Xbox One krijgt prijskaartje van 500 euro en verschijnt in november

Het was bijna onvermijdelijk: Microsoft heeft tijdens de persconferentie het prijskaartje van de Xbox One bekendgemaakt. Voor Microsofts nieuwe console, waarbij de Kinect inbegrepen zit, zal je 500 euro neer moeten gaan tellen. De Xbox One zal ergens in november in de winkels komen te liggen.

Haal jij hem direct in huis of vind je vijfhonderd euro toch iets te prijzig?

 1.   
  FishHookz's avatar

  500 euro valt te doen, al helemaal na wat ik net allemaal heb gezien 😉

 2.   
  3333/3333's avatar

  Toch duurder dan verwacht, erg jammer.

  Benieuwd wat Sony doet, zie het best gebeuren dat beide consoles alsnog net zo duur worden als dat ze vroeger waren bij de release.

 3.   
  Supermario's avatar

  snap de prijzen niet gore oplichters 499 dollar is geen 499 in euro

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Idd duurder dan verwacht, plus dat je nog moet betalen voor Live elk jaar.
  Hoeveel was de 360 toen het uitkwam ?

 5.   
  Flapjack's avatar

  slaat ook weer helemaal nergens op dit.. gelijk cashen en alle kinderziektes erin laten cker.. gelukkig ben ik geen console fanaat

 6.   
  RockerRoy's avatar

  Inderdaad wat al voor me werd gezegd; 500 dollar word even mooi makkelijk omgetoverd in 500 euro. 500 euro ligt volgens mij eerder tegen de 800 dollar aan ofzo (is maar een gok). Als ik de Xbox one al ga halen wordt het zeker niet op release. Waarschijnlijk wordt het toch PS4 dit keer.

 7.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Met dank aan kinect… i’ll pass.. Vond het weer tegenvallen wat MS liet zien.

 8.   
  Eggie124's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Idd duurder dan verwacht, plus dat je nog moet betalen voor Live elk jaar.
  Hoeveel was de 360 toen het uitkwam ? "

  Met de launch heb ik daar 399,- voor betaald

 9.   
  Cirdan's avatar

  RockerRoy schreef, "Inderdaad wat al voor me werd gezegd; 500 dollar word even mooi makkelijk omgetoverd in 500 euro. 500 euro ligt volgens mij eerder tegen de 800 dollar aan ofzo (is maar een gok). Als ik de Xbox one al ga halen wordt het zeker niet op release. Waarschijnlijk wordt het toch PS4 dit keer."

  550-570 dollar 😉

  Anyway, als dit al zo’n prijskaartje krijgt, dan ben ik benieuwd naar de prijs van de PS4!

 10.   
  HashtagMcSwag's avatar

  500€ voor een console? Veels te duur… Beter maakt Sony de Ps4 goedkoper

 11.   
  Sympharion's avatar

  Vrij prijzig. Ik wacht nog wel een paar jaartjes tot ie wat goedkoper is. Maximaal 399 euro EN goede must-have games. 🙂

 12.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Cirdan schreef, "

  ”RockerRoy” schreef, "Inderdaad wat al voor me werd gezegd; 500 dollar word even mooi makkelijk omgetoverd in 500 euro. 500 euro ligt volgens mij eerder tegen de 800 dollar aan ofzo (is maar een gok). Als ik de Xbox one al ga halen wordt het zeker niet op release. Waarschijnlijk wordt het toch PS4 dit keer."

  550-570 dollar 😉
  Anyway, als dit al zo’n prijskaartje krijgt, dan ben ik benieuwd naar de prijs van de PS4!
  "

  660 dollar bedoel je…

 13.   
  M@tthijs's avatar

  De verplichte Kinect zorgt er natuurlijk voor dat Microsoft dit toch vrij forse prijskaartje aan haar console moet verbinden. Ik heb het al eerder gezegd: het is een risico die het bedrijf hiermee neemt. Hoewel Sony met haar GDDR5 geheugen zelf ook wat duurdere hardware in de console heeft zitten, denk ik dat die wel minstens 50 euro goedkoper uit kan vallen, en wellicht zelfs ‘maar’ 400 euro hoeft te kosten.

 14.   
  Neolite's avatar

  Met Halo, Titanfall, de nieuwe game van Black Tusk, Ryse, Forza 5, het gedeelde Xbox Live en uiteraard de focus op Cloud gaming heeft toch wel een behoorlijk impact gemaakt. Daarnaast is de prijs volledig verklaarbaar als je kijkt naar de inflatie van de laatste tijd. Vergelijkbaar met de 400 euro prijs van de Xbox360 dus in verhouding zeker niet duurder.

