Volgende game van BioShock-bedenker Ken Levine wordt een ‘immersive sim’

Het is al geruime tijd verdacht stil rondom Ken Levine en zijn studio Ghost Story Games, maar er lijkt weer een tipje van de sluier rondom zijn huidige project te zijn opgelicht. Een recentelijk opgedoken vacature lijkt namelijk te verhullen dat de BioShock-bedenker zijn zinnen heeft gezet op het ontwikkelen van een first-person immersive sim, een genre waar de beste man dus niet vreemd in is gezien BioShock en het alom gelauwerde System Shock 2 – waar Levine ook aan heeft meegewerkt – hier tekstboek voorbeelden van zijn.

In de vacature in kwestie – welke terug te vinden is op Gamasutra – wordt namelijk specifiek gevraagd naar een Cinematic Narrative Scripter met know how in het shooter/RPG-wereldje die de kans krijgt om mee te werken aan ‘een creatief ambitieus project in het immersive sim genre‘. Mocht je jezelf achter de oren krabben bij de term ‘immersive sim’ (wat helemaal geen schande is): Het immersive sim genre wordt gekenmerkt door gameplay waarbij de speler het verloop bepaalt aan de hand van diens eigen keuzes. In het geval van BioShock werd het einde gevormd door de keuze of je Little Sisters opofferde of redde, om maar even een voorbeeld te noemen.

Vreemd genoeg staat deze vacature aardig haaks op de dingen die we al hebben gehoord omtrent de tot dusver naamloze game van Ghost Story Games. Enkele jaren terug gingen de verhalen nog de ronde dat Ken Levine’s project een ‘kleinschalige open wereld‘ betrof en dat hij niet van plan was om er een lineair, verhaalgedreven game van te maken. Misschien is deze ommezwaai naar het vertrouwde genre ook meteen de reden dat het zo lang stil is geweest rondom Levine en zijn Ghost Story Games.

Afijn, buiten deze vacature weten we helaas nog steeds niks concreets, wat dus kan betekenen dat het letterlijk van alles kan worden. Waar hoop jij op? Vertel het ons en heel misschien leest Ome Ken het wel een keer.

  1.   
    Anoniem-1783966926's avatar

    Ben vooral benieuwd naar een nieuwe BioShock. Moet van een andere studio komen, dus of het ooit nog de kwaliteit van de eerste delen zal krijgen……

  2.   
    mmx's avatar

    Bioshock was echt goed. Zeker ben ik benieuwd naar deze ontwikkeling.