Ubisoft Montréal en Warner Bros Montréal ontvangen tientallen miljoenen van overheid

Het bestuur van Montréal is flink gaan investeren in de game-industrie en dat heeft zeer positieve gevolgen voor de aldaar gevestigde ontwikkelaars. Zo ontving Ubisoft eerder al 9,9 miljoen dollar van Montréal, waardoor het Franse bedrijf zijn studio in Montréal kan uitbreiden met maar liefst 500 man.

Ook Warner Bros heeft een niet bescheiden bedrag ontvangen. Het bedrijf kreeg 63 miljoen dollar van de Montréalaanse (Montréaleese? Montréalistische?) overheid en daarmee kan WB Montréal maar liefst 100 nieuwe banen creëren. Uit gegevens blijkt dat een gemiddelde medewerker bij deze studio jaarlijks 70.000 dollar verdient, dus Warner kan deze 100 nieuwe medewerkers de komende jaren betalen op kosten van de overheid.

Warner Bros Montréal legt momenteel de laatste hand aan Batman: Arkham Origins. Waar de studio zich in de toekomst op zal gaan storten, is nog niet bekend.

  1.   
    Tom 2.0's avatar

    Met andere woorden: ben je een talentvolle game-designer en wil je wat zakcentjes verdienen? Ga naar Montréal 😀 .

  2.   
    Eragon666's avatar

    Wel apart dat Ubisoft voor 9,9 miljoen 500 mensen aanneemt, en warner bros voor 63 miljoen maar 100… vraag me af waarom warner bros dan zoveel meer krijgt?