Games voor Xbox One zijn regiovrij

Afgelopen woensdag bereikte ons het slechte nieuws dat de Xbox One in onder andere de Benelux is uitgesteld naar 2014. Dit is een beslissing die veel negatieve gevolgen heeft voor Europese gamers, maar gelukkig lijkt er ook één positief gevolg te zijn ontsproten: Microsoft heeft besloten om Xbox One-spellen regiovrij te maken.

De meeste Xbox 360-titels kennen een regio-lock en aanvankelijk zouden ook spellen voor de Xbox One gebonden zijn aan één gebied, maar uit een reeks uitspraken en een gelekt document blijkt dat Microsoft haar beleid heeft gewijzigd. In een verklaring tegenover de Amerikaanse website Eurogamer vertelt een woordvoerder:

When the console launches this November, we will support Xbox One in 13 markets. Xbox One may be used in all countries, including the non-launched markets. In addition, Xbox One games are not region locked. Any Xbox One game purchased at retail can be used in any country on any Xbox One.
Toch gaat importeren niet geheel zonder obstakels:
That said, there needs to be a valid payment method corresponding to a supported launch country in order for any transactions to occur over Xbox Live, and some content may not be accessible outside launch markets due to geographic content restrictions imposed by content right holders.
Albert Penello van Microsoft heeft via NeoGAF ook meer opheldering gegeven. Hij liet weten dat alle Xbox One-games “world-wide signed” (oftewel: regiovrij) zijn en dat iedere console overal ter wereld zal werken. Tegelijkertijd herinnert hij gebruikers er wel aan dat de stekkers per regio verschillen (een Engelse of Amerikaanse stekker past bijvoorbeeld niet in een Nederlands stopcontact), maar dat soort zaken zijn op te lossen met een adapter van de plaatselijke bouwmarkt. Toch zitten er wel enkele addertjes onder het gras, met name wat betreft online content:
You can use one of the 13 digital marketplaces corresponding to our launch markets, assuming you have a valid payment instrument for those countries. Lots of people in Europe specifically travel, move, and visit family. Now, of course, if you were using Pre-Paid cards… You will still find that music and video content can be geo-restricted based on licensing. (e.g. Netflix works only in supported countries).
In onderstaand document, dat is uitgelekt via NeoGAF, lees je alle details over Microsofts nieuwe beleid omtrent regio-locking.

Het lijkt er dus op dat je dit najaar, zonder al te veel problemen, een Xbox One kan importeren uit bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk. Ben jij van plan om dit te doen, of wacht je liever totdat de console in de Nederlandse winkels ligt? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Was dit niet al bekend?

  2.   
    jeryboy's avatar

    Goldcobra schreef, "Was dit niet al bekend?"

    Haha, dat wou ik net zeggen! Volgens mij wisten we dit al, 🙂

  3.   
    ChielB's avatar

    Het is nu in elk geval formeel bevestigd en tot dusver leek het er sterk op dat je niets met Xbox Live zou kunnen met een geïmporteerde console. Dat laatste lijkt dus wel mee te vallen. Alleen als je games, DLC of een Gold-abonnement zou willen kopen kan het een uitdaging/probleem worden, maar verder zou Xbox Live gewoon moeten werken.

    Importeren kan dus best interessant zijn voor mensen die niet willen wachten op een Nederlandse versie van het dashboard en Kinect.

  4.   
    gamepower's avatar

    dus als ik het goed begrijp,( ben niet zo goed in vertalen van Engels) zou je in feite gewoon kunnen importeren zonder problemen! maar wat met je account en mijn gold abb of moet je een nieuwe aanmaken b.v ik koop een duitse versie, moet ik dan een duits account aanmaken ofzo …? en zou ik dan later ook gewoon de nederlandse software kunnen updaten ?
    Ik heb wel veel interesse om te importeren, maar dat wil ik wel zonder problemen kunnen , het blijft tenslotte toch 500 euro

  5.   
    ChielB's avatar

    Het blijft allemaal wat vaag en onder voorbehoud, importeren blijft natuurlijk voor eigen risico. Maar Microsoft heeft al laten weten dat je Xbox Live Gold zowel voor de X360 als de Xbox One werkt.

    Het lijkt er dus op dat je in Duitsland je console kunt kopen, in Nederland/België aansluiten, inloggen met je bestaande Xbox Live-account en je kunt aan de slag. Als locatie moet je dan één van de beschikbare launchlanden opgeven, bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk. Je ziet dan dus de Duitse of Franse Marketplace, maar de taal van je console e.d. kan je gewoon op Engels zetten.

    Het probleem ontstaat als je iets wilt kopen, want dan moet je een betaalmethode hebben met een adres in het land dat je als locatie hebt. Kortom, een Frans of Duits adres. Al lijken hier ook wel oplossingen voor te bestaan. Een pre-paid kaart uit één van de launchlanden zou volgens de laatste berichten gewoon moeten werken.

    Het blijft een gokje, maar volgens mij kan je al behoorlijk veel met de console als je hem importeert, zeker als je geen behoefte hebt aan de Nederlandse taalopties die later komen. Zodra de Xbox One in Nederland verschijnt kan je altijd nog je locatie naar Nederland zetten en heb je sowieso geen gedoe meer met creditkaarten etc.

