De échte Dogmeat uit Fallout 4 is niet meer

Het is een verdrietige dag voor iedereen die menig uurtjes met de viervoetige Dogmeat uit Fallout 4 heeft doorgebracht. De real-life Dogmeat, in het echt River genaamd, is overleden. Dat laat haar loyale mensenvriend en ontwikkelaar van Fallout 4 Joel Burgess weten op Twitter.

River is een goed voorbeeld van wat een klein beestje kan betekenen voor veel mensen. De Duitse herder heeft namelijk veel invloed gehad op de in-game canine Dogmeat. Van opgenomen geluiden van River tot haar iconische manier waarop ze op haar baasje vooruit rende om vervolgens om te kijken en op je wachten; Veel van River is uiteindelijk in Fallout 4 terechtgekomen. Dit was origineel helemaal niet plan, maar nadat ze onderhand een lid was geworden van het ontwikkelingsteam, kon men niet anders dan haar als inspiratie gebruiken. Een stukje van Rivers invloeden konden we vijf jaar geleden al checken in deze YouTube-video. I’m not crying. You’re crying!

Alhoewel Dogmeat voor altijd bij ons zal blijven in The Wastelands, is River niet meer onder ons. We hopen dat deze invloedrijke dame al onze loyale vriendjes die we dagelijks moeten missen een liefdevolle poot kan geven namens ons ♥

  1.   
    Turk–Life's avatar

    Ahhh☹ hij was altijd bij me in fallout 4. Voelde me eenzaam zonder hem.