China van plan om ban op gameconsoles op te heffen

Volgens uitgelekte documenten zijn de Chinese autoriteiten van plan om de ban op het vervaardigen en verkopen van gameconsoles, op te heffen. The Wall Street Journal beweert dat de Chinese staatsraad besloten heeft dat fabrikanten die in de nieuwe Shanghai-handelszone actief zijn, voortaan game-gerelateerde producten mogen verkopen.

Er zit wel een addertje onder het gras: elk apparaat moet eerst goedgekeurd worden door het Ministerie van Cultuur. De veranderingen zullen gedurende de komende drie jaar geleidelijk doorgevoerd worden.

Gameconsoles werden in 2000 geband door de Chinese overheid, vanwege angst voor het effect van games op jonge kinderen. Via officieuze kanalen waren de apparaten nog te verkrijgen, maar de ban heeft er wel toe geleid dat de pc en smartphones de populairste gameplatforms zijn in China.

  1.   
    G-6's avatar

    En nu maar hopen dat de consols aanslaan in China. Sony/Microsoft/Nintendo kunnen er zo wel een goede afzetmarkt bijkrijgen, China is toch wel een grooste van de landen die er zijn.

  2.   
    N-Sortin's avatar

    Nooit geweten.

  3.   
    FRZ's avatar

    Wat een onzin …

  4.   
    D_Dog's avatar

    China, het land geleid door idioten.

  5.   
    N-Sortin's avatar

    D_Dog schreef, "China, het land geleid door idioten."

    Ja waarom?

  6.   
    Supermanneke's avatar

    D_Dog schreef, "China, het land geleid door idioten."

    Want in Nederland doen “onze leiders” het zo goed?