Xbox 360-accessoires onbruikbaar op Xbox One

Mocht je na gisteren hebben besloten om de nieuwe Xbox One in huis te halen, dan doe je er goed aan om je Xbox 360 nog niet de deur uit doen. Volgens informatie die Joystiq heeft bereikt wordt het namelijk onmogelijk om je oude accessoires op het nieuwe apparaat te gebruiken.

De nieuwe en de oude console zullen niet met elkaar te verbinden zijn doordat Microsoft de Xbox One vanuit het niets heeft opgebouwd:

Xbox One was designed from the ground up with entirely new technology to deliver a new generation of experiences for both games and entertainment.
Daarnaast heb je uiteraard ook aan je oude Kinect praktisch niets meer. Doordat elke Xbox One automatisch uitgerust is met een dergelijk systeem, zul je er niet meer omheen kunnen. Een apparaat zonder Kinect zit er niet meer bij. Door deze vernieuwingen zal er wel een nieuwe controller nodig zijn, zo verklaart Microsoft.

Wij wachten stilletjes af tot de E3 om erachter te komen of de nieuwe gadgets ook daadwerkelijk zoveel nieuws brengen.

  1.   
    fdennis's avatar

    Nou lekker zuur zeg. Is het ook al bekend of dit bij de Ps4 ook het geval is? Heb namelijk sinds 3 maanden een behoorlijk prijzige koptelefoon gekocht zou het een klere streek vinden als ik die niet kan gebruiken op de ps4.

  2.   
    DB Ries's avatar

    Schandalig!

  3.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Vandaar de naam Xbox One. Ze bouwen alles weer opnieuw vanaf de grond. Dus de Xbox 360, Kinect en alle Xbox 360 games en accessoires werken allemaal niet meer op Xbox One? Zal het dan nog wel de moeite waard zijn om op de launch de console te kopen voor een hoge prijs met een keuze uit maar 20 games die rond de launch zullen verschijnen? Dan speel ik toch nog liever verder met mijn Xbox 360 waar ik uit bijna 1000 retail games kan kiezen om te kopen en te spelen en waar ik al alle accessoires voor heb.

  4.   
    ChielB's avatar

    Zo te lezen bedoelen ze vooral direct aan de console gerelateerde accessoires zoals de Xbox 360 controller en de huidige Kinect.

    De One en de nieuwe Kinect vormen samen de nieuwe ervaring, dan is het logisch dat de oude Kinect daar niet tussen past. En de nieuwe controller kan weer communiceren met de nieuwe Kinect en 1+1=2.

    @fdennis: ik denk dat het zeker geen issue wordt om een koptelefoon van de PS3 naar de PS4 mee te nemen. Ik neem aan dat die op een specifieke audio-uitgang zit en die zal allicht bij de PS4 ook aanwezig zijn.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    fdennis schreef, "Nou lekker zuur zeg. Is het ook al bekend of dit bij de Ps4 ook het geval is? Heb namelijk sinds 3 maanden een behoorlijk prijzige koptelefoon gekocht zou het een klere streek vinden als ik die niet kan gebruiken op de ps4. "

    De controller van de ps3 gaat niet op de ps4 werken meer is er niet bekend volgens mij.

  6.   
    Supermario's avatar

    tof zou je net een peper dure scuf controller hebben gekocht,met de gedachte dat je die ook kan gebruiken op je nieuwe Xbox one.

  7.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Supermario schreef, "tof zou je net een peper dure scuf controller hebben gekocht,met de gedachte dat je die ook kan gebruiken op je nieuwe Xbox one."

    Dan ben je gewoon dom bezig omdat het dan nog niet bekend was of het wel zou gaan werken op de nieuwe console.

  8.   
    Majo's avatar

    Jammer… ik vrees dat daar ook het Xbox-toetsenbordje bij hoort, die heel erg fijn was om mee te chatten tijdens het gamen. En voor het invoeren van codes voor Xbox Live/Microsoft Points.

  9.   
    3333/3333's avatar

    Jongens dit was te verwachten natuurlijk.

    Wel eens je oude Xbox controller in een 360 proberen te prikken of een dualshock 2 in een ps3? Het is vrij normaal dat oude accesoires niet meer ondersteund worden. Ze zijn verouderd voor de toepassingen en daarnaast moet er nieuw geld verdient worden natuurlijk.

  10.   
    FishHookz's avatar

    fdennis schreef, "Nou lekker zuur zeg. Is het ook al bekend of dit bij de Ps4 ook het geval is? Heb namelijk sinds 3 maanden een behoorlijk prijzige koptelefoon gekocht zou het een klere streek vinden als ik die niet kan gebruiken op de ps4. "

    Denk eerder dat het gaat om dingen als een oude kinect sensor of iets dergelijke 😉

  11.   
    firehopper211's avatar

    Microsoft verkleint wel zo z’n opties met z’n nieuwe console als je het mij vraagt.

  12.   
    OllieDenZotn's avatar

    geen probleem voor mij! Ben toch toe aan wat vernieuwende gadgets..

  13.   
    Eggie124's avatar

    Ik speel veel race games, en heb een microsoft racing wheel zou jammer zijn als die ook niet meer werkt…

  14.   
    Talska's avatar

    Trouwens de nieuwe Xbox heeft toch ook USB poorten?

    Werkt dat niet dan (dat kabeltje op je controller op te laden)