Ontwikkelen voor PlayStation 4 is een aangename verrassing voor Ubisoft Montreal

Ubisoft Montreal heeft de PlayStation 4 een “zeer aangename verrassing” genoemd wat betreft het ontwikkelen. Dankzij de radicale verandering van hardwarestrategie door Sony Computer Entertainment is de nieuwe console veel minder complex geworden. Directeur Yannis Mallat laat weten dat de vertrouwde architectuur, die erg veel lijkt op een pc, goed bevalt:

From what we can talk about, which is the PlayStation 4, it’s been a radical change from those guys.

I’ll tell you an anecdote: When I was the producer on Prince of Persia: Sands of Time we managed to get our hands on a very good programmer who’s still on the Assassin’s Creed core team. One day on his desk he had a black book all written in Japanese, and I was like, ‘what is that?’ It was the documentation support for coding for PS2. ‘That’s why I wanted to have Japanese lessons,’ he said – to understand and make the most out of the machine. That day I understood how complex it was to develop on PlayStation 2. So we were eager to find out what the PlayStation 3 would be in terms of architecture, and it was pretty much the same but more complex.

PlayStation 4 really comes as a pleasant surprise because indeed it’s a very familiar architecture. I think it’s paying off for us deciding to develop on high-end PCs early. It’s a less complex transition.

De keuze om next-gen games als Watch Dogs en Assassin’s Creed 4: Black Flag vanaf het begin te ontwikkelen op high-end pc’s lijkt dus zeer goed uit te pakken voor Ubisoft.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik ben dan geen ontwikkelaar dus ik weet niet of het moeilijk is, maar iedereen is wel erg blij met de nieuwe verbeterende pc hardware voor de Playstation 4 zeg!

  Zal de nieuwe Xbox ook een ultra pc zijn in doos vorm ?

 2.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Zal de nieuwe Xbox ook een ultra pc zijn in doos vorm ? "

  Vervang het woordje Ultra maar met Middelmatige.

 3.   
  DGonlag2's avatar

  Het is inderdaad geen wonderapparaatje, maar uit zo’n console kun je toch nog meer halen dan je denkt (Uncharted bijvoorbeeld).

  8 cores lijkt mij juist helemaal niet handig voor zo’n apparaat. Ik dacht ooit gelezen te hebben dat dat voor developers helemaal niet lekker programmeert.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Kijk dat klinkt goed ๐Ÿ™‚

 5.   
  Eichmann's avatar

  Dat is zeker een mooie bijkomstigheid , al hoop ik wel AC 4 Gewoon nog op de PS3 te spelen aangezien ik de black chest edition ga pre orderen voor de ps3.

 6.   
  soldierarjan's avatar

  ”DGonlag2″ schreef, "Het is inderdaad geen wonderapparaatje, maar uit zo’n console kun je toch nog meer halen dan je denkt (Uncharted bijvoorbeeld).
  8 cores lijkt mij juist helemaal niet handig voor zo’n apparaat. Ik dacht ooit gelezen te hebben dat dat voor developers helemaal niet lekker programmeert. "

  In ps3 zit nu ook een 8 core waar eentje van is uitgeschakeld dus denk dat ze eerst niet lekker voor programmeren meer aan de rest van ps3 ligt met ze moeilijk structuur.

 7.   
  captain08's avatar

  Dus we kunnen een zeer groot verschil verwachten tussen Assassin’s Creed IV: Black Flag op de PS3 en de versie op de PS4? ๐Ÿ˜•

 8.   
  HashtagMcSwag's avatar

  bloksmaboy:D schreef, "Dus we kunnen een zeer groot verschil verwachten tussen Assassin’s Creed IV: Black Flag op de PS3 en de versie op de PS4? ๐Ÿ˜• "

  Dat hoop ik toch anders faalt de ps4 een beetje ๐Ÿ˜›

 9.   
  Rivado's avatar

  Yay, PS4. Ik heb zelfs gehoord dat hij niet op stroom werkt maar op benzine, met een zeer hoog rendement. Zeg maar dag tegen de restricties van het stopcontact en de hoge energierekeningen!

 10.   
  morkop006's avatar

  Rivado schreef, "Yay, PS4. Ik heb zelfs gehoord dat hij niet op stroom werkt maar op benzine, met een zeer hoog rendement. Zeg maar dag tegen de restricties van het stopcontact en de hoge energierekeningen!"

  lol benzine…..denk het niet haha

 11.   
  Daan's avatar

  Rivado schreef, "Yay, PS4. Ik heb zelfs gehoord dat hij niet op stroom werkt maar op benzine, met een zeer hoog rendement. Zeg maar dag tegen de restricties van het stopcontact en de hoge energierekeningen!"

  Grapjas en lolbroek aangetrokken zeker?

 12.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Rivado schreef, "Yay, PS4. Ik heb zelfs gehoord dat hij niet op stroom werkt maar op benzine, met een zeer hoog rendement. Zeg maar dag tegen de restricties van het stopcontact en de hoge energierekeningen!"

  De prijs van benzine gaat alleen maar omhoog dus…doe dat maar niet. Zo moeten dan ook nog eens een lelijk gat gaan inbouwen waar de benzine in moet komen.

 13.   
  Rijstekorrel's avatar

  I_Eat_Noobsz schreef, "

  ”Rivado” schreef, "Yay, PS4. Ik heb zelfs gehoord dat hij niet op stroom werkt maar op benzine, met een zeer hoog rendement. Zeg maar dag tegen de restricties van het stopcontact en de hoge energierekeningen!"

  De prijs van benzine gaat alleen maar omhoog dus…doe dat maar niet. Zo moeten dan ook nog eens een lelijk gat gaan inbouwen waar de benzine in moet komen."

  Dat lelijke gat zal er al wel in zitten maar je moet dan wel iedere keer naar de pomp lopen en een jerry ken vullen, irritant ben je aan het gamen valt die uit benzine op moet je eerst naar de pomp toe ๐Ÿ˜†

  En of Benzine zo goedkoop is maar ja als je zoiets gelooft moet je je zelf eens na laten kijken denk ik ๐Ÿ˜›

 14.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  H4RDSTYLE schreef, "

  ”Gamer4Ever-NL” schreef, "Zal de nieuwe Xbox ook een ultra pc zijn in doos vorm ? "

  Vervang het woordje Ultra maar met Middelmatige."

  Hahaha +1

  Wel mooi heb zin in de PS4