De Sims 4 presteert beter op zwakke pc’s dan De Sims 3

Ontwikkelaar Maxis heeft goed nieuws voor Sims-liefhebbers met een brakke pc: De Sims 4 draait beter op low-end systemen dan zijn voorganger. De Sims 3 draaide niet heel soepel op zwakke pc’s en dat probleem wil Maxis goed aanpakken met De Sims 4. Producer Ryan Vaughn vertelde dat ze weten dat fans met zeer uiteenlopende pc’s wachten op deze vierde Sims-game. Het doel van Maxis is dan ook om op vrijwel elk systeem een leuke ervaring te kunnen bieden.

De Sims verschijnt in de loop van 2014 voor de pc en Mac. Een consoleversie behoort tot de mogelijkheden, maar daarover is nog niets bekendgemaakt.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Dat is goed om te horen altijd dat ze hier rekening mee gaan houden, maar goed het licht er ook wel aan wat zien hun onder zwakkere oudere systemen.

  De 1ne vind dat een Pentium 4 of vergelijkbare amd en de andere een dual core bijvoorbeeld

 2.   
  lassieman's avatar

  De Sims 3 draaide nog wel op een Pentium 4 hoor (+ oude videokaart). Niet heel geweldig natuurlijk, maar het was te doen. Ik denk dat De Sims 4 dit dan ook zo moeten kunnen.

  Ik vind dit trouwens niet heel raar, aangezien er grafisch ook niet veel verbetert is. Dan kunnen ze mijn inziens het spel beter nog wat verder optimaliseren. Veel spelers van De Sims zullen sowieso niet de beste graphics willen.

 3.   
  JohnnyBNL's avatar

  Ik hoop dat de game stabiel blijft nadat alle uitbreidingen zijn geïnstalleerd.. Ik kan mij nog goed herinneren dat als je alle add-ons van Sims 3 geïnstalleerd had, het spel echt TRAAAG werd, en dat op een High-end PC.

 4.   
  NLkevvNL's avatar

  beter maar ik heb geen zwakke pc 😆

 5.   
  Moon-Hero's avatar

  Good guy EA doet het weer eens goed 😀

 6.   
  Steen's avatar

  lassieman schreef, "De Sims 3 draaide nog wel op een Pentium 4 hoor (+ oude videokaart). Niet heel geweldig natuurlijk, maar het was te doen. Ik denk dat De Sims 4 dit dan ook zo moeten kunnen.
  Ik vind dit trouwens niet heel raar, aangezien er grafisch ook niet veel verbetert is. Dan kunnen ze mijn inziens het spel beter nog wat verder optimaliseren. Veel spelers van De Sims zullen sowieso niet de beste graphics willen."

  Ik zou hier graag een gedetailleerde benchmark van willen zien, ik ben niet overtuigd.

 7.   
  MoryIsHere's avatar

  Zeer goed nieuws, mijn arme pc kan De Sims 3 amper aan ;s hoog tijd voor een gaming pc!