The Walking Dead verkoopt 8,5 miljoen episodes; mobiel erg populair

Het mag best een unicum worden genoemd dat The Walking Dead van Telltale bij vele website’s de Game of the Year-titel in de wacht heeft weten te slepen. Normaal gaan deze prijzen naar grote blockbuster titels en zeker niet niet naar episodische series. We kunnen al verklappen dat de gameserie bij de GamersNET Awards ook heel wat stemmen heeft weten te vergaren. Dat The Walking Dead populair is mag dan ook wel een feit worden genoemd. Dit is ook te zien aan de verkoopcijfers die Telltale bekend heeft gemaakt. In totaal zijn er al 8,5 miljoen episodes verkocht en met de vijf uitgegeven episodes kun je dus met zekerheid zeggen dat er meer dan een miljoen gamers zijn die de game hebben gespeeld. Voor een episodisch spel kan dit een doorbraak worden genoemd.

Een ander mooi feitje dat de ontwikkelaar heeft verklapt is de populariteit van de mobiele versie van The Walking Dead. Het spel is namelijk ook voor de iOS-apparaten beschikbaar en heeft hier voor een kwart van de verkochte episodes gezorgd. Hiermee is het spel op iOS als best verkocht. Vooral als de TV-serie van The Walking Dead was te zien of er nieuws over de show was verkocht de mobiele versie erg goed.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Dat is een zeer erg mooi aantal dat ze hebben verkocht.
  Nu is wachten tot season 2 begint van de game.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Het moet zelfs 8,5 miljoen zijn, niet 5,8. 😉

  Indrukwekkende cijfers voor een game als deze. In essentie blijft het een point-n-click adventure game (ook al houden ze zich niet meer aan de traditionele formule) en die zijn al jaren niet meer zo populair geweest.

 3.   
  R1chardTM's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Het moet zelfs 8,5 miljoen zijn, niet 5,8. :wink:"

  Je hebt helemaal gelijk. Het was iets te vroeg vandaag. 😆

 4.   
  toqeer's avatar

  dit is tog wel erg goed