Sony: Prijs Vita-games hangt af van inhoud en kwaliteit

Sony-directeur Jim Ryan heeft gezegd dat het bedrijf verschillende prijzen zal hanteren voor Vita-games, variërend van prijzen gelijk aan die van de console tot onder het gemiddelde. Digitale kopieën van de games zullen een korting van twintig procent krijgen. Helaas zijn precieze cijfers vooralsnog onbekend.

Het Japanse bedrijf gebruikt deze uiteenlopende prijzen als een manier om te concurreren met de tarieven van games op mobiele platformen, die vaak heel goedkoop zijn. Zo is de gemiddelde iOS-game €0,79. Sony’s Michael Denny zei dat het ‘dom en naïef zou zijn om te negeren wat gebeurt in de smartphone-sector’. Ryan voegde hier het volgende aan toe.

It’s our challenge to ensure that the gaming experience that we provide is closer to that TV console experience than it is to your 69p thing that you’ve downloaded on your iPhone. (…) If we do that and we provide great value to the consumer on games like Uncharted, I think the possibility to sustain historic console type price points is there.
VideoGamer vroeg aan Denny of je als consument ook echt betaalt voor kwaliteit als je een Vita-game koopt.
Absolutely. I don’t disregard smaller, bite-sized games and the pricing models that go with them. It’s all about consumer choice and user experience, and how people want to consume games. (…) There are lots of gamers who do like smaller experiences, and with those experiences a price point that goes with them. We’re open to that, and embracing it – free-to-play models as well, we’ll look at all these options. But the content has to be the right sort of content for those models.
Ondanks dat de prijs van spellen voor de handheld vele malen hoger ligt dan voor mobiele games -en waarschijnlijk ook aan die van 3DS-titels- beweert Denny dat de hogere prijs de kwaliteit van de Vita-games rechtvaardigt.

In een poging de Vita nog meer te onderscheiden van de smartphones zei Ryan het volgende.

Absolutely, it does do other things, but it has been designed as a gaming device, and a perfectly logical consequence of that is that the gaming experiences you can have on Vita are superior to what is possible on a device that has other functionality at its heart.
Ryan vertelde ook dat bij Sony ‘eeuwig werd geworsteld’ over een voorspelling welk model van de Vita het populairst zou zijn. Toch denkt het bedrijf dat de Wi-Fi Only-uitvoering nét iets vaker verkocht zal worden.
But the truth be told, we just don’t know.This is one area where we’re going to have to be very nimble internally and if consumer preference skews one way or another we will adjust very rapidly to meet what the true underlying consumer demand is.

 1.   
  ckerigon's avatar

  Ik ga de Wifi only version nemen 🙂

 2.   
  Rolandos's avatar

  Ik zie nog niet helemaal het nut in van zo’n handheld van Playstation. De techniek is erg goed maar om nou zoveel geld neer te leggen voor een handheld?! Ik weet het nog niet. Wie kan mij overtuigen dat ik een PS vita moet halen?

 3.   
  fdennis's avatar

  Even een vraag tussendoor over de Vita.
  Als je de WIFI versie hebt dan kun je toch alleen thuis of via vrienden die hun internet code willen geven om verbinding temaken? Maar als je een 3g versie haalt dan kun je overal internetten maar moet je een abonnement nemen die ook weer maandelijkse kosten bedraagt. Of zeg ik nu iets geks?
  Ontopic:
  Als de games daadwerkelijk van het kwaliteit ps3 zijn dan kan ik ze geen ongelijk geven dat je er even veel moet betalen. Aan de andere kant als de ps4 komt over 2/3/4 jaar dan vraag ik me af hoe ze het dan willen doen. PS4 games voor 80 euro verkopen omdat de games beter zijn?

