Review: De Sims 4: Mijn Bruiloft

Het is tijd om je speciale dag van je Sims nóg specialer te maken met de nieuwe Mijn Bruiloft game pack. Kies dus een slachtoffer, ik bedoel… de gelukkige uit en begin met het plannen van jouw droombruiloft. Ik ging aan de slag met het pakket en vertel jou of het liefde of haat is.

Tartosa

Met de aanschaf van het pakket komt er een geheel nieuwe wereld naar je toe: Tartosa. Tartosa moet het niet hebben van zijn grootte, maar meer van zijn sfeer. De wereld ziet er met zijn zachte kleuren aantrekkelijk uit en heeft prachtige kavels. Vooral de reeds aanwezige lounge en trouwlocatie kan ik zeker niet met dezelfde elegantie en professionaliteit nabouwen.

Ook het stadshart van de nieuwe buurt is gevuld met plekjes die ervoor moeten zorgen dat je alvast in de romantische stemming verkeert. Het centrum ligt aan een strandje waarbij gezwommen kan worden in helder, prachtig water en naast het strand staat een grote fontein waarop tevens gezeten kan worden. Een schildersezel en een caravan waarvan uit bloemen en boeketten worden verkocht, maken het idyllische plaatje af.


Tartosa weet de sfeer goed over te brengen en daarom is het ook zo enorm jammer dat er maar één trouwlocatie te vinden is in de nieuwe wereld. Je kunt natuurlijk ook zelf je trouwlocatie in elkaar flansen, maar als niet creatieve bouwer had ik toch liever dat EA minstens nog één trouwlocatie had toegevoegd zodat er ook wat te kiezen valt.

Let’s get planning!

Je begint je reis in dit pakket natuurlijk wanneer je je verloofd hebt met een slachtoffer naar keuze. Vervolgens is het onder andere via de telefoon mogelijk om activiteiten gelinkt aan je bruiloft te plannen. Aan wat voor activiteiten moet je dan denken? Een familiebijeenkomst, oefendiner, verlovingsdiner en vrijgezellenavond bijvoorbeeld. Je kunt net zoveel activiteiten doen als je zelf wil, of juist meteen aan het daadwerkelijke trouwen beginnen.

Hoe jij alles wilt invullen, is compleet aan jou. Ook de activiteiten tijdens de evenementen zijn helemaal naar eigen invulling. Je kunt van te voren kiezen welke activiteiten je in ieder geval graag wilt doen. Denk daarbij aan een feestmaal, het eten van desserts, drankjes doen, toosten of dansen. Ook als je van tevoren niet hebt aangegeven dat je iets wilt doen, blijft de mogelijkheid er om deze activiteit toch uit te voeren. Ze staan dan gewoon niet op je to-do list.

Het feit dat er zoveel verschillende activiteiten mogelijk zijn is een leuke toevoeging, maar helaas lijken alle voorbereidingsevenementen toch vrij veel op elkaar qua mogelijkheden en activiteiten. Hierdoor heeft het geen toegevoegde waarde om álle voorbereidende evenementen daadwerkelijk te organiseren. Ook is het jammer dat er tijdens het evenement geen klok is die je laat weten hoe lang je evenement nog duurt, wat wel het geval is tijdens ‘gewone’ sociale evenementen. Het is gewoon opeens voorbij met de pret, zonder enige waarschuwing van tevoren. En dat is toch wel een beetje abrupt.

Sims kiezen, taart proeven en kleding uitzoeken

Je kunt gebruik maken van de voorbereidingsevenementen om Sims die jij op je bruiloft een speciale rol wilt geven, te vragen of zij dit willen. De speciale rollen zijn: ringdrager, bloemengooier, getuige en trouwambtenaar. Een leuke touch om de belangrijkste Sims in jouw leven toch een speciaal plekje te geven op de zogenaamde mooiste dag van je leven. Als je Sims weigeren, kun je ze ook echt niet inzetten in de rol die jij voor ogen had. Een beetje zoals in het echte leven dus.

