ArmA III-ontwikkelaars op borgtocht vrij

Ivan Buchta en Martin Pezlar, de twee ontwikkelaars van Bohemia Interactive die sinds september vorig jaar in Griekenland op verdenking van spionage vastzaten, zijn vrijgelaten. De twee heren zijn op borgtocht (5.000 euro per persoon) vrijgelaten en hebben toestemming om naar thuisbasis Tjechië terug te keren.

Buchta en Pezlar werden in september 2012 door de Griekse autoriteiten op het eiland Lemnos opgepakt omdat ze militaire installaties aan het fotograferen waren. Hoewel ze naar eigen zeggen vanwege vakantie op het eiland zaten, ontstond het vermoeden dat ze in het kader van de ontwikkeling van ArmA III aan het werk waren. ArmA III verschijnt medio 2013 voor de pc.

  1.   
    SN0WIE's avatar

    Ik volgde dit verhaal vanaf het begin af aan al en ik ben extreem blij dit te horen. Echt belachelijk van Griekenland, om hun zonder goeie vast te houden!

  2.   
    triggermike's avatar

    Zijn dat ook de makers van de map voor Day Z ??? ja zeker.

    Dat wil zeggen dat de ontwikkeling van Day Z nog sneller gaat verlopen 😆

  3.   
    Neolite's avatar

    Hoezo is het belachelijk om ze vast te houden? Ze maakten immers foto’s van militaire installaties en dat is gewoon verboden. Als jij de wet overtreedt, hoe stom je dat ook mag vinden, dan wordt je daar voor gestraft.

    Het is zo veel in het nieuws omdat de twee heren ontwikkelaars van Arma III zijn, elke gewone toerist die dit flikt krijgt al deze media aandacht niet en kan met een flinke boette huiswaarts.

  4.   
    SN0WIE's avatar

    Neolite schreef, "Hoezo is het belachelijk om ze vast te houden? Ze maakten immers foto’s van militaire installaties en dat is gewoon verboden. Als jij de wet overtreedt, hoe stom je dat ook mag vinden, dan wordt je daar voor gestraft.
    Het is zo veel in het nieuws omdat de twee heren ontwikkelaars van Arma III zijn, elke gewone toerist die dit flikt krijgt al deze media aandacht niet en kan met een flinke boette huiswaarts."

    Die foto’s die zij maakten waren hartstikke normale foto’s voor toeristen. Die foto’s zijn overal op het internet te vinden (van verschillende mensen). De meeste mensen krijgen niet eens een boete.

    Griekenland had het vanaf begin af aan al op hun gemunt. De geheime dienst had al door wanneer zij aankwamen en waar zij overnachten.

    Ondanks dat het misschien dom was dat ze daar foto’s van maakten, was het niet vreemd.

    😉

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Is heel mooi voor hun dat ze op borgtocht vrij zijn op dit moment.

  6.   
    Eichmann's avatar

    Iedereen geld pompen in dat land en vervolgens ook iedereen voor niks vasthouden (y) gaat goed.
    Gelukkig zijn ze weer vrij.

  7.   
    ReinsNL's avatar

    Niet alleen ARMA 3 maar ook Dayz.
    Rocket (Dayz) had al veel problemen ondervonden omdat ze vast zaten.
    Voorbij het ontwikkelen van een nieuwe map. grappig genoeg deden nog wel informatie over Dayz uit delen via post 😆

  8.   
    lassieman's avatar

    Voortaan niet meer doen, hè!

  9.   
    cookymonster's avatar

    dat werd tijd zeg, kben blij voor hen 🙂

  10.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Snap het nou, griekenland heeft geld nodig, dus doen ze het zo 😉

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    ano__niem schreef, "Snap het nou, griekenland heeft geld nodig, dus doen ze het zo 😉 "

    Denk het ff niet harry

  12.   
    Codename_black's avatar

    Neolite schreef, "Hoezo is het belachelijk om ze vast te houden? Ze maakten immers foto’s van militaire installaties en dat is gewoon verboden. Als jij de wet overtreedt, hoe stom je dat ook mag vinden, dan wordt je daar voor gestraft.
    Het is zo veel in het nieuws omdat de twee heren ontwikkelaars van Arma III zijn, elke gewone toerist die dit flikt krijgt al deze media aandacht niet en kan met een flinke boette huiswaarts."

    Zal ik je het correcte verhaal maar vertellen,

    De twee heren waren daar op privé vakantie, ze hebben inderdaad foto’s gemaakt, maar van het landschap er zijn een paar foto’s waar maar net een klein gedeelte van de basis opstond.
    sterker nog, de basis is ook te bekijken via google earth. nog niet te spreken over de foto’s die overal op het internet staan.

    Ook staat Griekenland ook niet echt bekent om geheime dienst die zo corrupt (zoals alles daar in dat land) als de tering is.

    Ik sluit me hierbij ook aan bij het verhaal van SNOWIE.

  13.   
    Ika Q's avatar

    5000 per persoon, goed voor die economische crisis daar.

  14.   
    Battlefield Devil's avatar

    SN0WIE schreef, "Ik volgde dit verhaal vanaf het begin af aan al en ik ben extreem blij dit te horen. Echt belachelijk van Griekenland, om hun zonder goeie vast te houden!"

    jij kent zeker het systeem van hun niet?
    iedereen daar is corrupt. ze nemen random lui gevangen met een kontsmoes om geld te vangen…
    ken een paar lui waar hetzelfde mee is gebeurt, 1 is zelfs bijna kapot geschoten in de bergen daar. geen leuk vakantie land dus.

    bom erop samen met de rest van oost europa 😳