 4.   
  Taz25's avatar

  fdennis schreef, "Even een vraag tussendoor over de Vita.
  Als je de WIFI versie hebt dan kun je toch alleen thuis of via vrienden die hun internet code willen geven om verbinding temaken? Maar als je een 3g versie haalt dan kun je overal internetten maar moet je een abonnement nemen die ook weer maandelijkse kosten bedraagt. Of zeg ik nu iets geks?
  Ontopic:
  Als de games daadwerkelijk van het kwaliteit ps3 zijn dan kan ik ze geen ongelijk geven dat je er even veel moet betalen. Aan de andere kant als de ps4 komt over 2/3/4 jaar dan vraag ik me af hoe ze het dan willen doen. PS4 games voor 80 euro verkopen omdat de games beter zijn? "

  goede opmerking over de “PS4”. om je vraag te beantwoorden: ja als je de wifi only neemt kan je op ieder wifi netwerk dus ook op open netwerken en zo , en als je de 3g neemt dan moet je er een abo bij nemen met internet vrees ik. ik zou dit zelf nooit doen omdat je het toch niet zo vaak gebruikt als je denkt en als ik onderweg iets op het internet wil doen dan doe ik dat wel via mobiel. ik ga denk ik wel pas na een tijdje de vita aanschaffen want ik vraag me af of de prijs niet na een half jaar weer naar beneden gaat net als de 3ds. overall heb wel zin in de vita maar ik moet er nog wel wat meer van zien en hem ff in de hand hebben gehad voordat ik hem aanschaf 🙂

 5.   
  TheUltimateZerg's avatar

  ckerigon schreef, "Ik ga de Wifi only version nemen 🙂 "

  Same here! geen geklooi met 3g,gewoon verbinden met router en klaar

 6.   
  soldierarjan's avatar

  ik ga zelf ook voor de wifi only.
  hopelijk maken ze de prijzen niet al te hoog 50 euro vind ik wel limiet voor vita games,maar voor uncharted ben ik wel bereid meer te betalen.

 7.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Vind het wel een goede stap, alleen wat vind sony nou een goede game en wat vinden wij een goede game??

  ik zelf denk dat ze overhypte games ook een prijskaartje krijgen, maar dat kinder games wel is waar een normaal prijsje heeft, gewoon de psp prijzen. maar ben benieuwd 🙂

 8.   
  painkillers's avatar

  Rolandos schreef, "Ik zie nog niet helemaal het nut in van zo’n handheld van Playstation. De techniek is erg goed maar om nou zoveel geld neer te leggen voor een handheld?! Ik weet het nog niet. Wie kan mij overtuigen dat ik een PS vita moet halen?"

  Ik zie het nut niet in van een veel te dure telefoon als de iphone de technologie die erachter zit is erg goed maar om nou zoveel geld neer te leggen voor een telefoon? 😛
  en de psv kost 250 euro een iphone 600 euro. mijn pc koste zelfs minder.

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  painkillers schreef, "

  ”Rolandos” schreef, "Ik zie nog niet helemaal het nut in van zo’n handheld van Playstation. De techniek is erg goed maar om nou zoveel geld neer te leggen voor een handheld?! Ik weet het nog niet. Wie kan mij overtuigen dat ik een PS vita moet halen?"

  Ik zie het nut niet in van een veel te dure telefoon als de iphone de technologie die erachter zit is erg goed maar om nou zoveel geld neer te leggen voor een telefoon? 😛
  en de psv kost 250 euro een iphone 600 euro. mijn pc koste zelfs minder."

  Ja maar die neem je gewoon bij een abbo zodat je niet in 1 keer zoveel geld betaald :P, Oke je betaald wel meer uit eindelijk maar zo lijkt makkelijker :P.

  Verder ga ik ook voor de wifi only versie

 10.   
  NoSkiLL's avatar

  Rolandos schreef, "Ik zie nog niet helemaal het nut in van zo’n handheld van Playstation. De techniek is erg goed maar om nou zoveel geld neer te leggen voor een handheld?! Ik weet het nog niet. Wie kan mij overtuigen dat ik een PS vita moet halen?"

  Het is een soort playstation 3. maar dan een dualshock en beeld in mekaar gebouwd hehehe.. En nog leuker neem het overal mee.. 😛