Xbox One SDK geplaagd door last-minute bugs

Het gerucht doet de ronde dat de Xbox One SDK (software development kit) door nogal wat bugs geplaagd wordt momenteel, in aanloop naar de launch van volgende maand. Volgens anonieme bronnen bij ontwikkelaars zijn in de nieuwste versie van de SDK diverse bugs ontdekt. Op zich hoeft dat geen groot probleem te zijn, maar in dit geval zorgt het er voor dat sommige games weer opnieuw gecertificeerd moeten worden met een nieuwe versie van de SDK.

Het gevolg laat zich wel raden: grote stress bij zowel Microsoft als diverse ontwikkelaars om de games op tijd voor de launch helemaal klaar te hebben. Of zoals een bron het mooi wist te omschrijven: “It’s going to be a fun few weeks in Microsoft QA.”

Mede doordat de Xbox One niet wereldwijd wordt uitgebracht maar eerst in een select aantal landen, duiken weer de geruchten op dat Microsoft alle zeilen bij moet zetten om de next-gen console in november goed op de markt te kunnen zetten. Toch zijn er ook tegengeluiden. Volgens een andere bron gebeuren dergelijke dingen altijd bij de launch van nieuwe hardware en wijst het lang niet altijd op problemen voor de consument bij de launch.

De Xbox One verschijnt op 22 november in Noord-Amerika en diverse Europese landen. De Benelux moet nog tot ergens in 2014 wachten op de nieuwe console.

  1.   
    Noice!'s avatar

    Die bron die zegt:: “It’s going to be a fun few weeks in Microsoft QA.”
    Bedoelt die niet: “It’s going to be a fun few weeks in Microsoft HQ.” ??

  2.   
    ChielB's avatar

    QA staat voor de afdeling Quality Assurance, die dus veel met zulke zaken bezig zijn. Het zorgen voor goede (eind)producten. Uiteraard zal het Microsoft HQ ook wel wat stress hebben, maar dit ligt vooral op het bord van de QA-divisie.

  3.   
    L3n-M3n's avatar

    ChielB schreef, "QA staat voor de afdeling Quality Assurance, die dus veel met zulke zaken bezig zijn. Het zorgen voor goede (eind)producten. Uiteraard zal het Microsoft HQ ook wel wat stress hebben, maar dit ligt vooral op het bord van de QA-divisie."

    [offtopic] Microsoft HQ heeft zeker stress met een CEO die hem straks peert. 😉 [/offtopic]

    Volgens mij is dat certificeren van die games geen pretje. Vooral niet als het nu nog handmatig gedaan wordt. Daarnaast zijn bugs in de SDK heel vervelend voor ontwikkelaars, aangezien zij daarop gaan anticiperen, terwijl ze die tijd beter kunnen steken in hun game zelf bugfree krijgen.

  4.   
    gamepower's avatar

    L3n-M3n schreef, "

    ”ChielB” schreef, "QA staat voor de afdeling Quality Assurance, die dus veel met zulke zaken bezig zijn. Het zorgen voor goede (eind)producten. Uiteraard zal het Microsoft HQ ook wel wat stress hebben, maar dit ligt vooral op het bord van de QA-divisie."

    [offtopic] Microsoft HQ heeft zeker stress met een CEO die hem straks peert. 😉 [/offtopic]
    Volgens mij is dat certificeren van die games geen pretje. Vooral niet als het nu nog handmatig gedaan wordt. Daarnaast zijn bugs in de SDK heel vervelend voor ontwikkelaars, aangezien zij daarop gaan anticiperen, terwijl ze die tijd beter kunnen steken in hun game zelf bugfree krijgen."

    dit is zeker geen pretje, maar dat zijn toplui die op deze afdeling zitten, dit word zeker gefixt tegen de release op 22 nov, het zal wel samenkomen met de day one update 😉