Nieuwe DLC Sims 4 niet naar Rusland: LGBTQ+ gemeenschap woest

Een grote tegenvaller voor uitgever EA, bekend van onder andere de FIFA-reeks en de Sims 4. Het bedrijf dacht een statement te maken tegen de strenge LGBTQ+-wetten van Rusland, maar creëerde hierdoor alleen nog maar meer ontevredenheid onder Russische Sims-spelers. What happened? We leggen het je even uit vanaf het begin…

Het begint allemaal met de nieuwe game pack die volgende week uitkomt: Mijn Bruiloft. In de trailer van het pakket werd een vrouwelijk koppel getoond dat gaat trouwen en samen oud wordt. Heel aandoenlijk en helemaal woke, natuurlijk. Aangezien Rusland niet echt zit te wachten op dergelijke “gedachtes”, heeft EA daarom besloten om het pakket, dat álle soorten liefde viert, niet uit te brengen in Rusland. Het pakket mág namelijk wel uitgebracht worden in het land, maar moet dan een 18+ rating krijgen. Door het pakket niet naar Putin en zijn burgers te brengen, dacht EA een duidelijk statement te maken.

Hier zijn Sims-spelende LGBTQ+ers uit Rusland het echter niet mee eens. Zij zijn van mening dat ook zij nu gestraft en buitengesloten worden, terwijl ook zij zo hard vechten tegen het Russische regime waarbij ze niet zichzelf kunnen zijn. Daarnaast is er de angst dat aanhangers van het Russische anti-LGBTQ+ regime die óók houden van een spelletje Sims, hun woede gaan projecteren op juist de LGBTQ+ gemeenschap.

De kwestie liep erg hoop op. Zo hoog, dat tijdens een livestream van het nieuwe pakket de opmerkingen werden uitgeschakeld door EA omdat men herhaaldelijk “#WeddingsForRussia” bleef posten. We zijn er zeker van dat deze kwestie nog een staartje gaat krijgen..

 1.   
  Anoniem-1898610920's avatar

  Stoute Rusland dat zijn minderjarigen wil beschermen….
  Rusland word meer en meer een voorbeeld voor de hele wereld.
  Behalve als je in de valse NAVO propaganda wil geloven….

 2.   
  Anoniem-1318361677's avatar

  Het is niet verboden om in Rusland homo te zijn. Het wordt alleen niet genormaliseerd zoals bij ons, waar volwassen mannen in hun blote reet door de Amsterdamse grachten varen terwijl er kinderen over straat lopen.

 3.   
  Patrick Meurs's avatar

  En dan zegt men dat Gamersnet negatief is…

 4.   
  TheUltimateGamer's avatar

  @Anoniem-1898610920:

  Deze band zegt het hoe fout ze ook zijn

  https://youtu.be/4xC_mwlQtd8

 5.   
  TheUltimateGamer's avatar

  @Patrick Meurs: Is ook zo

 6.   
  Patrick Meurs's avatar

  @TheUltimateGamer: De gemiddelde reageerder is tegenwoordig niet veel florisanter, that’s all I’m saying…