Xbox One ontworpen om schijfruimte automatisch te beheren

Net zoals de PlayStation 4 heeft de Xbox One een interne harde schijf van 500GB. Maar in tegenstelling tot de PlayStation 4 – en de Xbox 360 – heeft de Xbox One geen optie om te zien hoeveel ruimte er nog vrij is op de harde schijf. Volgens Microsoft is dit een bewuste keuze. Men heeft de Xbox One zo ontworpen dat storage management automatisch gaat, zodat gebruikers zich er geen zorgen over hoeven te maken.

Daarnaast zijn zaken als save games, instellingen en andere informatie weg te schrijven naar de Xbox One-cloud, wat in feite een onbeperkte opslagruimte biedt. Microsoft verklaarde:

Xbox One was designed to make storage management automatic. For saved games, settings, and other information that Xbox One customers save to the cloud, space is virtually unlimited. On the internal hard drive in each Xbox One, games and apps can be uninstalled or reinstalled instantly with the click of the Xbox One menu button.

Saved games and settings information is retrieved from the cloud for any game as its being reinstalled. By being smart about how storage is managed, Xbox One keeps everyone playing, watching, and sharing their entertainment content rather than worry about limitations. You can also see how much storage any app uses by pressing the menu button on that app.

Overigens dien je wel een Xbox Live Gold-abonnement te hebben om te profiteren van cloud saving op de Xbox One.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Voor sommige mensen is dit misschien handig, maar ik wil graag alles zelf beheren. Dit is nog een extra reden om de next-gen console links te laten liggen.

  2.   
    ChielB's avatar

    In feite kan je nog wel gewoon beheren, je bepaalt immers zelf welke games/aps etc. je installeert en verwijdert. Alleen heb je niet meer het standaard overzicht van nog xxx GB vrije ruimte.

  3.   
    3333/3333's avatar

    Handig, hoe doen ze het dan als de schijf (bijna) vol zit?

    Als je weet dat je nog maar weinig ruimte over hebt kun je zelf dingen verwijderen, nu heb je straks dus geen flauw idee. Een bijna volle schijf lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor de snelheid van het systeem.

  4.   
    D_Dog's avatar

    Wtf is dit nou voor een bullshit. Ik wil gvd zelf alles beheren, ik wil zelf weten welke content ik kan en wil verwijderen!

  5.   
    Leon 2.0's avatar

    Klinkt bijzonder onpraktisch. Hoewel je dus wel weet hoe groot iedere game is, weet je niet wat de vrije ruimte is. Als je een game dus niet kunt installeren doordat je te weinig vrije ruimte hebt, moet je gaan gokken hoe veel ruimte je nog over hebt en aan de hand daarvan een game uitzoeken om te verwijderen?

    Hoeveel moeite kan het zijn om die notificatie ergens te plaatsen?Had gehoopt dat deze opties uitgebreider worden, zodat je juist gemakkelijker aan storage management kan doen. Nu blijkt dus juist dat het in ieder geval bij de Xbox One het tegendeel gebeurd en het moeilijker gemaakt wordt.

  6.   
    RockerRoy's avatar

    Geen idee waar microsoft mee bezig is… ze proberen volgens mij te hard om “de toekomst” te bieden. Hun toekomst is shit, dus Ps4 word alsmaar aantrekkelijker.

  7.   
    OllieDenZotn's avatar

    Ik snap de commotie niet? Het enigste dat veranderd is dat je niet meer kan zien hoeveel beschikbare ruimte je nog over hebt. Dit doen ze dan weer omdat er gewoonweg geen limiet is? (cloud) Verder kan je in tegenstelling dan wat anderen hier beweren nog steeds zelf je content beheren.
    In mijn ogen een serieuze verbetering! ๐Ÿ˜‰

  8.   
    OllieDenZotn's avatar

    ”Leon 2.0″ schreef, "Klinkt bijzonder onpraktisch. Hoewel je dus wel weet hoe groot iedere game is, weet je niet wat de vrije ruimte is. Als je een game dus niet kunt installeren doordat je te weinig vrije ruimte hebt, moet je gaan gokken hoe veel ruimte je nog over hebt en aan de hand daarvan een game uitzoeken om te verwijderen?
    Hoeveel moeite kan het zijn om die notificatie ergens te plaatsen?Had gehoopt dat deze opties uitgebreider worden, zodat je juist gemakkelijker aan storage management kan doen. Nu blijkt dus juist dat het in ieder geval bij de Xbox One het tegendeel gebeurd en het moeilijker gemaakt wordt. "

    Hoezo moeilijker?
    Indien je een verbinding hebt met internet gaat het allemaal automatisch en hoef je zelf niet eens meer te kijken naar je opslagruimte, aangezien er geen limiet op zit.. ๐Ÿ™„

  9.   
    JV0472's avatar

    MS is idd een beetje te snel met zijn toekomst, ze moeten het langzaam en jaar per jaar doen met hun xbone ipv net als windows 8 alles tegelijk aan te passen, wat een ongeorganiseerd bedrijf is dat toch geworden.. Proberen er zo hard bij te horen ..

    Anyway, de functie lijkt mij idd heel onpraktisch en een beetje zelfcontrole over je files kan toch geen kwaad. De tijd zal het leren of deze automatisering wel zo slim is want je kan niet makkelijk je HDD zelf vervangen bij deze console.

  10.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    ach een update en dat is opgelost. Het is een beetje dom van ze , maar voor alles is er een oplossing. En op de release dag van de xbox one en zelf’s nu al houden ze hun forums in de gaten. Dus ze zullen dit wel aanpassen in loop van de tijd.

  11.   
    noah81's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Voor sommige mensen is dit misschien handig, maar ik wil graag alles zelf beheren. Dit is nog een extra reden om de next-gen console links te laten liggen. "

    Pfff sommige mensen gaan ook nooit met de tijd mee en is elke verandering slecht.

    Ik vind dit juiste een goeie zaak van microsoft!

  12.   
    DeAdSeYe's avatar

    watti81″][quote=”DeAdSeYe schreef, "Voor sommige mensen is dit misschien handig, maar ik wil graag alles zelf beheren. Dit is nog een extra reden om de next-gen console links te laten liggen. "

    Pfff sommige mensen gaan ook nooit met de tijd mee en is elke verandering slecht.
    Ik vind dit juiste een goeie zaak van microsoft![/quote]

    watti81, lees even goed na wat je tegen mij zegt? Omdat ik deze functie niks vindt ga ik dus niet met de tijd mee en zijn alle veranderingen in mijn ogen slecht.

    Waar haal je in godsnaam deze vooroordeel vandaan.

    Daarnaast is dit een extra reden om de console links te laten liggen, want externe HDD’s worden ook al niet ondersteund. Met andere woorden, ik kan mijn interne HDD weinig tot niet beheren en daarnaast zit ik VERPLICHT verbonden aan cloud.

    Als jij afhankelijk wilt zijn van bedrijven? Ik wil graag mijn eigen data beheren en daarnaast alle savegames en data op een externe HDD zetten. Maar ook dat ondersteund de Xbox One niet. Met andere woorden, Microsoft verplicht mij om bepaalde functies te gebruiken en laat het net zijn die bij Microsoft in het voordeel liggen.
    Brr, moet er niet aan denken dat een bedrijf mijn data beheert. Daarom maak ik ook geen gebruik van dropbox, google drive etc.

    Lekker mijn externe HDD schijf waar ik offline toegang tot heb.. Dat wordt mij allemaal ontnomen door Microsoft.

    Dit heeft helemaal niks met meegaan met de tijd te maken of dat ik elke verandering slecht vindt (wat nergens op slaat). Het heeft meer te maken met onafhankelijkheid en vertrouwen te maken.

  13.   
    Sa.'s avatar

    @DeadSeye je zegt nog net niet “Lekker ouderwets op mijn externe HDD”

    Anyway, het lijkt mij een beetje te onoverzichtelijk, maar die Cloud is dan weer geweldig! Als ze nou dat cijfertje met het aantal gigs left erbij doen ben ik ook weer blij ๐Ÿ˜‰