Vervolg Demon’s Souls in aantocht

Toen in 2009 de hardcore RPG Demon’s Souls uitkwam, wist de game ongemerkt duizenden en duizenden hardcore gamers te overtuigen. De game werd een ware sleeperhit en werd, alvorens uiteindelijk een Westerse release in de schappen lag, ongelooflijk veel geïmporteerd uit Azië.

Vorig jaar wist ontwikkelaar From Software al aan te kondigen dat er een spiritueel vervolg op deze RPG zou komen, die voorlopig nog betiteld werd als Project Dark. Het Japanse tijdschrift Famitsu heeft deze week echter onthuld wat de daadwerkelijke naam van deze veelbelovende RPG zal gaan worden. Dark Souls, dat is de naam die je op de hoesjes moet zoeken wanneer je eind dit jaar bij de plaatstelijke gameboer rondstruint.

Jazeker, de RPG is al lang en breed in ontwikkeling en hoopt dus eind dit jaar uit te komen. Een wereldwijde release op de Xbox 360 en de PlayStation 3 overigens, met alleen een PlayStation 3-release voor Japan. Verwacht in Dark Souls meer van het zelfde en dan nog een graadje beter. De game hoopt gelijkwaardige actie aan te bieden, maar geeft de speler daarnaast wel een grotere wereld om te verkennen dan in Demon’s Souls. Deze wereld zal overigens niet in regionen verdeeld zijn, maar één geheel vormen.

Vele andere features van Demon’s Souls zullen in Dark Souls ook weer hun weg terug vinden, zoals de co-op gameplay en de competitieve online modi. Dark Souls zal overigens geen enkele connectie hebben met het verhaal uit Demon’s Souls.

  1.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    Cool.

  2.   
    Tha Destiny's avatar

    NICE!

  3.   
    toeter83's avatar

    Dit spel is zo vet, en zo mooi, maar ook o zo moeilijk.

  4.   
    MaTriX's avatar

    De naam Dark Souls is logisch gezien Sony de rechten heeft wat betreft de naam Demon Souls, tevens wilde From Software ook een Xbox 360 versie maken waardoor Sony afhaakte als uitgever en is Namco Bandai de nieuwe uitgever geworden, jammer dat dit niet in het bericht vermeld is maar das mij mening.

  5.   
    M@tthijs's avatar

    MaTriX schreef, "De naam Dark Souls is logisch gezien Sony de rechten heeft wat betreft de naam Demon Souls, tevens wilde From Software ook een Xbox 360 versie maken waardoor Sony afhaakte als uitgever en is Namco Bandai de nieuwe uitgever geworden, jammer dat dit niet in het bericht vermeld is maar das mij mening."

    Ik zie niet in waarom dit zeer belangrijke informatie is. Het nieuwsbericht gaat er simpelweg over dat Dark Souls er aankomt en dat het een vervolg op Demon’s Souls is. 🙂

  6.   
    MaTriX's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”MaTriX” schreef, "De naam Dark Souls is logisch gezien Sony de rechten heeft wat betreft de naam Demon Souls, tevens wilde From Software ook een Xbox 360 versie maken waardoor Sony afhaakte als uitgever en is Namco Bandai de nieuwe uitgever geworden, jammer dat dit niet in het bericht vermeld is maar das mij mening."

    Ik zie niet in waarom dit zeer belangrijke informatie is. Het nieuwsbericht gaat er simpelweg over dat Dark Souls er aankomt en dat het een vervolg op Demon’s Souls is. 🙂 "

    Jou mening ik share hem alleen niet dat kan en dat mag, ik vond het wel belangrijk gezien dit eigenlijk een deel 2 is en waarvan de 1e uit kwam alleen op de PS3, nu zullen bepaalde mensen zich afvragen waarom deel 1 niet op de Xbox 360 uit kwam, als ik een site bezoek voor bepaald nieuws van een game zou ik dat graag willen weten maar goed nogmaals jou mening niet de mijne.

  7.   
    Tha Destiny's avatar

    Het is ook niet echt een vervolg, game komt van dezelfde maker en ze zullen gameplay elementen delen. Maar het is geen vervolg op het originele Demon’s Souls.

  8.   
    MaTriX's avatar

    Dat het verhaal niks te maken heeft met die van deel 1 zegt natuurlijk niks, het blijft theoretisch gezien een deel 2, anders hadden ze net zo goed ook geen GTA 1,2,3 en 4 uit kunnen brengen want ook daar hebben de delen niks met elkaar te maken kwa verhaal.

  9.   
    M@tthijs's avatar

    Ze willen natuurlijk meeliften op het succes van Demon’s Souls. 😉