Electronic Arts kondigt The Simpsons Game aan

Tijdens een evenement ter ere van de 400e aflevering van The Simpsons, heeft Electronic Arts een gelijknamige game aangekondigd. De schrijvers Tim Long, Matt Selman en Matt Warburton hebben voor de game een script geschreven dat meer dan een uur aan originele cinematics bevat alsmede ruim 8.000 regels met dialogen. Hierdoor kan The Simpsons Game als een verlengstuk van de tv-serie gezien worden. Vandaag zijn er ook al enkele gameplay trailers uitgebracht van deze game.

In The Simpsons Game gaan Homer, Marge, Bart en Lisa met geheel nieuwe krachten het avontuur aan om de wereld te redden van een opkomende chaos. Zo zal Homer kunnen veranderen in Homerball en kruipt Bart in de huid van Bartman. Om de Simpsons te helpen ga je op reis door heel Springfield (en zelfs nog verder), waarbij je diverse bad guys moet verslaan.

The Simpsons Game zal een parodie worden op meerdere populaire games, zoals Medal of Honor, Grand Theft Auto en EverQuest. Je zult absurde levels tegen komen zoals “Around the World in 80 Bites”, waarin Homer door de Duff Brewery moet rennen en alles op zijn weg zal opeten, van taco’s tot Chinese maaltijden. Verder zullen ook diverse bekende characters in de game voorkomen, zoals Barney Gumble en de Bumblebee Man.

The Simpsons Game staat gepland voor de herfst van dit jaar en zal verschijnen voor de PS3, Xbox 360, Wii, PS2, PSP en Nintendo DS.

 1.   
  Gold_Thunder's avatar

  Southpark and Family Guy ownen the simpsons!

 2.   
  R.andom H.ero's avatar

  Hoe vaak zijn games van de Simpsons nou wel niet geflopt

 3.   
  LXZ-76's avatar

  Dit ziet er vet uit, doet me denken aan die counterstrike mappen. Ik ga hem denk wel kope voor de psp.

 4.   
  Rock-in's avatar

  Ziet er cool, maar als ze zo vaak geflopt zijn,hoop ik voor ze dat dit eindelijk een goed spel word. 🙂

 5.   
  NLgabberNL's avatar

  K ga em denk ik ook halen voor de psp lijkt me wel vet om m te spelen