Downloadbare Xbox One-games krijgen ook 1000 Gamerscore

Games die als downloadbare titel momenteel voor de Xbox 360 verschijnen, hebben maximaal 400 Gamerscore om door middel van Achievements te verdienen. Voor de Xbox One wordt dit flink opgeschroefd. Een lijst van achievements van Halo: Spartan Assault wijst erop dat deze downloadbare game 1000 Gamerscore heeft om te behalen, net zoveel als een game die op een disc worden uitgebracht.

Ontwikkelaar PopCap bevestigde onlangs al via Twitter dat de download-only game Peggle 2 eveneens 1000G bevat. Microsoft liet eerder al eens weten dat er op de Xbox One geen verschil bestaat tussen downloadbare en retail games. Het merk ‘Xbox Live Arcade’ verdwijnt dan ook op de Xbox One, alle games zijn te downloaden via dezelfde online ‘marktplaats’.

  1.   
    OllieDenZotn's avatar

    Leuk leuk! Als achievement hunter is dit voor mij enkel voordeliger! ^^

  2.   
    LXZ-76's avatar

    Volgensmij hebben alleen XBL:arcade games een cap van 400GS. Ik heb laatst DR2 toen gratis gedownload en die had toch echt 1000GS aan achievements.

  3.   
    ChielB's avatar

    Het gaat om download-only games inderdaad. Een game die wel als retailversie op een disc verschijnt en die je ook kunt downloaden is nu ook al op 1000G. Maar het hele fenomeen ‘XBLA’ gaat verdwijnen, ze willen dat op alle fronten gewoon als een en hetzelfde zien.

    Zeker goed nieuws voor achievement-hoe… ehh hunters! 8)

  4.   
    OllieDenZotn's avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "Volgensmij hebben alleen XBL:arcade games een cap van 400GS. Ik heb laatst DR2 toen gratis gedownload en die had toch echt 1000GS aan achievements."

    de volledige game van DR had indd een 1000G maar je had ook een arcade game van DR waarbij je maar 400G kon unlocken 🙂