  6.   
    D_Dog's avatar

    Ik ga dit najaar gewoon voor de PS4. Misschien dat ik volgend jaar die Xbox One koop, misschien ook niet. Ik ben iig zeer teleurgesteld en kwaad op microsoft, want dit is grote onzin die ze nu verkopen. Xbox One > engels en apps? Boeiend, die kan je later ter download beschikbaar stellen. Dat begrijpt men helaas niet.

  7.   
    MisterMDW's avatar

    Ik wacht gewoon lekker tot 2014. Importeren lijkt mij niks.. want de xbox moet meer zijn dan alleen een gameconsole en mede door de filmapps die nu al beschikbaar zijn op de xbox 360. Denk ik dat dit nog wel kan gaan werken ook.
    Maar als je hem importeert, dan heb je dus niks meer aan apps als pathe thuis… Want die werken dan niet als ik het goed begrijp 😳

  8.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    een kleine reminder !!! de nieuwe gratis games zijn ook sinds vandaag online te downloaden via games with gold
    dead rising 2 en dead rising 2 : case zero

  9.   
    Ghostgamer's avatar

    dat is wel cool maar weer lang wachten op xbox one 🙄

  10.   
    Rudizo18's avatar

    vind het echt rot dat de benelux pas later een xbox one kan halen 😐

  11.   
    Kill Gamer 01's avatar

    ”Rudizo18″ schreef, "vind het echt rot dat de benelux pas later een xbox one kan halen :|"

    Mee eens!

    En met nog een hele slechte reden ook! Het dashboard moet naar het Nederlands vertaald worden? Waar slaat dat op? Breng die Xbox One gewoon in november in Nederland uit want ik zet mijn systeemsettings toch gewoon op Engels.

  12.   
    Petertosh's avatar

    wat een verwennerij!!!

  13.   
    gamepower's avatar

    ChielB schreef, "Het blijft allemaal wat vaag en onder voorbehoud, importeren blijft natuurlijk voor eigen risico. Maar Microsoft heeft al laten weten dat je Xbox Live Gold zowel voor de X360 als de Xbox One werkt.
    Het lijkt er dus op dat je in Duitsland je console kunt kopen, in Nederland/België aansluiten, inloggen met je bestaande Xbox Live-account en je kunt aan de slag. Als locatie moet je dan één van de beschikbare launchlanden opgeven, bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk. Je ziet dan dus de Duitse of Franse Marketplace, maar de taal van je console e.d. kan je gewoon op Engels zetten.
    Het probleem ontstaat als je iets wilt kopen, want dan moet je een betaalmethode hebben met een adres in het land dat je als locatie hebt. Kortom, een Frans of Duits adres. Al lijken hier ook wel oplossingen voor te bestaan. Een pre-paid kaart uit één van de launchlanden zou volgens de laatste berichten gewoon moeten werken.
    Het blijft een gokje, maar volgens mij kan je al behoorlijk veel met de console als je hem importeert, zeker als je geen behoefte hebt aan de Nederlandse taalopties die later komen. Zodra de Xbox One in Nederland verschijnt kan je altijd nog je locatie naar Nederland zetten en heb je sowieso geen gedoe meer met creditkaarten etc."

    dank je voor de info, toch het overwegen waard 🙂

  14.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Ik vind het gwn kut. Importeren is een optie die ik dan ook zeker probeer te nemen.

    Maar ik heb veel liever dat die petitie er komt vooral voor Nederland en Belgie (kan mij de rest van die landen schelen), maar ik vind dat wij gewoon niet overgeslagen mogen worden ooit. Omdat wij ook tot de top handelslanden horen over het algemeen. In elkgeval er heel veel aan verdienen. Al is onze afzet markt niet groot, onze internationale markt en omzet mogen wel mee tellen – (per persoon gezien). En wij zijn een internet groot verbruiker en ik denk dat er vergeleken met vele andere landen wij meer game-consoles per inwoner in huis hebben. Dus zijn wij ook nog een gamersland. Is onze taal soms te moeilijk…kan Microsoft NL daar niet een eigen bijdrage aan leveren?
    Maar toch gebeurt het elke keer weer…Nederland hoort bij de laatsten die mee tellen in Europa, deal with it?

    Wij willen gewoon de X1 ongeacht dat de taal nog niet compleet is en andere zaken en kunnen bovendien allemaal begrijpend engels! Wie begint die petitie,,,Gamersnet? Primeur?…ik zeg laat maar! Tzal niet eerlijk zijn tegenover de andere landen die gepasseert worden op “Day One”.
    🙂

  15.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "[quote=”Rudizo18″]vind het echt rot dat de benelux pas later een xbox one kan halen :|"

    Mee eens!
    En met nog een hele slechte reden ook! Het dashboard moet naar het Nederlands vertaald worden? Waar slaat dat op? Breng die Xbox One gewoon in november in Nederland uit want ik zet mijn systeemsettings toch gewoon op Engels. [/quote]

    Ja jij wel maar genoeg mensen niet omdat ze nederlands makkelijker vinden, ze gaan niet speciaal voor jou een uitzondering maken 😛 .
    Kijk ik heb me consoles ook altijd in het engels en me windows eigenlijk ook alleen nu toevallig niet met me pc en laptop W8 nog nl gedaan maar bij de volgende installatie word het gewoon engels, maar importeren nee niks voor mij ik haal het gewoon lekker hier in de winkel makkelijker als iets stuk is ofzo en zoals er staat met online content.