ArmA 3 gaat deze zomer buitenaards met sci-fi uitbreiding “Contact”

Millitaire shooter ArmA 3 is weer lekker op een tour de expansion. Na recentelijk nog Global Mobilization, een eerste betaalde third-party uitbreiding, kondigt Bohemia Interactive vandaag ook “Contact” aan, een sciencefiction spin-off van het basisspel.

Met Contact stelt Bohemia de vraag “wat als mensen plots buitenaardse intelligentie op aarde vinden”, uiteraard met een strategische en vooral millitaire twist. Voor spelers houdt dat in dat ze voorzichtig te werk moeten gaan rondom mysterieuze krachtbronnen, alsmede meer gebruik maken van interessante, nieuwe technologie.

De officiële aankondigingstrailer schetst al een aardig sfeertje van ArmA 3 Contact, de unieke singleplayer verhaallijn én geeft meteen de releasedatum vrij:

Qua directe toevoeging doet Bohemia meteen meer details uit de doeken. Zo moet het nieuwe Livonia-landschap ruim 163 vierkante kilometers groot zijn, brengt deze twee nieuwe facties (Livonian Defense Force en Russian Spetsnaz) en zelfs een bestuurbare tractor, naast de prominente ED-1 Mini UGV-robot om te besturen.

Naast het buitenaardse verhaal, brengt Contact uiteraard ook een reeks multiplayer-scenario’s en andere apparatuur met zich mee. Ruim honderd nieuwe props doen met Contact hun intrede tot ArmA 3, maar ook ander camouflage en gear zoals radiorugzakken en spectrumlezers bieden meer dan genoeg nieuw speelgoed voor doorgewinterde ArmA-fanaten.

De ArmA 3 spin-off DLC moet 25 juli 2019 verschijnen op pc, in maar liefst drie verschillende contentpakketten (waarvan één gelimiteerd en fysiek) die nu te pre-orderen zijn op de ArmA 3 Contact website.

Meer informatie over de nieuwe facties, omgeving of bijvoorbeeld systeemeisen en andere belangrijk vraagstukken zijn evenals terug te vinden op de officiële ArmA 3 website.

 1.   
  BozeBever's avatar

  ArmA, wat een prachtspel/sim. Niet voor de gemiddelde Gamersnet bezoeker, maar oh oh wat mooi. Dit is ook een weer leuke toevoeging die ik niet aan zag komen. Weer een nieuwe factie of voertuigen kennen we ondertussen wel.

  Wel benieuwd of ArmA4 al in een ver stadium is. Zou die graag willen zien op de E3.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @BozeBever: idd ik vind dit een van de betere games kwa combat army etc ook realistische geluiden van wapens

 3.   
  Tadao's avatar

  Ik vraag mij af of ze meer toevoegen dan wat op de steam pagina staat, anders ben je beter af met gewoon Arma 3 Apex. Tegenwoordig goedkoper, voegt nieuwe mechanics toe, en veel meer gear/voertuigen