GN Poll: De nieuwe PlayStation en Xbox hadden eerder moeten komen

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 29 januari, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Ubisoft had toen net Assassin’s Creed IV: Black Flag onthuld. In deze nieuwe Assassin’s-titel krijgen we een heuse piraat onder de knoppen en zeerovers zullen gedurende de hele game een grote rol spelen. Velen reageerden enthousiast op de nieuwe setting, anderen waren teleurgesteld. Zij hadden liever een andere periode gezien, zoals de Tweede Wereldoorlog of opnieuw de Renaissance. Wij vroegen ons af met welke groep jij het eens bent en legden jullie daarom de volgende stelling voor: “De piraten-setting voor Assassin’s Creed IV: Black Flag spreekt mij aan”. Uit de poll is gebleken dat ruim driekwart van de stemmers het met deze stelling eens is, terwijl iets minder dan een kwart liever een andere setting gezien had. Een greep uit jullie reacties:

D_Dog:

Ik vind dat tot nu toe elke Assassin’s Creed game, een pareltje op zich is. Natuurlijk zijn er betere en mindere versies. Maar na het Black Flag artikel op Gamersnet te hebben gelezen, kan ik concluderen dat dit weer een goede stap is in de Assassin’s Creed evolutie. Sterker nog, ik denk dat een piraten setting een welkomen afwisseling is, na de min of meer zelfde verhaal lijn die men vanaf deel 1 in had gezet.
GamerJaime:
Laat ik zeggen dat ik wel benieuwd ben omdat ze het ”echte” piraten verhaal willen vertellen en het stereotype beeld wat veel mensen hebben van piraten willen aanpassen of wijzigen en dat boeit mij wel en daar ben ik ook heel benieuwd naar. Jammer alleen dat er dit keer niet zo’n hele grote tijdsprong gemaakt wordt, ik had zelf het allerliefst Japan en de Samurai willen zien omdat mij dat het meest aanspreekt. Maar goed het had vele malen slechter gekund.
flipjum:
Ik vind het een erg interessant idee, het lijkt vind ik wel een beetje op Pirates of the Caribbean, waarvan een paar goede games zijn maar ook een heleboel slechte… als Ubisoft het goed aanpakt met een goed verhaal over hoe Edward piraat is geworden enzo erin doet denk ik dat het wel wat kan worden.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Sony heeft de PlayStation 4 inmiddels officieel onthuld en ook Microsoft zal naar verwachting snel hun nieuwe Xbox tonen. Beide consoles moeten eind dit jaar nog in de winkels liggen. Dat lijkt misschien snel, maar feit is dat de PlayStation 3 en Xbox 360 respectievelijk al zes en zeven jaar meegaan. Het gevolg van deze lange levenscyclus is dat consolegames het de laatste jaren op grafisch gebied duidelijk moesten afleggen tegen pc-spellen. Vind jij daarom dat de nieuwe consoles te laat komen, of vind je het juist fijn dat je niet elke paar jaar een nieuwe console hoeft te kopen? Laat het ons weten door antwoord te geven op de nieuwe stelling:

De nieuwe PlayStation en Xbox hadden eerder moeten komen

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  DGonlag2's avatar

  Als je eenmaal op een redelijke PC hebt gespeeld dan valt zo’n PS3 en X360 toch echt zwaar tegen. Wat verwacht je ook, die dingen zijn 6/7 jaar uit.
  Veel te lang als je het mij vraagt. (PC) Hardware moet je eigenlijk om de paar jaar vervangen om een beetje mee te komen met de nieuwe spellen.

  Mij lijkt 5 jaar per generatie consoles wel mooi. En dan alleen als je bij de release ook cutting edge hardware krijgt. Kijk naar de WiiU, die komt nu al niet meer mee.

 2.   
  FioranoJC's avatar

  Dat zeg je dan wel DGonLag2, maar het grootste deel van xbox en ps3 spelers zit niet te wachten om ieder jaar weer meer dan 100 euro uit te geven voor upgrades.. Het is juist lekker om een console te kopen, achterover te gaan zitten, en je nergens zorgen over te maken dat je over een paar jaar weer wat nieuws moet kopen. Dan bouw je ook geen gamecollectie op.