  M@tthijs schreef, "De verplichte Kinect zorgt er natuurlijk voor dat Microsoft dit toch vrij forse prijskaartje aan haar console moet verbinden. Ik heb het al eerder gezegd: het is een risico die het bedrijf hiermee neemt. Hoewel Sony met haar GDDR5 geheugen zelf ook wat duurdere hardware in de console heeft zitten, denk ik dat die wel minstens 50 euro goedkoper uit kan vallen, en wellicht zelfs ‘maar’ 400 euro hoeft te kosten."

  De vraag is of Sony het zich kan veroorloven om verlies te maken op de PS4, zeker gezien de slechte financiële situatie van het bedrijf.

 15.   
  Koen's avatar

  Als je ooit naar Amerika gaat dan zul je merken dat de prijzen van electronica bijna altijd 1 op 1 zijn of het nou om dollars of euros gaat.

  Verder ligt de prijs toch aan de hoge kant. Ik ben echter bang dat Sony dezelfde prijs gaat hanteren. Een prijzenoorlog is voor beide partijen nadelig dus misschien heb ze samen iets uitgewerkt.

 16.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  M@tthijs schreef, "De verplichte Kinect zorgt er natuurlijk voor dat Microsoft dit toch vrij forse prijskaartje aan haar console moet verbinden. Ik heb het al eerder gezegd: het is een risico die het bedrijf hiermee neemt. Hoewel Sony met haar GDDR5 geheugen zelf ook wat duurdere hardware in de console heeft zitten, denk ik dat die wel minstens 50 euro goedkoper uit kan vallen, en wellicht zelfs ‘maar’ 400 euro hoeft te kosten."

  Maar word er met de Playstation 4 ook niet een move achtige camera meegeleverd ?
  Een headset was al bekend maar de camera daartegen …

 17.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Neolite schreef, "Met Halo, Titanfall, de nieuwe game van Black Tusk, Ryse, Forza 5, het gedeelde Xbox Live en uiteraard de focus op Cloud gaming heeft toch wel een behoorlijk impact gemaakt. Daarnaast is de prijs volledig verklaarbaar als je kijkt naar de inflatie van de laatste tijd. Vergelijkbaar met de 400 euro prijs van de Xbox360 dus in verhouding zeker niet duurder.

  ”M@tthijs” schreef, "De verplichte Kinect zorgt er natuurlijk voor dat Microsoft dit toch vrij forse prijskaartje aan haar console moet verbinden. Ik heb het al eerder gezegd: het is een risico die het bedrijf hiermee neemt. Hoewel Sony met haar GDDR5 geheugen zelf ook wat duurdere hardware in de console heeft zitten, denk ik dat die wel minstens 50 euro goedkoper uit kan vallen, en wellicht zelfs ‘maar’ 400 euro hoeft te kosten."

  De vraag is of Sony het zich kan veroorloven om verlies te maken op de PS4, zeker gezien de slechte financiële situatie van het bedrijf."

  Lijkt me sterk dat Sony verlies zal draaien met een prijskaart van 450eu of zelfs 400eu per console. Ja, GDDR5 is misschien wat duurder maar voor de rest zit er gewoon goedkope rommel in hoor.

 18.   
  Talska's avatar

  NP, blijf toch nog op de 360.

  Lijk wel gek 500 euro

  #iets met crisis.

 19.   
  soldierarjan's avatar

  Ik vind het eigenlijk een normale prijs voor een nieuwe console die zitten meestal toch al rond die prijzen en kinect maakt de xbonx one ook duur.
  Benieuwd wat playstation gaat doen met prijs en of de playstation eye erbij zit of 2 bundels messchien.

 20.   
  fdennis's avatar

  Vind 500 euro echt teveel. Ik heb de presentatie gezien en het viel me wat tegen. Kijk als racefan ben ik erg gecharmeerd van een Forza 5 en ook Spark vond ik erg tof. Maar verder viel het voor mij wat tegen. Toen ze begonnen over een open world shooter toen dacht ik nu gaan we wat zien maar dat viel smerig tegen. Dead Rising 3 is een bekende titel die niet slecht is maar zeker geen triple A. Halo is een franchise waarvan je moet houden en die is zeker triple A. Maar aan de trailer had ik het voorgevoel dat ze die even heel snel inelkaar hadden gezet. Uit wanhoop want hun 1ste persconferentie kregen ze een beste bak met zooi over hun heen. Dus dan maar even Halo laten zien om dit heel mooi te maken. Tja en Titan fall als afsluiter zag er leuk uit maar vond het niet bijzonder. En voor mij persoonlijk als ik een console koop dan koop ik die om de hardware. Die is in dit geval gelijk. Maar ook om het aanbod en die is voor mij persoonlijk niet boeiend bij Xbox One.