Het volgende onderdeel van de voorbereiding is het uitzoeken van een taart. Je kunt in Tartosa terecht om een taart te proeven en te kopen, maar als je culinair begaafde Sims hebt, kun je ook je eigen bruidstaart maken. Wil je geen moeite doen? Dan kun je ook een taart bestellen via de computer. Er is trouwens vrij veel keuze, en dan hebben we het ook nog niet eens over taart toppers gehad, dus het is te hopen dat je geen last hebt van keuzestress.

Tot slot is een nieuwe toevoeging, zoals verwacht mag worden, een rits (no pun intented) aan nieuwe kledij. Er is veel keuze, ook in verschillende kleuren. Dus of je nu trouwt met een vampier of een vrolijke chick die alles roze wilt, alles is mogelijk. Jammerlijk detail: Je trouwkleding is eigenlijk gewoon je avondkleding. Dus wanneer je naderhand naar een feestje gaat met een avondkleding dresscode, loop je opeens weer in je witte jurk.

Rampenplan inzetten?

Alhoewel de voorbereiding redelijk verliep, was de gelukkigste dag van mijn Sims een ware ramp. En dat kwam niet alleen door het tegenvallende weer van die bewuste dag. De bruid en bruidegom arriveerden op hun eigen bruiloft in hun alledaagse kleding, terwijl ik met veel zorg hun kloffie had uitgekozen waarin ze moesten trouwen. Okay, dan veranderen we hun kleding handmatig maar weer, want mijn keuze in kleding (ook wel avondkleding) was wel onthouden. Toen mijn ceremonie startte en ik de gasten bij het altaar wou roepen, kwam ik erachter dat er geen enkele gast meer aanwezig was. De meeste Sims waren gewoon vertrokken, twee anderen zaten op een bruggetje vast in een loop. De met zorg uitgekozen ceremoniemeester, getuige, ringdrager en bloemenstrooier waren allemaal met de noorderzon vertrokken.

Uiteindelijk ging het trouwen zonder gasten prima, maar begon het probleem weer bij het aansnijden van de cake. Deze interactie kreeg ik met geen mogelijkheid gedaan, bij zowel de bruid als bruidegom. Uiteindelijk hebben we samen toch de activiteit kunnen afvinken door de interactie ‘Breng taart naar … ‘ te doen. Schijnbaar is dat ook samen de taart aansnijden?

Het dansen op een lege dansvloer was verdrietig en misschien zelfs wat traumatisch voor mijn Sims, maar de toegevoegde dans animaties zijn leuk en een echte toevoeging aan het geheel. Leuk detail: Elke keer als mijn bruid een voet op de dansvloer zette, ging ze spontaan een fitness-niveau omhoog.

Bij een tweede poging ging alles wat beter, maar alsnog blijft het lastig om, ondanks de ‘commands’ die je hebt, je gasten te laten doen wat jij wilt dat ze doen. Gooi daar vooral geen beroemdheid bij in de mix, want dan wordt je bruiloft helemaal een hel waarbij je niks voor elkaar krijgt.

Conclusie

Terwijl Tartosa een prima toevoeging is aan de reeds aanwezige werelden, is het jammer dat er slechts één trouwlocatie te vinden is. Voor de rest ziet de wereld er prachtig uit en weet het de sfeer goed neer te zetten. De voorbereidingsevenementen als oefendiners en familiebijeenkomsten zijn leuk bedoeld, maar helaas qua invulling eigenlijk allemaal hetzelfde. Op je trouwdag zelf is er veel mogelijk, zoals het gooien van rijst, eerste dans, taart aansnijden of toosten, maar dan moet dit wel allemaal naar behoren werken en nog belangrijker: Je Sims moeten wel doen wat ze moeten doen. *

*Er komt, op de dag van release, een Day One patch die (hopelijk) bugs en andere oneffenheden te lijf gaan.

De screenshots (op Tartosa overview na) uit deze review zijn gemaakt in mijn eigen game, vóór de officiële release. Er kan dus nog het een en ander wijzigen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Tartosa is prachtig
  • Veel activiteiten te doen tijdens bruiloft
  • Veel keuze in kleding en taart

Wat is NOT

  • Gasten doen niet wat je wilt
  • Veel dezelfde activiteiten bij voorbereidingsevenementen
  • Maar één trouwlocatie

.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren