Ken Levine trok de stekker uit BioShock-film

Het leek te mooi om waar te zijn toen enkele jaren geleden aangekondigd werd dat Gore Verbinski in samenwerking met Universal een film rond BioShock zou draaien. Een filmmaker die ruimschoots bewezen had een film met een budget van 200 miljoen dollar in goede banen te leiden en tonnen creatieve visie. De sterren leken goed te staan.

En toen werd Zack Snyder’s Watchmen een flop aan de kassa en veranderde alles. Universal kreeg koudwatervrees en maakte zich zorgen over het kostenplaatje van 200 miljoen voor een horrorfilm als BioShock, die bedoeld was voor een volwassen R-rating. Het voorstel van Universal om het budget terug te schroeven naar 80 miljoen viel niet in goede aarde bij Gore Verbinski, die het project dan ook verliet.

Volgens Ken Levine zag hij ook geen klik toen een nieuwe regisseur aangezocht werd, namelijk Juan Carlos Fresnadillo, bekend van 28 Weeks Later. Het grootste struikelblok bleek voor Levine echter ook het budget dat onvoldoende leek om de wereld van Rapture eer aan te doen op het grote scherm. Ken Levine kreeg de keuze om de stekker uit het project te trekken en omwille van die redenen deed hij het ook.

They brought another director in, and I didn’t really see the match there – and 2K’s one of these companies that puts a lot of creative trust in people. So they said if you want to kill it, kill it. And I killed it. And that’s that. While the guy they brought in to replace Verbinski, Juan Carlos Fresnadillo, is certainly no slouch — his 28 Weeks Later is wonderful — I can see the budget being an issue. If you’re not going to do it right, don’t do it.
Een gemiste kans? Of een onmogelijke opgave om Rapture (Columbia?) naar het witte doek te brengen?

 1.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Jammer dat er geen Bioshock film meer komt. Ik ben benieuwd naar de Assassin’s Creed film die voogend jaar komt. Hoe zit het met die Gears of War film eigenljk? Of is die film ook al de nek omgedraaid?

 2.   
  mmx's avatar

  Ik denk dat het een slimme zet was om geen film van Bioshock te maken meestal zijn verfilmde games mislukkingen helaas .

 3.   
  OllieDenZotn's avatar

  Jammer maar helaas. Ik denk dat je rond het concept bioshock weldegelijk een zeer mooie film kan van maken.