Xbox One kan zichzelf beschermen tegen oververhitting

Eerder deze maand vertelde Microsoft dat men de Xbox One zo heeft ontworpen dat de console zonder problemen 10 jaar lang aan kan blijven. Toch hebben de ontwikkelaars van de next-gen console de nodige veiligheidsmaatregelen ingebouwd, die de console moeten beschermen.

Leo del Castillo, algemeen manager console-ontwikkeling bij Microsoft, heeft laten weten dat de Xbox One zichzelf kan beschermen tegen oververhitting. Bijvoorbeeld als de console in een extreem warme omgeving actief is voor een lange tijd, of als gebruikers zo slim zijn om de ventilatieroosters te blokkeren met allerlei spullen. De Xbox One houdt de temperatuur in de gaten en komt in actie als de temperatuur te hoog wordt.

Del Castillo vertelde dat allereerst de ventilatoren harder gaan draaien. Normaal gesproken zijn ze vrij stil, maar in geval van dreigende hitte gaan de ventilatoren maximaal aan het werk. Hierdoor kan je zonder in te grijpen gewoon verder spelen, al is het wel een hoorbaar signaal dat je console het extra warm heeft. Mocht je vervolgens stug doorgaan met spelen, dan kan de Xbox One zichzelf deels uitschakelen om alle hardware te beschermen. Del Castillo :

The way we designed the box, we don’t actually intend it to ever have to go to maximum speed under normal environmental conditions. But there is overhead. So we’ll allow the fan to go all the way up to its maximum speed and if that solves the condition without the user having to do anything.

One thing that we have more flexibility with is that we can dial back the power of the box considerably. We had a little less flexibility with the 360. And so basically, if we couldn’t dissipate the heat, there wasn’t a whole lot of leverage we could pull to keep the heat from being generated, so we had a limited amount of time before it just shut down. Xbox One can actually dial it back to a lower power state, so low in fact that it can in a mode that uses virtually no air flow.

Volgens Del Castillo gebruikt men de interface van de console als laatste waarschuwing, voordat de Xbox One enkele processen zal uitschakelen. Naar verwachting zal je een pop-up krijgen met een waarschuwing. De praktijk zal leren in welke mate dit echt aan de orde is en hoe bont (warm) je het moet maken voordat de Xbox One in actie zal komen.

Een pop-up klinkt irritant, maar dat is altijd beter dan een gesmolten console, toch?

  1.   
    assassin_MKA's avatar

    Oververhitting verwacht je niet van een console dat 2 keer de volume is van een PS4.

  2.   
    Carmen07's avatar

    Twee keer zo groot valt ook wel weer mee. Maar als mensen zo gek zijn allemaal papieren en andere spullen direct op en naast je console te proppen dan kan hij nog zo groot zijn maar dan is hij na een middagje gamen wel gefrituurd 😆

    Ik denk dat je hier niets van zal merken als je gewoon normaal met je console om gaat. Alleen maar goed dat hij bij nood kan ingrijpen. Liever dat dan een kapot apparaat

  3.   
    ronineter's avatar

    Beveiliging tegen oververhitting is blijkbaar nieuw voor dit soort apparatuur. Het is natuurlijk logisch dat consumenten elektronica ook dit soort beveiliging krijgt en niet dat het als zon nieuwtje gebracht wordt. Ik heb dan ook liever dat mijn apparaat zichzelf uitschakelt voordat het apparaat kapot gaat en niet dat ik achteraf dit nog kan lopen repareren of opsturen.

  4.   
    gamepower's avatar

    dit is een goed gezien van MS er zijn idd gasten die er van alles opgooien en dan versteld staan dat de boel het begeeft, buiten dat kan een extra beveiliging nooit geen kwaad

  5.   
    Connorkill's avatar

    De ps4 was toch zo vormgegeven dat oververhitting onmogelijk was?
    OT: slim gezien van MS 🙂

  6.   
    ronineter's avatar

    Connorkill schreef, "De ps4 was toch zo vormgegeven dat oververhitting onmogelijk was?
    OT: slim gezien van MS 🙂 "

    Alles kan oververhitten, dat is gewoon een mooi verkoop praatje. De PS4 moet wel degelijk beveiliging ingebouwd hebben tegen oververhitting zoals het hoort. Anders gaat het straks net zo eindigen als de Titanic. We zeggen wel dat het allemaal onmogelijk is, maar wanneer dat niet zo is gaat het straks goed fout.(AKA alle PS4 met zun allen naar de kloten).

    Denk er daarbij ook aan dat zij dit claimen onder de ideale omstandigen, en niet bij hogere omgevings temperaturen en stoffige ruimtes.

  7.   
    3333/3333's avatar

    Connorkill schreef, "De ps4 was toch zo vormgegeven dat oververhitting onmogelijk was?
    OT: slim gezien van MS 🙂 "

    Heeft sony dat serieus gezegd? Dan zijn ze echt knettergek geworden daar. x’D

  8.   
    dmb97's avatar

    ronineter schreef, "

    ”Connorkill” schreef, "De ps4 was toch zo vormgegeven dat oververhitting onmogelijk was?
    OT: slim gezien van MS 🙂 "

    Alles kan oververhitten, dat is gewoon een mooi verkoop praatje. De PS4 moet wel degelijk beveiliging ingebouwd hebben tegen oververhitting zoals het hoort. Anders gaat het straks net zo eindigen als de Titanic. We zeggen wel dat het allemaal onmogelijk is, maar wanneer dat niet zo is gaat het straks goed fout.(AKA alle PS4 met zun allen naar de kloten).
    Denk er daarbij ook aan dat zij dit claimen onder de ideale omstandigen, en niet bij hogere omgevings temperaturen en stoffige ruimtes. "

    Anders krijg je net als de ps3 de yrod en dan is die naar de kloten en doet sony en weer niets aan eigen schuld zeggen ze dan weer tot er teveel klachten en dan maken ze het maar het blijft jouw schuld microsoft was tenminste eerlijk door meteen te zeggen fabrieks fout met de rrod we verlengen de garantie met 2 jaar sony geef altijd de klanten de schuld.