Eerste seizoen Telltale’s The Walking Dead komt naar PlayStation Vita

In een interview met IGN heeft Don Mesa, verantwoordelijk voor product planning en platform software innovatie bij PlayStation, bekendgemaakt dat het eerste seizoen van Telltale’s The Walking Dead naar de PlayStation Vita komt. Mesa laat weten dat het een goed signaal afgeeft dat een succesvolle indie-ontwikkelaar als Telltale een game uitbrengt op de PlayStation Vita:

Having [a studio] like Telltale, a very successful indie developer, coming in to support us sends a strong message
Volgens Don Mesa past een titel als The Walking Dead uitstekend op Sony’s handheld:
Again, a good example is with The Walking Dead. We think that the emotion and the immersive experiences you’re going to get there, wherever you’re sitting, if you’re in your living room and playing on your Vita or sitting at a café or at the bus stop and playing this, you get that shock or fright. I think that’s going to be important. That’s what we want to deliver as you’re playing.
Wanneer het door critici zeer geprezen eerste seizoen van The Walking Dead op de PlayStation Vita zal verschijnen, is momenteel nog onbekend. Daarnaast is momenteel niet bekend of Telltale gebruik zal gaan maken van de Cross-Buy-functionaliteit.

 1.   
  Leon's avatar

  Dit is zo ontzettend vet! Ik was eigenlijk van plan om de game ergens de komende weken voor de PlayStation 3 te kopen, maar nu wacht ik zeker nog even op de PS Vita-versie.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Best wel opvallend dat ze er nu nog mee aan komen. Gok zo dat dat betekent dat seizoen 2 direct naar de Vita komt, wellicht wel afhankelijk van hoe goed S01 het nu gaat doen. Wat in het verlengde daarvan ook wel weer opvallend is, is dat er geen port naar de Wii U is aangekondigd.

 3.   
  toqeer's avatar

  vet nieuws ga hem gelijk halen als tie uit is meer indie ontwikkelaars moeten dit doen,