Now You See Me

Na een aantal keren te zijn uitgesteld draait Now You See Me nu eindelijk in de Nederlandse bioscoop en het belooft een spectaculaire film te worden. Zal de film, met onder andere topacteurs Michael Cane, Morgan Freeman en Woody Harrelson, net zo spectaculair zijn als de act belooft te worden? Lees het hieronder in de recensie.

It’s all about the money

Voordat er überhaupt sprake is van een act worden de protagonisten geïntroduceerd aan de hand van individuele acts. De illusionisten, J. Daniel Atlas, Merritt McKinney, Henley Reeves en Jack Wilder gespeeld door Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher en Dave Franco worden vervolgens uitgenodigd om voortaan als groep verder te gaan. The Four Horsemen zoals ze worden genoemd, weten tijdens een act in Las Vegas een bank in Parijs te overvallen. Alsof dat nog niet genoeg is wordt het geld aan het publiek meegegeven en beloven ze dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. De taak aan agent Dylan Rhodes, gespeeld door Mark Ruffalo, om het viertal op te pakken en het raadsel te ontrafelen.

Freeman & Caine

Alsof de act is Las Vegas niet genoeg was, blijken The Four Horsemen nog veel meer in petto te hebben. Wat? Daar mag je zelf achter komen. De film neemt zijn tijd om zowel het verhaal als de personages diepgang te geven, maar verliest daardoor zijn tempo. Now You See Me houdt al zijn kaarten in handen, totdat in de finale alles op zijn plek valt. Hierdoor blijf je als kijker met veel vragen opgescheept zitten. Als kijker dwingt het je om goed op te blijven letten. Gelukkig weten de acteurs je goed te vermaken. De twee veteranen, Michael Caine en Morgan Freeman, spelen een bescheiden rol, maar zijn wel sleutelfiguren. Ondanks dat zij niet veel in beeld te zien zijn, is het tweetal wel een bijzonder goede toevoeging aan de cast. Zowel Caine als Freeman weet goed te overtuigen.

FBI-agent Dylan Rhodes heeft een grote rol te vertolken. Samen met Interpol agente Alma Dray, vertolkt door Mélanie Laurent, moeten zij de verdachte acts onderzoeken en de illusionisten arresteren. Dit brengt ons meteen op het volgende. Het liefdesplot tussen de twee agenten, die door de film heen is geweven, komt erg geforceerd over. Er is namelijk geen chemie tussen de twee. Dat komt voornamelijk omdat Laurent een ondermaatse acteerprestatie neerzet. Ruffalo weet wel te overtuigen, maar lijkt veel op automatische piloot te doen. Zijn personage blijft redelijk oppervlakkig.

The Four Horsemen

Het viertal illusionisten weet zich wel goed staande te houden. Voornamelijk Woody Harrelson weet de show te stelen met zijn timing. De film probeert zichzelf niet altijd even serieus te nemen en dat werkt in zijn voordeel. De chemie tussen het viertal is goed uitgewerkt en weet diepte te creëren. Helaas is de plotontwikkeling soms aan de trage kant, maar de actiescènes trekken het gelukkig weer vlot. Vooral de scène in de appartementencomplex, voordat het losgaat, wist te verbazen. Now You See Me bouwt de spanning weer goed op nadat de film zijn tempo heeft verloren. Er is veel gebruikgemaakt van special effects en het ziet fantastisch uit. Ook de achtervolgingen zijn spannend en goed gemonteerd. Helaas is de grote finale een lichte anticlimax.

Conclusie

Al met al is Now You See Me een film die goed weet te vermaken. Verwacht geen diepgaande verhaallijnen, maar wel een film met vele twisten. De acteurs, en dan voornamelijk Morgan Freeman, Michael Caine en Woody Harrelson, weten goed te overtuigen. Een spannende film over een groep illusionisten die een aantal spectaculaire acts neerzetten in een iets minder spectaculair film. Helaas komt het liefdesplot wat geforceerd en voorspelbaar over en verliest de film zijn tempo. Dat drukt de pret gelukkig niet en uiteindelijk heeft Louis Leterrier een goede film neergezet met, op een enkele uitzondering na, een goede cast.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Goede cast
  • Verhaal goed uitgewerkt
  • Actiescènes

Wat is NOT

  • Geforceerd liefdesplot
  • Mélanie Laurent
  • Finale is een anticlimax

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren