Xbox One-games kunnen ook gedeeld worden met niet-familieleden

Het DRM-beleid van Microsoft: wij snappen er niks meer van. Eerst liet het bedrijf weten dat je jouw games met tien mensen zal kunnen delen, zolang deze maar familieleden van je zijn. Nu blijkt dat een bloedband helemaal geen vereiste is.

Je kunt de spellen namelijk ook met niet-familieleden delen. Dat maakte Phil Spencer van Microsoft bekend in een interview:

I think the policy makes sense. It’s not ten different people all playing the game concurrently, but when you think about a real usage scenario, and we thought about it around a family, and I know certain people will create a family group of people that aren’t all part of the same family. And I do think that’s an advantage, and people will use that. I saw it on NeoGAF instantly, the Xbox Family creation threads, where people said ‘Hey be a part of my family’. No birth certificates will need to be sent in. I do think that’s an advantage of the ecosystem that we have.
Spencer bevestigde tevens dat maximaal twee spelers tegelijkertijd toegang kunnen krijgen tot de bestanden in één Xbox-library, maar of Spencer onder “bestanden” ook “games” verstaat, is onbekend.

We hopen dat Microsoft haar DRM-beleid spoedig op een duidelijke manier uitschrijft, want wij zijn de draad een beetje kwijt.

  1.   
    OllieDenZotn's avatar

    Laat ons hopen dat MS het DRM beleid gewoon snel laat vallen.. 😛

  2.   
    mmx's avatar

    Heel simpel ik deel nix dat maak ik altijd zelf nog uit als ik ervoor moet betalen .

  3.   
    huntedjohan's avatar

    beetje sensatie zoeken om niks dit? familie leden was toch al langer bekent dat het niet alleen om bloed verwanten ging, maar mensen die in jou vriendenlijst stonden? wat is daar zo moeilijk aan om te begrijpen? mag toch aannemen dat we hier als redactie in een stukje niet partijdig gaan worden?

  4.   
    assassin_MKA's avatar

    http://i.imgur.com/le08qFR.jpg 😛

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Een game wordt toch geregistreerd aan je account? Wat bedoelen ze dan met delen?

  6.   
    DB Ries's avatar

    als xboxet voel ik me steeds meer beperkt, zal tovh niet gebeuren dat ik pver moet stappen naar de ps 🙁

  7.   
    assassin_MKA's avatar

    MS maakt het zo ingewikkeld en onduidelijk.
    Eerst was het always-online, en dan 1 keer per 24 uur. Nu is het ook games delen met niet-familieleden.
    Ze gaan nog op deze manier proberen om dingen te veranderen om de concurrentie aan te kunnen.
    Als XboxOne een betere console wordt dan gepland, is dat dankzij Sony. Hoe dan ook zal ik playstation kiezen. Bij PS is alles heel simpel. (zonder die stomme regeltjes bij Xbox1)

  8.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Lekker duidelijk! Dus je creeert een account waar je ook ‘gold’ voor heb gekocht, echter deze account is deelbaar met 10 andere ‘leden’ accounts. Waar ze zich ook bevinden, achter welke XBL console dan ook. Alles wat je gekocht heb aan games en films zullen ook beschikbaar zijn voor de andere 10 leden die ook werken met jou account , omdat jij daar toestemming toe heb gegeven. Je kan dus 10 mensen ‘lid’ maken.

    Dus eigenlijk is één account – 11 accounts….? Tenminste dat is wat ik hier uit kan halen.
    Dit klinkt toch te mooi om waar te zijn ? 🙄

  9.   
    soldierarjan's avatar

    Ik probeer het nog te volgen maar microsoft maakt het steeds moeilijker ze veranderen net zoals snel als weer dan schijnt de zon en opeens regent het weer.
    Ze moeten is met ze alle duidelijk worden daar en niet steeds iets anders roepen of weer iemand die het een weer tegenspreekt.

  10.   
    spacebuster's avatar

    Deze “nieuwe” functie is nu reeds op de xbox360 aanwezig. Je kunt op welke console dan ook met je eigen account de online gekochte games spelen en downloaden zolang je maar online bent. Je kunt zelfs met twee mensen dezelfde game tegelijk spelen door op de ene console de game fisiek te downloaden met een gold account en dan op de tweede console met de zelfde account de game nog een keer te downloaden. De game mag op de eerste console door iedereen dus door je vriend ,je neef, je oma wie maar een eigen account op de console heeft gespeeld worden en op de tweede console kan er alleen met een live verbinding op de eerste account worden gegamed. Volgens mij is er nu “geen” limiet aan de hoeveelheid consoles waarop je met je account games kunt downloaden die je eerder thuis hebt gedownload. Ook nu kunt je maar op een console tegelijk in gelogd zijn dus niet veel nieuws onder de zon. IK ben juist voor een live abonement met meerdere console’s binnen een familie (gezin) zodat ik en mijn zoon geen twee gold abo’s hoeven aan te schaffen om online te gamen.

  11.   
    Wurmo 2000's avatar

    Sub-Zeuro schreef, "Lekker duidelijk! Dus je creeert een account waar je ook ‘gold’ voor heb gekocht, echter deze account is deelbaar met 10 andere ‘leden’ accounts. Waar ze zich ook bevinden, achter welke XBL console dan ook. Alles wat je gekocht heb aan games en films zullen ook beschikbaar zijn voor de andere 10 leden die ook werken met jou account , omdat jij daar toestemming toe heb gegeven. Je kan dus 10 mensen ‘lid’ maken.
    Dus eigenlijk is één account – 11 accounts….? Tenminste dat is wat ik hier uit kan halen.
    Dit klinkt toch te mooi om waar te zijn ? 🙄 "

    Inderdaad,zo kan je het ook bekijken. 😉