Take-Two en Netflix duiken volle bak in een BioShock film

Wel, niet, nou toch weer wel. De verhalen omtrent een BioShock film doen al langer de ronde, maar deze keer is het volgens het Twitteraccount van Netflix Geeked toch echt prijs. Nu maar hopen dat de woke mensen bij Netflix geen potige donkere dames gaan casten voor de Little Sisters.

Voor wie het zich niet meer kan herinneren, vlak na de launch van de eerste BioShock in 2007 had men ook wel trek in een verfilming, maar dat idee ging al vlug in de prullenbak omdat studios geen heil zagen in een R-rated verhaal. Volgens Ken Levine – de bedenker van de franchise – kwamen studios ook niet echt met pientere ideeën aanzetten, waardoor al snel het gevoel ontstond dat een film behoorlijk afbreuk zou doen aan het originele script. Tja, wanneer je Ken vraagt of dat hele onderwater-gebeuren nou echt noodzakelijk is, dan vraag je om commentaar. Zelfs wanneer je een gerespecteerd filmmaker bent.

Maar goed, als we de tweet van Netflix Geeked mogen geloven, wordt het deze keer een ware hommage aan de game. Een schrijver of filmmaker is nog niet in de picture, maar de teaser is voor de eenvoudige BioShock fan – waarvan ik er één ben – op z’n minst hoopgevend te noemen.

Zeg nou zelf, waarom zou je in vredesnaam een Big Daddy én een quote van Andrew Ryan posten als je keihard van het originele concept af gaat wijken?Dus zeg het maar. Wat denk jij? Kan Netflix hier wat mee of is dit op voorhand al gedoemd te mislukken? Would you kindly zeg it to ons, please?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren