Nieuwe video toont het Xbox One dashboard in detail

Microsoft was in een gulle bui en heeft een twaalf minuten durende video vrijgegeven van het Xbox One dashboard. Hierin geven Yusuf Mehdi en Marc Whitten, twee personen die aan het roer stonden bij de ontwikkeling van de console, ons een uitgebreide demonstratie van de functies van het dashboard.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de Kinect-integratie, maar het tweetal laat ook zien hoe je middels de oude, vertrouwde controller door het dashboard kunt navigeren. Vooral indrukwekkend is het feit dat je binnen enkele seconden middenin een game kunt belanden. Zien is in dit geval echt geloven, dus check de video snel hieronder.

  1.   
    Sa.'s avatar

    Ziet er heel gelikt uit! ๐Ÿ™‚

  2.   
    Goldcobra's avatar

    Ben eerlijk gezegd niet bepaald stuk van de Windows 8 retro stijl

  3.   
    noah81's avatar

    Dit nieuws is er al ff, maar ziet er goed uit en kan niet wachten op mijn xbox one

  4.   
    3333/3333's avatar

    Enerzijds zijn al die extra opties die consoles tegenwoordig krijgen natuurlijk een leuke toevoegingen. Maar het is toch wel jammer dat de simpelheid van consoles verloren gaat.

    Vroeger was het een apparaat waar je een spel in stopte, geen updates/installaties en direct kon spelen zonder ingewikkelde toestanden.

  5.   
    fabiankok's avatar

    Vind persoonlijk de hele ‘metro-stijl’ echt verschrikkelijk. Het geeft voor mij totaal geen ‘next-gen’ feel af. Het doet me meer denken aan de gefaalde Windows Surface bende, niet iets waar je mee geassocieert wilt worden. Ik hoop dat die hele hype van grote gekleurde vakjes snel overgaat zodat we daar ook weer vanaf zijn ๐Ÿ˜ณ

  6.   
    FishHookz's avatar

    Het lijkt de laatste tijd wel alsof jullie berichten plaatsen via Internet explorer ๐Ÿ˜†

  7.   
    gamepower's avatar

    indrukwekkend ! alles ziet er mega vet uit, en vooral snel en alles weer duidelijk in vakjes,
    ik juich dit enkel toe, laat maar komen die handel ๐Ÿ˜‰

  8.   
    D_Dog's avatar

    Live TV met American Handball. (football is het niet, en ik weiger om dit zo te noemen 8) )
    Maar ik pleur Kinect wel ernaast als ik mijn Xbone heb.

  9.   
    ShadyXL's avatar

    Het ziet er beter uit dan ik had verwacht.

  10.   
    morkop006's avatar

    ik vind em ook mooi. functies als skype vind ik toch wel handig ;p

  11.   
    Sa.'s avatar

    Ik heb een vraag, misschien dat iemand het hier weet. Je kunt “snappen” op de nieuwe Xbox One, dat houd dus in dat je in een game/app een andere app kunt draaien, een minituur versie ervan. Maar nu mijn vraag, kan ik Skype snappen, vervolgens iemand bellen, het gesprek op voice only zetten, skype het scherm uit helpen, en op die manier een soort van voice-only bellen terwijl ik game? Want dat lijkt me ontzettend handig, dan kan je in plaats van een party ook gewoon bellen met skype en op die manier met PC’s, telefoons en andere Xbox Ones praten en gamen tegelijk.

  12.   
    H4RDSTYLE's avatar

    fabiankok schreef, "Vind persoonlijk de hele ‘metro-stijl’ echt verschrikkelijk. Het geeft voor mij totaal geen ‘next-gen’ feel af. Het doet me meer denken aan de gefaalde Windows Surface bende, niet iets waar je mee geassocieert wilt worden. Ik hoop dat die hele hype van grote gekleurde vakjes snel overgaat zodat we daar ook weer vanaf zijn ๐Ÿ˜ณ "

    +1

    Vind het zelf ook verschrikkelijk. Op het werk ook voor het eerst windows 8 ervaren… wat een zooitje is dat zeg en hoop ook dat al die gekleurde tegels maar iets tijdelijks is. Ben bang van niet, maar laten we het toch hopen. ๐Ÿ˜†

  13.   
    Fawaka-W's avatar

    Ik heb zelf Windows 8, Windows phone 8 en windows RT (PC, Smartphone en Surface Tablet) Dus normaal zou ik zeggen dat dit bij mij past. Echter ben ik de layout alweer zat. Niks mis met de layout maar ik ben er al op 3 apparaten mee bezig.

  14.   
    gamepower's avatar

    H4RDSTYLE schreef, "

    ”fabiankok” schreef, "Vind persoonlijk de hele ‘metro-stijl’ echt verschrikkelijk. Het geeft voor mij totaal geen ‘next-gen’ feel af. Het doet me meer denken aan de gefaalde Windows Surface bende, niet iets waar je mee geassocieert wilt worden. Ik hoop dat die hele hype van grote gekleurde vakjes snel overgaat zodat we daar ook weer vanaf zijn ๐Ÿ˜ณ "

    +1
    Vind het zelf ook verschrikkelijk. Op het werk ook voor het eerst windows 8 ervaren… wat een zooitje is dat zeg en hoop ook dat al die gekleurde tegels maar iets tijdelijks is. Ben bang van niet, maar laten we het toch hopen. ๐Ÿ˜† "

    ik snap niet wat jij zo moeilijk vind aan windows 8, ik heb nu al 3 maanden windows 8 en het loopt als een treintje,
    alles is veel overzichtelijker en het werkt 3 x sneller, pas op ik begrijp je wel hoor als je jaren met iets anders gewerkt hebt is het natuurlijk een aanpassing, maar we moeten gewoon mee met de tijd, alles veranderd en verbeterd ๐Ÿ˜‰

  15.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik vind die blokken/tegels van Windows 8 en nu ook de nieuwe dashboards maar erg lelijk en het ziet er zo simpel/standaard uit.

    11.22 min, lijkt wel erg veel op de nieuwe Playstation 3 Playstation Store.

    http://www.youtube.com/watch?v=J4H3ZKzKWgo De 2011 versie was wel mooier en veel minder blokken/tegels in beeld. Aan de 2010 versie heb ik echt nog mooie jeugdige herinneringen aan! Dat waren goeie ouwe tijden! ๐Ÿ˜‰