Microsoft: online check-in Xbox One gerechtvaardigd door populariteit online multiplayer

Het deed veel stof opwaaien: de mededeling dat spelers in elk geval eenmaal per 24 uur de Xbox One online moeten hebben om een authenticatieproces te doorlopen. Het is minder heftig dan de eerdere geruchten van een ‘altijd online’-beleid, maar het schept toch wel een kleine verplichting om in elk geval af en toe online te zijn.

Volgens Phil Spencer van Microsoft Game Studios is deze aanpak volledig gerechtvaardigd door de populariteit van online multiplayers vandaag de dag. Spencer vertelde:

What we’re seeing in games […] is online community gaming is becoming a predominant way that people play. You see so many of these large games that are out there that rely on and are kind of made by the connection people have with their friends, and how they play cooperatively and competitively with the millions of people on Xbox Live and other ecosystems. It’s a predominant form of gaming today.
Spencer redeneert dat de meeste gamers toch wel online spelen met vrienden, in plaats van alleen aan de slag gaan met een singleplayer. Volgens hem is het concept van een online check-in ook geen hele grote stap in vergelijking tot diensten als iTunes of Steam.

De visie op multiplayer versus singleplayer lijkt wat kort door de bocht, aangezien er nog volop games zijn die vooral leunen op een (verhalende) singleplayer. De mening dat een online check-in niet veel verschilt van diensten als iTunes en Steam lijkt een stuk logischer, toch?

  1.   
    mmx's avatar

    Ik heb mijn plan al getrokken ik koop een PS4 .

  2.   
    matdriks's avatar

    Joh ik zou net zo graag een xbox one willen.
    Net zoals mijn PC staan mijn consoles altijd aangesloten op het internet.
    Ik heb er geen enkel probleem mee.

  3.   
    zultrax's avatar

    Vergelijking met steam vind ik wel correct, maar dat online zijn vind ik ook een nadeel aan steam. Kan me een keer herinneren dat ik volgens mij Empire: Total War wilde spelen (singeplayer dus) en dat het niet kon omdat ik geen internet verbinding had op dat moment. Enorm frustrerend, wordt voor mij ook een PS4, xbox 360 blijft wel mooi staan.

  4.   
    FishHookz's avatar

    Als ze dit belachelijke idee weghalen haal ik een Xbox One. Wat als ik internet problemen heb, Storing noem maar op. Ik wil offline kunnen gamen als ik dat wil klaar. Als ze dit niet veranderen zal de helft overlopen naar Sony en dat is hun eigen schuld 😉

  5.   
    3333/3333's avatar

    Voor Steam hoef je niet online te zijn, je hoeft een game slechts één keer te activeren. Daarna kun je eindeloos in de offline modus spelen.

    Het is dat de Xbox One zo’n goede controller heeft, anders zou de console voor mij echt geen enkel voordeel meer hebben op de ps4.

  6.   
    FishHookz's avatar

    ”Erik-Heijden “ schreef, "Voor Steam hoef je niet online te zijn, je hoeft een game slechts één keer te activeren. Daarna kun je eindeloos in de offline modus spelen.
    Het is dat de Xbox One zo’n goede controller heeft, anders zou de console voor mij echt geen enkel voordeel meer hebben op de ps4."

    Geef de PS4 de Xbox One controller en ik ben 120% voor PS4 😆

  7.   
    3333/3333's avatar

    ”Soviet 5000″ schreef, "[quote=”Erik-Heijden “]Voor Steam hoef je niet online te zijn, je hoeft een game slechts één keer te activeren. Daarna kun je eindeloos in de offline modus spelen.
    Het is dat de Xbox One zo’n goede controller heeft, anders zou de console voor mij echt geen enkel voordeel meer hebben op de ps4."

    Geef de PS4 de Xbox One controller en ik ben 120% voor PS4 😆 [/quote]
    Zou geniaal zijn idd!

  8.   
    ChielB's avatar

    De nieuwe PS4 controller is volgens de GN hands-on ervaringen een grote vooruitgang. 🙂 Maar natuurlijk zijn er nog zoiets als exclusives, waardoor ook de Xbox One zeer interessant blijft. En eerlijk is eerlijk, voor het gros van de landen waar de Xbox One verschijnt is verbinding met internet geen hele grote opgave. Als het ook echt meerwaarde biedt, zoals betere/mooiere games dankzij cloud services, dan lijkt het mij alleen maar een hele positieve ontwikkeling.

  9.   
    FishHookz's avatar

    ChielB schreef, "De nieuwe PS4 controller is volgens de GN hands-on ervaringen een grote vooruitgang. 🙂 Maar natuurlijk zijn er nog zoiets als exclusives, waardoor ook de Xbox One zeer interessant blijft. En eerlijk is eerlijk, voor het gros van de landen waar de Xbox One verschijnt is verbinding met internet geen hele grote opgave. Als het ook echt meerwaarde biedt, zoals betere/mooiere games dankzij cloud services, dan lijkt het mij alleen maar een hele positieve ontwikkeling."

    Ik hoop alleen dat ze de PS controller iets groter en zwaarder maken. Vind het altijd zo’n fragiel ding 😕

  10.   
    OllieDenZotn's avatar

    Mensen willen niet graag vooruit in het leven… Kan je evengoed bij je ps3 blijven.

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ligt er dus totaal aan wat je speelt kijk speel je fifa/call of duty/ battlefield ja dan wel ja, maar er zijn zat mensen een grote groep waar onder ik ook die dat niet spelen.
    Ik speel Uncharted/Tomb Raider/ God of War/Gta enzo waar de focus gewoon gelegd word op de single player, kijk er zit sinds nu dan een extra als multi player in maar die worden door zat mensen niet opgestart.

    Ik ben misschien van een oude generatie begonnen met een 2de hands atari 2600 en zelf toen ik geld gespaard had een super nintendo gekocht, ik ben daardoor opgegroeid met spellen wat alleen maar offline is en shooters/sport games bij totaal niet interesseren.
    Toch shooters/sport spellen zijn de grootste groep games die je online speelt.

  12.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    OllieDenZotn schreef, "Mensen willen niet graag vooruit in het leven… Kan je evengoed bij je ps3 blijven. "

    Wat zeg jij nou weer?

  13.   
    FishHookz's avatar

    I_Eat_Noobsz schreef, "

    ”OllieDenZotn” schreef, "Mensen willen niet graag vooruit in het leven… Kan je evengoed bij je ps3 blijven. "

    Wat zeg jij nou weer?"

    Ik volg hem ook niet helemaal 😆

  14.   
    Lucvz's avatar

    Ik vind het nog steeds raar dat je voor spellen als Far Cry 3, GTA, Forza en noem zo maar op een online incheck moet hebben. Deze spellen worden door mij niet als multiplayer spel beoordeelt en worden ook niet gespeeld voor de multiplayer.

    Battlefield, Fifa(in mindere maten) en COD zijn spelen die ik koop vanwege de online play. Ik ben wel benieuwd naar hoe groot de verhouding is tussen singleplayer spellen en multiplayer spellen.

    Maar goed, mijn geld gaat nog niet meteen naar de console van het eerste uur. Ik wacht nog eventjes en lees de revieuws van beide consoles. Tot nu toe neig ik naar de Xbox, lekker vertrouwt en de exclusives spreken mij meer aan.