 21.   
  FishHookz's avatar

  fdennis schreef, "Vind 500 euro echt teveel. Ik heb de presentatie gezien en het viel me wat tegen. Kijk als racefan ben ik erg gecharmeerd van een Forza 5 en ook Spark vond ik erg tof. Maar verder viel het voor mij wat tegen. Toen ze begonnen over een open world shooter toen dacht ik nu gaan we wat zien maar dat viel smerig tegen. Dead Rising 3 is een bekende titel die niet slecht is maar zeker geen triple A. Halo is een franchise waarvan je moet houden en die is zeker triple A. Maar aan de trailer had ik het voorgevoel dat ze die even heel snel inelkaar hadden gezet. Uit wanhoop want hun 1ste persconferentie kregen ze een beste bak met zooi over hun heen. Dus dan maar even Halo laten zien om dit heel mooi te maken. Tja en Titan fall als afsluiter zag er leuk uit maar vond het niet bijzonder. En voor mij persoonlijk als ik een console koop dan koop ik die om de hardware. Die is in dit geval gelijk. Maar ook om het aanbod en die is voor mij persoonlijk niet boeiend bij Xbox One."

  En de PS4 zal wel alleen race games hebben 😉

 22.   
  stoneface's avatar

  Valar Morghulis schreef, "

  ”fdennis” schreef, "Vind 500 euro echt teveel. Ik heb de presentatie gezien en het viel me wat tegen. Kijk als racefan ben ik erg gecharmeerd van een Forza 5 en ook Spark vond ik erg tof. Maar verder viel het voor mij wat tegen. Toen ze begonnen over een open world shooter toen dacht ik nu gaan we wat zien maar dat viel smerig tegen. Dead Rising 3 is een bekende titel die niet slecht is maar zeker geen triple A. Halo is een franchise waarvan je moet houden en die is zeker triple A. Maar aan de trailer had ik het voorgevoel dat ze die even heel snel inelkaar hadden gezet. Uit wanhoop want hun 1ste persconferentie kregen ze een beste bak met zooi over hun heen. Dus dan maar even Halo laten zien om dit heel mooi te maken. Tja en Titan fall als afsluiter zag er leuk uit maar vond het niet bijzonder. En voor mij persoonlijk als ik een console koop dan koop ik die om de hardware. Die is in dit geval gelijk. Maar ook om het aanbod en die is voor mij persoonlijk niet boeiend bij Xbox One."

  En de PS4 zal wel alleen race games hebben 😉 "

  Waarom zou het enkel race games hebben?

 23.   
  Rijstekorrel's avatar

  Lekker prijzig toch maar weer als nog, maar goed ben ben benieuwd wat de ps4 gaat kost ik ging toch wel weer voor de sony spreekt me meer aan.

 24.   
  ShadyXL's avatar

  Ik wacht eerst op de prijs van de PS4. Dan pas beslis ik welke console ik als eerste ga halen. De andere komt wel 3-6 maanden later. (500 was voor mij de maximum en dit is dus voor mij wel te doen)

 25.   
  NoFearz's avatar

  Ik wacht wel tot Xbox One genoeg getest is. RROD anyone? xD

 26.   
  M@tthijs's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Maar word er met de Playstation 4 ook niet een move achtige camera meegeleverd ?
  Een headset was al bekend maar de camera daartegen … "

  Die details moeten nog bekend worden. Maar ik verwacht eerlijk gezegd niet dat een geüpdate PlayStation Eye ook daadwerkelijk verplicht aangeschaft dient te worden. Ik durf met vrij grote zekerheid te stellen dat het ‘basispakket’ van de PlayStation 4 dan ook goedkoper zal uitvallen dan die van de Xbox One. Vooropgesteld dat we überhaupt natuurlijk een prijskaartje te horen krijgen (hoewel door de zet van Microsoft, Sony dit eigenlijk niet na kan laten.

 27.   
  D_Dog's avatar

  100 euro duurder dan de ps4, idk of het dat wel waard is.