Nu ook de Nintendo Wii voor Europa uitgesteld naar maart 2007?

Morgen is de grote dag voor de Wii. De console zal al haar geheimen onthullen voor het Europese publiek: de prijs, de releasedatum en de exacte eigenschappen van de machine zullen bekendgemaakt worden. Echter, IGN heeft een gerucht op het internet ontdekt en dat op zijn frontpage gezet. Volgens de groothandel Argos zal de Wii pas in maart van het volgend jaar te koop zijn. Dit wordt duidelijk gemaakt door een banner bovenin de site. Eerst werd er gepronkt met de titel “Wii coming winter 2006”. Dit is echter aangepast in “Wii coming march 2007”. De banner is zojuist van de site verwijderd, wellicht op aandringen van Nintendo. Wat er echter waar is van deze mythe zal morgen duidelijk worden, aangezien Nintendo rond 13:00 uur Nederlandse tijd een persconferentie houdt.

Er zijn al veel eigenschappen rond de Wii onthuld voor het Amerikaanse en Japanse publiek vandaag. Hierover heeft Chiel jullie vandaag al geïnformeerd. In de VS zal de Wii op 19 november verschijnen met een prijskaartje net onder de 250 dollar, ongeveer 197 euro. In Japan zullen de gamers iets langer moeten wachten, want daar zal de Wii op 2 december verschijnen. Voordeel voor hen is wel dat de Wii daar voor 25,000 yen van eigenaar zal wisselen, wat neerkomt op ongeveer 167 euro.

Voor beide releases geldt dat de Wii geleverd wordt met de game Wii Sports, waardoor je al meteen aan de slag kunt met diverse mini-sportgames. Tevens zal in het pakket ook een Wii-remote en een nunchuck controller zitten.
Volgens een artikel van de New York Times zullen losse games 50 dollar gaan kosten, terwijl downloadbare titels slechts 5 tot 10 dollar moeten opbrengen. Hieronder vallen bijvoorbeeld oude NES, SNES en Nintendo64 spellen, die je dus tegen een schappelijke prijs kunt binnenhalen. Verdere details over eventuele launchgames zijn nog niet bekend gemaakt, maar Nintendo gaf aan dat er voor het einde van dit jaar al 25 Wii-games zullen zijn. De Wii’s online service zal voorzien worden van een reeks media-functies, zoals toegang tot nieuws en weerkanalen, web-browsing en het delen van digitale foto’s.

  1.   
    Ariose's avatar

    WAT?!! 👿 ,dan moet ik weer langer wachten………………………..
    miss toch maar een xbox360

  2.   
    Diede's avatar

    Morgen krijgen we het antwoord! Laat het niet zo zijn… Anders hebben we behoorlijk wat boze gezichten op de redactie hier!

  3.   
    Design's avatar

    Klint niet goed… 😕