Fallout, New Vegas begint na de 5de keer wel een beetje afgezaagd te worden en 3 blijft maar crashen.

 8.   
  NLkevvNL's avatar

  xizaaR schreef, "Wist dit ook al een tijdje. Verheug me echt op een nieuwe Fallout, New Vegas begint na de 5de keer wel een beetje afgezaagd te worden en 3 blijft maar crashen."

  idd had ik ook. maar nog leuker is. met skyrim.. blijft ook crashen.als je meer dan 70 uur hebt gespeeld 😉