Disney neemt Aziatische ontwikkelaar over

The Walt Disney Studios gaat hard, want na de recente overname van Marvel en LucasArts heeft de Amerikaanse gigant nu nog een bedrijf gekocht: de Zuid-Koreaanse gamestudio StudioEX. Disney een filmstudio noemen, daar doe je ze al jaren te kort mee. Het immens grote bedrijf heeft talloze successen geboekt in eigen land, maar ook in Europa. En dat hebben ze niet alleen gedaan met alle bekende filmtitels, maar ook met verschillende videospellen. Nu gaan ze weer een stapje verder en krijgen ze voet in Azië dankzij deze overname.

StudioEX heeft nog niets op haar cv staan, dus de overname is enigszins apart te noemen. De eerste game van StudioEX is hoogstwaarschijnlijk een free-to-play MMORPG, want dat is het genre waar ze zich op richten.

The Walt Disney Company has acquired Studio Ex, a games development studio in Korea that focuses on multiplayer, free-to-play online and mobile games. Through a stock purchase agreement, Studio Ex is now a wholly owned subsidiary of The Walt Disney Company reporting into Disney Interactive.
Disney heeft eerder samengewerkt met Aziatische studio’s, waaronder Smilegate en Zipi Studio. De keuze om nu een Aziatisch bedrijf in haar geheel over te nemen, was dus niet onverwachts. Maar waarom dan juist StudioEX? In ieder geval verwachten wij dat de spellen niet zo snel naar Nederland en België komen, aangezien ze gericht zijn op de Aziatische markt. Of misschien is het iets voor Facebook?

  1.   
    Lazar93's avatar

    who’s next ?

  2.   
    mmx's avatar

    Heeft dit nut ?

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Hebben ze geld te veel ofzo? Pixar, Lucas Arts, en nu een of andere ontwikkelaar die ik niet eens ken. Idd whats next… Gamersnet maybe?! 😮 😛

  4.   
    toqeer's avatar

    ja eerst marvel en nu dit