Nieuwe Metro-games in ontwikkeling bij 4A Games

4A Games, de ontwikkelstudio van onder andere Metro: Last Light, heeft laten weten dat men aan meerdere nieuwe games binnen het Metro-universum werkt. Ook zijn er bij de ontwikkelaar nog andere projecten in ontwikkeling en komt er een nieuw kantoor in Malta. Het gaat dus goed met 4A Games.

Het kantoor in Kiev zal nog steeds aan het hoofd van de organisatie staan, maar diverse grote namen binnen het ontwikkelteam maken de overstap richting Malta. Volgens Dean Sharpe, algemeen directeur van 4A Games, heeft een nieuw kantoor in Malta veel voordelen. Zo heeft men straks meer mogelijkheden om aan triple-A games te werken. Ook heeft Malta als land het voordeel dat het bij de EU hoort, waardoor 4A Games beter denkt te kunnen concurreren op een internationaal niveau.

In elk geval is al bekend dat 4A Games werkt aan Metro: Redux voor de Xbox One en PlayStation 4. Welke andere Metro-games gaan komen, is nog een groot vraagteken. In elk geval mooie vooruitzichten voor fans van de Metro-games.

 1.   
  Overload14's avatar

  Ik heb de metro games nog nooit zelf deftig gespeeld alleen is een keertje bij een vriend. Maar ik vind het concept van een apocalyptische wereld wel zeer interessant. Het enige wat ik jammer vind aan de metro games is dat je geen free-roaming hebt zoals in fallout. Maar het is nog steeds een vette game dus ik ben wel benieuwd

 2.   
  Thijs.'s avatar

  gaaf, zou arthum het overleefd hebben? of is het geheel nieuw?

 3.   
  Tadao's avatar

  GuyOnABuffalo. schreef, "gaaf, zou arthum het overleefd hebben? of is het geheel nieuw?"

  We zullen zien. De boeken zijn alleen maar 2033 en 2034, maar als ik me niet vergis eindigde Artyom’s tijd in de boeken met 2033, terwijl het 2034 boek Artyom achterlaat, speel je in 2034 de game toch nog als Artyom, dus.. ja… Kan alle kanten op gaan.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Zou tof zijn een nieuwe heb de laatste met veel plezier gespeeld.