Switch-versie Dark Souls Remastered krijgt dit weekend beta

Begin dit jaar werd aangekondigd dat er een remaster van de eerste Dark Souls zou komen, onder meer voor de Nintendo Switch. Na het nieuws over het uitstel van de Switch-versie bleef het lange tijd angstvallig stil rondom de port; de game was zelfs niet aanwezig op de E3-persconferentie van Nintendo. Vorige maand kregen we eindelijk te horen dat Switch-bezitters hun masochistische trekjes kunnen testen vanaf 19 oktober.

Echter, komend weekend is een deel van het spel al uit te proberen: de servers gaan van vrijdag tot zondag op gezette tijden live om de netwerkfuncties te testen. De testservers gaan vrijdag, zaterdag en zondag online tussen 19:00 uur en 23:00 uur (Nederlandse tijd). Tijdens de test is de Undead Parish te verkennen in zowel singleplayer- als multiplayer-modus, maar het is niet bekend of de offline variant wél speelbaar is wanneer de servers offline zijn. Ook is niet bekend of je een abonnement nodig hebt op Nintendo Switch Online, de online service die vandaag is gelanceerd, om deel te nemen aan deze test.

Wel weten we dat je savegames niet worden overgeheveld naar de uiteindelijke game. Dat is ook logisch, want Dark Souls begint helemaal niet in de Undead Parish. Er zou dan ook een en ander aan (mogelijk cruciale) data ontbreken als de savegame van alleen het testgebied zou worden geïmporteerd.

De Switch-versie van Dark Souls Remastered verschijnt op 19 oktober.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren