Derde Guild Wars 2-boek verschijnt volgende week; nieuwe events gepland

Volgende week verschijnt wereldwijd het derde boek die gebaseerd is op Guild Wars 2. Sea of Sorrows wordt geschreven door Ree Soesbee, die ook veel werk heeft verricht bij het creëren van de wereld en het verhaal van Guild Wars 2. Wij mochten kort met haar spreken om alvast een eerste impressie van het aankomende boek te krijgen.

Dit derde boek speelt zich 150 jaar voor het verhaal van de game af en is hiermee ook een prequel op de eerste twee boeken. Hoofdpersonage Cobiah Marriner heeft geen leuke jeugd achter de rug en nu de draak Zhaitan net ontwaakt is wordt de wereld er voor hem niet beter op. Als hij na een schipbreuk wordt gered door een Charr staat zijn wereld op de kop. Cobiah zweert het vernietigde Lions Arch te herbouwen en gaat met een grote floot en een zeer diverse groep verchters de zee op om de legers uit Orr te vernietigen. Verwacht snel geschreven actiescènes, informatie over bekende gebeurtenissen lore uit Tyria en een geheel nieuw verhaal met nieuwe karakters binnen het Guild Wars-universum.

Naast het boek hebben we te horen gekregen dat ArenaNet ook plannen heeft om het verhaal van het nieuwe boek te mixen met de living story updates waarmee de ontwikkelaar nieuwe verhalen in de game laat afspelen en de wereld van Tyria laat veranderen. Helaas weten we nog niet in welke vorm dit gaat gebeuren. Wel weten we dat er de laatste al wat kleine hints naar het boek aan de game zijn toegevoegd en dat wij het nieuwe schrijfsel binnenkort natuurlijk van onze mening voorzien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren