PlayStation Certified hardware misschien ook naar third party bedrijven

De Sony Ericson Xperia Play en Sony’s eigen Tablet P en Tablet S zijn voorbeelden van ‘PlayStation Certified’ hardware: producten die van Sony zelf een PlayStation stempel krijgen omdat de hardware voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van games en apps. Alle drie de producten zijn echter ook gemaakt door (dochterbedrijven van) Sony, waardoor het PlayStation Certified embleem wellicht iets minder zegt dan het eigenlijk zou moeten doen.

Daar komt misschien verandering in, aldus voorzitter van Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai. Volgens Hirai bespreekt het bedrijf namelijk de mogelijkheden om PlayStation Certified stempel ook uit te lenen aan third party bedrijven. Mocht dit goedgekeurd worden, dan zien we wellicht ook P-C hardware van Samsung, Acer of Nokia.

Het uitlenen van PlayStation Certified keuringen aan andere bedrijven lijkt vooralsnog een slimme zet, aangezien de Xperia Play en Sony’s tablet tot nu toe niet bepaald naar verwachting verkocht hebben. Wellicht zou deze uitbreiding en de release van de PlayStation Vita die huidige koers om kunnen keren.

 1.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Life’s short, play more ……. and more 8)

 2.   
  soldierarjan's avatar

  wie moet dat dan gaan bepalen wanneer je aan die waarde voldoet om gecertified te worden.

 3.   
  xHouse's avatar

  Zeer slimme zet, zo komt er meer voor de consumenten.