Microsoft: Xbox One bevat geen headset wegens Kinect

Het is een opvallende verschuiving: waar de Xbox 360 juist standaard een headset bevatte en de PlayStation 3 niet, zal dat bij de volgende generatie consoles andersom zijn. Waar de PlayStation 4 wel gebundeld wordt met een headset heeft Microsoft duidelijk gemaakt dat je bij aankoop van een Xbox One geen headset ontvangt. De reden hierachter is simpel, aldus Microsoft, met de Kinect levert het bedrijf al een apparaat dat uitstekend functioneert als microfoon en zo geschikt is voor bijvoorbeeld in game-chat en Skype:

Xbox One does not include a pack-in headset accessory. Each Xbox One includes the new Kinect sensor, with a highly sensitive multi-array microphones designed to enable voice inputs and chat as a system-level capability, both in-game and with Skype and other experiences. For gamers who prefer a headset, we have a variety of offerings that you can find on the Xbox Wire.
Overigens brengt Microsoft wel een speciaal headset uit voor zijn nieuwe console: de Xbox One Chat Headset. De prijs van dit apparaat is echter nog onbekend. Uiteraard kun je ook altijd nog kiezen voor een headset van een derde partij zoals Turtle Beach of Sennheiser.

  1.   
    Andrevantoever's avatar

    headset’s van turtle beach zien er wel vet uit hoor.

  2.   
    zultrax's avatar

    Maar stuurd die microfoon ook niet alle geluiden van het gamen door? Ik wil namelijk niet dat ik op vol volume een spel speel, en dat ik ook alle geluiden van me party hun games hoor.

  3.   
    DravirHE's avatar

    Toch vind ik het maar een aparte redenering.
    Juist om andere in je huis niet te veel tot overlast te zijn lijkt het mij juist handig om een headset te hebben, ook voor chatten…

  4.   
    OllieDenZotn's avatar

    Ik gebruik zowieso een turtle beach! ๐Ÿ˜†

  5.   
    Sympharion's avatar

    zultrax schreef, "Maar stuurd die microfoon ook niet alle geluiden van het gamen door? Ik wil namelijk niet dat ik op vol volume een spel speel, en dat ik ook alle geluiden van me party hun games hoor."

    Nee, dat geluid wordt er uit gefilterd. ๐Ÿ˜‰ Bij de huidige Kinect werkt het ook heel erg goed moet ik zeggen! ๐Ÿ™‚

  6.   
    Rivado's avatar

    Sympharion schreef, "

    ”zultrax” schreef, "Maar stuurd die microfoon ook niet alle geluiden van het gamen door? Ik wil namelijk niet dat ik op vol volume een spel speel, en dat ik ook alle geluiden van me party hun games hoor."

    Nee, dat geluid wordt er uit gefilterd. ๐Ÿ˜‰ Bij de huidige Kinect werkt het ook heel erg goed moet ik zeggen! :)"

    Wow dat lijkt me tof! Alleen een nadeel is dan weer dat de stemmen van je maten ook uit de tv komen, waardoor je ze alsnog misschien niet zo goed verstaan. Nee, doe mij maar een headset ๐Ÿ˜‰

  7.   
    Alfa Warrior's avatar

    Want ja, wie wilt er nou niet schreeuwende soldaten dood horen gaan over de speakers van je televisie?

  8.   
    G_Dragon16's avatar

    Okee okee na alle slechte berichten over de Xbox one waar ik me al zo aan ergerde , MS sla jezelf hard dit is de druppel! De 360 was een perfecte console met controllers en jullie gaan van perfect met de xbox one naar ontzettend laag en slecht wow ! ๐Ÿ™

  9.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Geef mij maar geen Kinect bij de console en doe daarvoor in de plaats maar een headset.

  10.   
    DexMax's avatar

    @G_Dragon16 wat een enorm overtrokken reactie over een keuze die MS maakt. Stel je niet zo aan.

  11.   
    D_Dog's avatar

    Belachelijk! Ik hoef die Kinect troep niet!

  12.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ben ik nou de enige die blij is?

    Hoef ik tenminste niks meer op m’n kop te zetten, ik heb nog nooit gespeeld met een headset alleen bij de console omdat dit moest. Nu hoef het gelukkig niet meer!

    Op de PC speel ik ook gewoon met een goede surround set, ik doe ook nog alleen maar via optisch aansluiten. Lekker helder en mooi geluid!

    Heb al een hekel dat je voor TrackIR iets op je kop moet zetten!

    Heb wel nog een Bose headset liggen, maar deze gebruik ik totaal niet!

  13.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Rivado schreef, "

    ”Sympharion” schreef, "[quote=”zultrax”].."

    Nee, dat geluid wordt er uit gefilterd. ๐Ÿ˜‰ Bij de huidige Kinect werkt het ook heel erg goed moet ik zeggen! :)"

    Wow dat lijkt me tof! Alleen een nadeel is dan weer dat de stemmen van je maten ook uit de tv komen, waardoor je ze alsnog misschien niet zo goed verstaan. Nee, doe mij maar een headset ;)[/quote]
    Dat is bij de xbox 360 al volledig af te stellen. Qau stem en in game geluid. Als je kameraad praat dan gaat het geluid automatisch zachter worden, en dat is naar wens af te stellen. Lekker gemakkelijk – XBOX. ๐Ÿ™‚

  14.   
    G_Dragon16's avatar

    DexMax schreef, "@G_Dragon16 wat een enorm overtrokken reactie over een keuze die MS maakt. Stel je niet zo aan."

    Er zijn gewoon teveel punten waarop Ms te grote fouten maakt in vergelijking naar de 360

    – verplicht kinect waardoor geen bijgeleverde headset
    – sommige games verplicht smartglass gebruik
    – Acarde games kan je niet meenemen naar de xbox one
    – Xbox 360 games werken niet op nieuwe console
    – 360 controllers werken niet op de nieuwe

    Er waren nog een paar grote punten waar ik zo snel niet op kan komen, vind het allemaal maar zwak van MS en ze laten overduidelijk zien dat ze alleen nog maar zoveel mogelijk geld willen verdiennen & niet een beetje meedenken met de gamer! Ben al heel erg blij dat ze het DRM gedoe hebben geschrapt want dat was helemaal een grote drama , zolang MS doorgaat op de manier & zulke slechte overgang blijft bieden van de 360 naar de ONE zal ik nooit over gaan ! Denk dat ze zelfs hiermee defenitief de console war gaan verliezen omdat veel trouwe 360 gamers zich ook aan deze punten storen ^^

  15.   
    Neolite's avatar

    Microsoft heeft een technologie voor Kinect die het gamegeluid eruit filtert. Daarnaast is het vast wel mogelijk om in te stellen dat het geluid van wat er gezegd wordt harder klinkt dan dat van de game zelf.

    En geef nu zelf toe, de mensen die echt een goede headset willen kopen toch een duurdere en betere headset dan die er standaard bij zit?