  De meeste pc gamers hebben een baantje, of goed verdienende ouders wil je een beetje game pc kunnen aanschaffen. Maar dan betaal je ook wel dik 6 a 700 euro minimaal voor een game pc. Het lekkere van console is wat ik al zei, 1x die “hoge” prijs betalen van 300 a 400 euro en dan gewoon je mond houden en genieten van de simpelheid: spelletje kopen, spelletje erin doen, spelletje spelen.

  Als er elke 3 jaar nieuwe consoles uit zouden komen zou ik gewoon 3 jaar wachten op de volgende generatie. Wat heeft het dan voor nut om uberhaupt een console te kopen. Kan je net zo goed meteen een game pc kopen..

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  FioranoJC schreef, "Dat zeg je dan wel DGonLag2, maar het grootste deel van xbox en ps3 spelers zit niet te wachten om ieder jaar weer meer dan 100 euro uit te geven voor upgrades.. Het is juist lekker om een console te kopen, achterover te gaan zitten, en je nergens zorgen over te maken dat je over een paar jaar weer wat nieuws moet kopen. Dan bouw je ook geen gamecollectie op.
  De meeste pc gamers hebben een baantje, of goed verdienende ouders wil je een beetje game pc kunnen aanschaffen. Maar dan betaal je ook wel dik 6 a 700 euro minimaal voor een game pc. Het lekkere van console is wat ik al zei, 1x die “hoge” prijs betalen van 300 a 400 euro en dan gewoon je mond houden en genieten van de simpelheid: spelletje kopen, spelletje erin doen, spelletje spelen.
  Als er elke 3 jaar nieuwe consoles uit zouden komen zou ik gewoon 3 jaar wachten op de volgende generatie. Wat heeft het dan voor nut om uberhaupt een console te kopen. Kan je net zo goed meteen een game pc kopen.."

  Ik heb een goed betaalde baan werk gewoon fulltime maar zelfs ik wil geen geld in me pc steken, ik vind een console chill paar jaar er mee doen en dan pas een andere.
  Ontwikkelaars kunnen echt wat moois hier uit toveren aangezien ze ook maar op 1 of 2 type hardware hoeven te richten, hier door ziet het een stuk mooier uit dan als je het spel met die hardware op de pc gespeeld had aangezien ze dan echt veel moeten ondersteunen.

  Het leven is al duur zat ik koop wel een console hier komen ook meer de spellen ook op uit dan op de pc(voor mij), denk aan uncharted/god of war en de spellen die multi platform zijn kan ik ook spellen erbij ideaal lekker in me stoel hangen voor me grote tv en spelen met die handel.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Ik vind dat de nieuwe playstation en xbox op juiste moment uit gaan komen nu de kloof met pc te groot aan worden is.
  Zelf vind ik console veel fijner 1 keer aankoop van console en niet elk 2 jaar weer een upgrade erin zetten.
  Op pc kom je toch regelmatig nog tegen dat een driver niet wil werken waar door de game weer vast loopt met steam is al stuk makkelijker geworden maar het kan nog regelmatig gedoe opleveren als niet goed wil werken.
  En meeste mensen weten toch niet hoever pc voorop loopt op console want die spelen alleen maar op consoles en zien nooit de pc beelden dus je raakt er ook gewoon simpel weg nog niet aangewend aan beter beeld en animaties.

 5.   
  DGonlag2's avatar

  Ik heb het niet over elk jaar een upgrade doen, ik heb het over om de 5 jaar een nieuwe console. Is wel wat anders. 5 Jaar oude hardware is naar mijn mening lang genoeg.
  Ik heb nu een middelmatige GPU in mn laptop zitten, maar ziet er toch een stuk beter uit dan de PS3. Teruggaan naar de PS3 is ook geen geweldige ervaring meer. Daarom had ik liever een jaar geleden een opvolger gezien.

  FioranoJC schreef, "Als er elke 3 jaar nieuwe consoles uit zouden komen zou ik gewoon 3 jaar wachten op de volgende generatie. Wat heeft het dan voor nut om uberhaupt een console te kopen. Kan je net zo goed meteen een game pc kopen.."

