World of Warcraft bereikt grens van 8 miljoen leden

Blizzard heeft vandaag bekend gemaakt dat hun extreem populaire MMORPG World of Warcraft een nieuwe mijlpaal heeft bereikt. Er zijn inmiddels meer dan 8 miljoen betalende leden en die teller lijkt ook nog steeds niet te stoppen. Met ruim 2 miljoen spelers in Noord Amerika, meer dan 1.5 miljoen in Europa en nog eens 3.5 miljoen spelers in China gaat het succes van World of Warcraft maar door. Ook in landen als Korea, Australië, Nieuw Zeeland, Singapore en de regio’s van Taiwan, Hong Kong en Macau is de online-game zeer in trek, waardoor het niet ondenkbaar is dat de grens van 10 miljoen leden ooit nog eens behaald zal worden. De populariteit lijkt in elk geval geen grenzen te kennen, zeker niet met de aankomende uitbreiding The Burning Crusade op komst.

World of Warcraft is een MMORPG is het welbekende Warcraft universum, waar vooralsnog alleen RTS in werd gespeeld. Maar nu kun je dus ook met zijn allen tegelijk gaan Roleplayen, monsters verslaan en quests uitvoeren. Je kunt spelen als onder andere een Mens, Orc, Elf, Trol, Dwerg of een Ondode en dan ook nog eens in een Warrior, Mage, Druid, Rogue, Priest, Hunter of één van de andere klassen. Er is een gigantische wereld met supergrote steden om te verkennen en een verrassend plot om te ontrafelen. Vier jaar na de gebeurtenissen in Warcraft III: Reign of Chaos beginnen de volkeren zich in Azeroth weer een beetje te herstellen, ze beginnen weer steden te bouwen en legers te maken. Er staat ook een nieuwe donkere vorst op om de wereld in gevaar te brengen, en wie moet dat voorkomen? Niet alleen jij, maar ook duizenden andere spelers die op dat moment online zijn. Je kunt in groepjes reizen en tegen veel verschillende monsters vechten en er is genoeg anders te doen zoals voorwerpen verzamelen, maken en verkopen.

World of Warcraft is in februari 2005 uitgekomen op de PC en op 16 januari zal de uitbreiding The Burning Crusade uitgebracht worden.

 1.   
  Wouter's avatar

  WTF! 8 miljoen! Dat is de helft van Nederland! *valt flauw*

 2.   
  string's avatar

  Kvind dat dit nog maar een beetje weinig is.

 3.   
  Ruudjee's avatar

  Weinig?

  8 miljoen mensen = ~ €40 voor het spel zelf
  8 miljoen mensen = ~ €15 per maand

  Dus over een jaar gezien:
  € 320000000
  € 1440000000
  ————–+
  € 1760000000

  Stel je voor dat als 12 miljoen mensen het zouden spelen, hoeveel er dán wel niet aan verdiend zou worden zeg :o, dit was nog maar een beetje locht gerekend!

 4.   
  Jawzz's avatar

  Ik speel WoW sinds ie uit is , en nu nog steeds zwaar verslaafd, zeker als TBC uitkomt!
  🙂

 5.   
  Cirdan's avatar

  Reactie door string op donderdag 11 januari, 2007 – 20:39
  Kvind dat dit nog maar een beetje weinig is.

  volgens mij kun jij niet helder denken omdat jij een string in je reet hebt 🙄

  maar idd ruudjehh;)

 6.   
  Ruudjee's avatar

  Whahah Jackson, beeetje vriendelijk mag wel hoor 😉

 7.   
  Cirdan's avatar

  mja:P 8 miljoen is veel 🙄 dat weet iedereen wel toch..toch? naja sorry als ik die persoon heb gekwest;) maar volgens mij bedoelt “string” dat hij dacht dat er meer gamers waren die WoW speelde..maybe rond de 10 miljoen ofzo;)

 8.   
  cybermouse's avatar

  @ ruudjehhh

  de game zelf kost al een tijd nog maar €20

  Ik voel me vereerd om 1 van die 8 miljoen mensen te zijn 😉

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  zo aardig wat ik heb het ook gespeeld maar weer verwijderd vond het na een maand je saai. je kan veels te veel de wereld is te groot dat is niet leuk .ik snap dus de verslaving niet ben toen die 1ne maand ook niet verslaafd geweest kon het spel zo afsluiten of had geen behoefte om het op testarten

 10.   
  Ruudjee's avatar

  @ cybermouse

  Ik zei ook, dat ik wat locht gerekend had. Toen íe uitkwam wassie nl wel €40 ofzo

 11.   
  Recon's avatar

  WoW, rinkelende kassa’s voor Blizzard dus. Hopelijk kunnen ze van het geld meer mooie games leveren 🙂

 12.   
  kingofthegamers's avatar

  ik ben ook 1 van de 8 miljoen ik ga meteen burning crusade kopen want ik ben lvl 60 en dan is het niet meer zo heeeel leuk

 13.   
  Koen's avatar

  8 miljoen 😮 Waarvan er 6 geen sociaal leven hebben 😕

 14.   
  Nirusu's avatar

  Aaargh the memories.. 🙁

 15.   
  japo16's avatar

  ik speel het niet en ik hoef het ook niet te spelen ik heb het een paar keer gespeeld vond er niks aan 8 mil. is aardig veel moeten ze eens uit gaan rekenen hoeveel uur dat wel niet per week is :O

 16.   
  kingofthegamers's avatar

  ik speel het zon kleine 15 tot 18 uur dus het valt mee

 17.   
  Ruudjee's avatar

  Per dag zeker 🙄

 18.   
  Nirusu's avatar

  ^^

 19.   
  Design's avatar

  Lol. 😆

 20.   
  Wouter's avatar

  Lalalalal! 😆

 21.   
  Mextor's avatar

  Ik ben het met String eens, ik had meer verwacht. Tussen de 11 en 12M had ik meer verwacht, alhoewel 8M idd half Nederland is, en al die chinezen, fransen, amerikanen, canadezen, duitsers etc… die dit spelen klinkt mij weinig in de oren. Dit moet toch een record zijn?