Telltale Games gaat definitief sluiten; games verdwijnen van Steam

Eind september vroeg Telltale Games faillissement aan, waarna bleek dat andere ontwikkelaars moeite deden om bestaande IP’s te redden, zoals The Walking Dead. Maar nu lijkt het doen dan echt te vallen voor de pionier op het gebied van episodische games: het bedrijf is in gesprek met Sherwood Partners, dat de lopende financiële regelingen van Telltale moet afhandelen.

In een gesprek met Game Daily geeft Sherwood Partners dit aan, alsook dat de zorgfondsovereenkomst COBRA voor veel (voormalig) medewerkers van Telltale ten einde komt vanwege het faillissement. Veel ex-medewerkers zitten vanaf 30 november dus zonder zorgverzekering, terwijl ze hier maanden- of zelfs jarenlang wél voor hebben betaald.

Ook lijkt het erop dat veel titels van Telltale games van Steam zijn verwijderd; de grote games (zoals Game of Thrones en The Walking Dead) staan nog online, maar games als Back to the Future en Tales of Monkey Island zijn niet meer beschikbaar op het populaire platform.

Volgens een brief aan crediteuren en aandeelhouders is het faillissement definitief aangevraagd op 11 november en hebben financiële belanghebbenden tot 9 april 2019 de tijd om hun monetaire lasten te bewijzen. Het is nog niet bekend hoe deze zaak invloed zal hebben op de Netflix-serie rondom Minecraft.

Dit verhaal gaat ongetwijfeld nog een flinke staart krijgen, waarover je uiteraard leest op Gamersnet.

 1.   
  tranceguy's avatar

  blijft toch jammer…..

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  The walking dead games behalve finale season zijn ook verwijderd.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  bye bye ik laat er geen traan om
  het leed dat episodische games heet

 4.   
  Turk–Life's avatar

  Dus wat is het nou? Wordt The walking dead final season nu wel of niet afgemaakt door een andere bedrijf? Wat een onduidelijk artikel.

 5.   
  sjaak19832015's avatar

  The walking dead is wel verwijderd behalve the final season. Deze zijn ook niet meer terug te vinden in de telltale collection waar overigens nog wel een hoop andere titels in te vinden zijn.

 6.   
  BearsRidingTanks's avatar

  De games verdwijnen, net zoals het geld van de medewerkers. Gelukkig hebben de managers die het bedrijf de grond in hebben verkracht er geen last van.

 7.   
  Dedsec's avatar

  Jammer want Minecraft story mode was wel echt goed, en die kunnen ze niet verwijderen, want ook via disk moet je ze downloaden.

 8.   
  YdieresiS's avatar

  @Dedsec: Dan kunnen ze hem helaas wel verwijderen, dan werkt je disk ook gewoon niet meer.

 9.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik ben een groot fan van de TellTale games rond TWD. Moet de final nog spelen, maar is de aankoop het nu wel waard aangezien de laatste chapters niet zijn afgemaakt. :'(

 10.   
  MaTriXX's avatar

  Vraag me af wat er nu gaat gebeuren met The Final Season van The Walking Dead, laatst nog een bericht gezien dat deel 3 en 4 toch gaan komen maar na het lezen van dit bericht krijg ik daar nu ook mijn twijfels over.

  Heb in ieder geval de centen van MS ervan terug gekregen en mocht Final Season alsnog afgemaakt worden dan kunnen ze het van harte krijgen.

  Schofterig hoe er met personeel omgegaan wordt, echter dit gebeurt ook in NL ….. V&D, Ziekenhuizen etc etc etc maar als een bank valt mag het volk dat redden maar een ziekenhuis naaah die mensen die daar werken en patient zijn kunnen letterlijk aan het gas.

 11.   
  BearsRidingTanks's avatar

  @MaTriXX:
  Het gas is afgesloten want de rekeningen zijn niet betaald.

 12.   
  Dedsec's avatar

  @MaTriXX: Ja daarom moet iedereen volgend jaar ook gewoon gaan stemmen op nieuwe of anderen partijen.

 13.   
  MikeGevers's avatar

  @Turk–Life: Geloof het of niet, maar dit nieuwtje gaat over Telltale Games, niet over The Walking Dead. Hint: lees de titel eens.

 14.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Je snapt dat een belangrijke grondwaarde van democratie onderuit wordt gehaald op het moment dat “iedereen maar anders/nieuw moet gaan stemmen” van een ander? De hele maatschappij valt of staat bij onze mogelijkheid om zélf keuzes te maken en daartoe te stemmen.

  Overigens zie ik ook niet in hoe we daarmee voorkomen dat dit soort zooi bedrijven als Telltale treft. Zij vallen nota bene niet eens onder ons regime. En lokaal hebben wij (gelukkig) nauwelijks een gelijkwaardig scenario meegemaakt in onze eigen entertainmentwereld.

 15.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dat gebeurd nu ook al, dus dat maakt niks uit.

 16.   
  Turk–Life's avatar

  @MikeGevers:

  En van welke producer is The walking dead final season? Precies.

  En de game wordt WEL benoemd in het artikel. Dus wat is je punt nu precies?

 17.   
  MikeGevers's avatar

  @Turk–Life: Mijn punt is dat dit nieuwsbericht niet ging over of The Walking Dead door een ander wordt voltooid of niet. Telltale is failliet, wat er met TWD gebeurt is een heel ander verhaal. Sterker nog, waar The Walking Dead genoemd wordt, wordt netjes verwezen naar het nieuwtje dat Skybound de ontwikkeling over heeft genomen én letterlijk wordt gezegd “dat andere ontwikkelaars moeite deden om bestaande IP’s te redden, zoals The Walking Dead”. Dát is mijn punt. Snap je het nog steeds niet, dan is het niet langer mijn probleem.

 18.   
  Turk–Life's avatar

  @MikeGevers:

  ”wat er met TWD gebeurt is een heel ander verhaal.”

  Dat is het dus niet. Wat er met TWD gebeurt heeft wel degelijk te maken met het failliet gaan van Telltale games.