  Zoals je zelf al zei: de simpelheid. Bij een console werkt je spel, en werkt hij goed. Dat is het grote voordeel. Ik zeg ook niet dat het om de 3 jaar moet, waar jij uberhaubt het idee van upgrades vandaan haalt?
  Ik heb het over 5 jaar tussen de twee generaties van de consoles.

  Zoals hierboven al gezegd word: de kloof tussen PC en console word op dit moment te groot, en je moet nog een dik 3/4 tot 1 jaar wachten op de volgende generatie. Dat is dus 7 jaar tussen 2 generaties, veel te lang.

 6.   
  3333/3333's avatar

  ”DGonlag2″ schreef, "Als je eenmaal op een redelijke PC hebt gespeeld dan valt zo’n PS3 en X360 toch echt zwaar tegen. Wat verwacht je ook, die dingen zijn 6/7 jaar uit.
  Veel te lang als je het mij vraagt. (PC) Hardware moet je eigenlijk om de paar jaar vervangen om een beetje mee te komen met de nieuwe spellen.
  "

  Mee eens.

 7.   
  manoahvdvelde's avatar

  Hoezo? Ik klaag nog niet over de current-gen hoor. Komt nog zat moois voor uit en ik sta steeds weer versteld van wat ze eruit weten te halen.

 8.   
  DGonlag2's avatar

  manoahvdvelde schreef, "Hoezo? Ik klaag nog niet over de current-gen hoor. Komt nog zat moois voor uit en ik sta steeds weer versteld van wat ze eruit weten te halen."

  Daar zal ik niet tegenin gaan, games als Uncharted zien er echt wel goed uit. Maar dan heb je het over misschien 3% van de games die op zo’n console uitkomen.
  Klagen, tja, misschien niet als je niets anders ervaren hebt, maar ik denk dat iedereen die maar een beetje PC heeft gespeeld (en dan heb ik het al over een $700 laptop, die doen het namelijk nog beter dan de PS3) het toch wel tijd vind worden voor een volgende generatie.

  Het is dat ik voor mijn studie een redelijk krachtige laptop nodig heb (met redelijk GPU, nog lang niet het hoogste model) anders had ik hetzelfde als jij gedacht. Maar ik heb het dus wel anders ervaren, en dan ga je pas inzien hoe veroudert die huidige generatie eigenlijk is.

 9.   
  FioranoJC's avatar

  Zoals je zelf al zei: de simpelheid. Bij een console werkt je spel, en werkt hij goed. Dat is het grote voordeel. Ik zeg ook niet dat het om de 3 jaar moet, waar jij uberhaubt het idee van upgrades vandaan haalt?

  Want je gaf dit aan:

  (PC) Hardware moet je eigenlijk om de paar jaar vervangen om een beetje mee te komen met de nieuwe spellen.

  Daarmee had ik het idee dat je de PC hardware om de zoveel jaar zou moeten vervangen.

 10.   
  DGonlag2's avatar

  Ik heb het misschien een beetje ongelukkig verwoord. Ik denk overigens wel dat je om de zoveel tijd moet upgraden om mee te gaan met de ontwikkelingen in de gamewereld.

  Natuurlijk is 3 jaar veel te vroeg voor een console, maar 5 jaar lijkt me een mooie tijd.

 11.   
  lassieman's avatar

  Het is vooral jammer dat de consoles zolang meegaan omdat ze op deze manier de ontwikkelingen op het game gebied remmen. Veel games zijn multi-platform en er moet gewoon te veel rekening gehouden worden met de beperkingen van de console. Dit zie je onder andere bij de AI.

