Aandelen Sony schieten omhoog na persconferentie Xbox One

Bij de aankondiging van nieuwe consoles zijn de meningen vaak verdeeld. Uiteindelijk is het de consument die met zijn portemonnee het succes van de console bepaalt. In de zakelijke wereld zijn echter ook aandelen erg belangrijk, omdat deze kunnen laten zien wat investeerders vinden. Opvallend is dan ook dat na de aankondiging van de Xbox One de aandelen van Sony flink zijn gestegen, met ongeveer twee punten, zoals ook te zien is in onderstaande grafiek. De persconferentie van Microsoft begon om 1 uur ’s middags, iets voor de blauwe stip op de grafiek.

De aandelen van Microsoft zijn tijdens de aankondiging niet significant gedaald of gestegen. Iets minder dan twee uur na de persconferentie daalden de aandelen wel opeens, wat ook te zie is in onderstaande grafiek. Mogelijk komt dit doordat na de persconferentie naar buiten kwam dat tweedehands games alleen tegen een extra vergoeding te spelen zijn op de Xbox One.

De aandelen van Microsoft zijn in vergelijking met die van Sony echter nog steeds meer waard. Rond de E3 zullen zowel Microsoft als Sony waarschijnlijk meer bekend maken over hun consoles en de bijbehorende games, wat wellicht weer veranderingen in de waarde van hun aandelen zal hebben.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Zo gaat het eenmaal dit zal je altijd blijven houden. Als op de E3 weer vanalles te zien valt zal er weer een fikse stijging zijn.

    Uiteindelijk gaan beide consoles flink verkopen, voor beide ziet het er rooskleurig uit!

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Best grappig zelf ben ik ook best wel teleur gesteld in de xbox one en ga hem ook voorlopig nog niet halen, de ps4 heeft tot nu toe dat kleine beetje meer indruk gemaakt bij mij(zonder social media gebeuren).

  3.   
    FishHookz's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Best grappig zelf ben ik ook best wel teleur gesteld in de xbox one en ga hem ook voorlopig nog niet halen, de ps4 heeft tot nu toe dat kleine beetje meer indruk gemaakt bij mij(zonder social media gebeuren)."

    Serieus ? Ik wil niet fanboy overkomen maar vond geen zak aan de PS4 aankondiging met al die artiesten. De Xbox One persconferentie was gewoon duidelijk en zij lieten tenminste wel de console zien!

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Grappig xD. Al is hier natuurlijk geen eindoordeel over te vellen.

  5.   
    Talska's avatar

    Lekker belangrijk.

  6.   
    Neolite's avatar

    Leuk dat de aandelen omhoog schieten, echter komt dit niet door de persconferentie van Microsoft zoals hierboven beweert wordt. De aandelen van Sony schoten omhoog om dat Daniel Loeb de entertainment divisie van Sony wil gaan splitsen en dit nieuws is met groot enthousiasme ontvangen bij de beleggers.

    Jammer dat GamersNET hier niet beter research naar gedaan heeft omdat dit gewoon een foutief bericht is. De zaak rondom de splitsing van Sony speelt al een behoorlijk tijd en het gaming gedeelte van Sony kan eigenlijk niet zo’n grote invloed hebben op de aandelen van Sony.

  7.   
    soldierarjan's avatar

    Neolite schreef, "Leuk dat de aandelen omhoog schieten, echter komt dit niet door de persconferentie van Microsoft zoals hierboven beweert wordt. De aandelen van Sony schoten omhoog om dat Daniel Loeb de entertainment divisie van Sony wil gaan splitsen en dit nieuws is met groot enthousiasme ontvangen bij de beleggers.
    Jammer dat GamersNET hier niet beter research naar gedaan heeft omdat dit gewoon een foutief bericht is. De zaak rondom de splitsing van Sony speelt al een behoorlijk tijd en het gaming gedeelte van Sony kan eigenlijk niet zo’n grote invloed hebben op de aandelen van Sony."

    Ik hoop zelf dat sony niet gaat splitsen maar juist alles gaat samen brengen alles wat ze hebben aan films en muziek en elektronica.

  8.   
    ShadyXL's avatar

    Had ik eigenlijk wel verwacht.