 12.   
  mrXX's avatar

  Ik zou het overdreven gaan vinden als nintendo sony of Microsoft iedere 4a5 jaar met een nieuwe console zouden komen. Want je moet je bedenken dat nieuwe console in het begin nogal duur zijn. Aangezien die in het begin al snel 400a500 euro of meer kosten. En ik kan mij goed indenken dat niet iedereen dat zo maar kan of wil uitgeven en al zeker niet iedere 5 jaar. Voor mij is dat geen probleem. Er zijn in Nederland helaas ook mensen die financieel krap bij kas zitten. En die moeten goed overdenken wat ze met hun centen doen. Daarbij moeten sony en Microsoft er ook goed voor opletten dat hun consoles ook innoverend genoeg blijven om succesvol te blijven. Anders ben ik bang dat straks zowel sony als Microsoft het zelfde lot zal treffen als saga met hun dreamcast die werd namelijk al 4 jaar na de Sega Saturn (1995) in 1999 uitgebracht veels te vroeg in mijn ogen. Daarbij is de dreamcast in mij ogen op de volgende 5 punten geflopt.

  1 slechte marketing /reclame
  2 niet innoverend genoeg.
  3 slechte First and second party en third party support
  4 on interessante launch titles
  5 Dreamcast was erg prijzig.

  Dus ik hoop dat nintendo sony en Microsoft hier in de juiste keuzes in zullen maken.
  Want te snel willen zijn en dus als eerste willen zijn Is niet altijd het beste.
  De eerste zullen de laatste zijn en de laatste het eerst.
  😀

 13.   
  Kenneloth's avatar

  Ik ben het eens met de mensen die zeggen dat het een keer tijd werd voor een nieuwe console. Laten we alleen wel zo eerlijk zijn en zeggen dat de PC meer voordeel heeft dan een console. De PC is open heeft vaak grotere community’s mods en ga zo maar door en dat zijn zaken die ik toch echt op een console mis (zie minecraft op de xdoos). Een console is leuk om erbij te hebben en tuurlijk is het gemak ook aanwezig. Ik las hier boven een reactie van iemand die zei op de PC heb je vaak vast lopers en dergelijke…. Beetje onzin natuurlijk! Mijn xbox heeft vaak genoeg last van hangers. Laten we ook de problemen met de PS3 en Xdoos niet vergeten.

  Moraal van het verhaal de PC mag van mij altijd wel op de eerste plek behouden. Dit is immers altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven.

 14.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Ik ben eigenlijk nog steeds niet klaar met mn PS3, de spellen blijven leuk, en oude games speel ik gewoon weer opnieuw. Leuk als er een nieuwe console komt maar ik wacht nog zeker een jaar met kopen

 15.   
  Rivado's avatar

  Soms baal ik dat ik een Mac heb. Hoor ik mensen zeggen dat ze 1000 euro hebben uitgegeven aan een hele dikke game PC met de best mogelijke hard van dit moment, zeg ik: Ik heb een MacBook, 1150 euro, qua hardware wat al gemiddeld was 5 jaar geleden…
  Heb er echter nog geen seconde spijt van gehad, prachtig ding!

 16.   
  FioranoJC's avatar

  Rivado schreef, "Soms baal ik dat ik een Mac heb. Hoor ik mensen zeggen dat ze 1000 euro hebben uitgegeven aan een hele dikke game PC met de best mogelijke hard van dit moment, zeg ik: Ik heb een MacBook, 1150 euro, qua hardware wat al gemiddeld was 5 jaar geleden…
  Heb er echter nog geen seconde spijt van gehad, prachtig ding!"

  Huh? Soms baal je dat je een mac hebt, maar je hebt geen sconde spijt.. Beetje dubbel eigenlijk haha

 17.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik ben nog wel een tijdje zoet met mijn Xbox 360 en Playstation 3. Er zijn nog zoveel games die ik op die consoles moet spelen en er komen de laatste tijd ook heel veel games uit waardoor ik nog lang niet klaar ben met deze generatie consoles. Ik vond dat de Playstation 3 slim uit 2009 en de Xbox 360 slim uit 2010 een kleine update waren van de originele PS3 en Xbox 360 uit 2006. De consoles maken veel minder geluid en hebben 250 of 320 GB i.p.v. 20 GB en zien er beter uit. 🙂 Bovendien was de overstap van de PS2 naar de PS3 ook veel groter dan de overstap van de PS3 naar de PS4. Ik denk dat de verkoop van de PS4 daardoor minder is op launch, dan de verkoop van de PS3 op launch, omdat die console een veel grotere overstap maakte. 🙂