Sony moet miljoenen betalen aan Immersion door patentschending

De strijd tussen het Amerikaanse Immersion en het Japanse Sony gaat door. Immersion heeft Sony aangeklaagd wegens patentschending omdat ze het trilconcept van Immersion waarmee gebeurtenissen die op het scherm gebeuren gepaard gaan met trillingen in de controller, genaamt Haptic, hebben gebruikt voor hun eigen Dual Shock-controllers. Hiervoor heeft Sony Immersion niks betaald maar omdat Immersion de eersten waren met dit concept en er patent op hebben, is Sony nu voor de rechter gedaagd.

Enkele maanden geleden deed de rechter al uitspraak, Sony zou Immersion maarliefst 90 miljoen dollar moeten betalen. Sony ging echter in hoger beroep maar nu is het bedrijf alweer schuldig bevonden aan patentschending. Sony moet de portemonnee trekken en is maarliefst $90,7 miljoen dollar (76 miljoen euro) aan Immersion schuldig. Eerder werd Microsoft ook al aangeklaagd door Immersion, maar die rechtzaak werd door een schikking opgelost. Microsoft betaalde Immersion 26 miljoen dollar (22 miljoen euro) en gaf het 10% van de aandelen in het bedrijf. Samen met onder andere Logitech en Mad Catz hebben ze de Haptic-techniek nu gelicenseerd.

Sony blijft echter maar tegen de uitspraak ingaan, en kan nu voor de laatste keer in hoger beroep gaan bij het hooggerechtshof. Een definitieve uitspraak zal dan ook binnen enkele maanden volgen, maar de verwachting is dat Sony toch echt moet gaan betalen.

 1.   
  nEels's avatar

  Jaja, dat is nog ’s een dure trilfunctie. Jammer voor Sony en Microsoft, maar hadden ze hun eigen techniek ontwikkeld, net zoals Nintendo, dan hadden ze nu geen dollars hoeven te lappen aan een bedrijf dat geld ruikt.

 2.   
  Cirdan's avatar

  Sony pech…moeten ze wat eerder bedenken

 3.   
  dummy006's avatar

  hatseflats, dat sommetje geld is geen habbekrats ๐Ÿ˜ฎ

 4.   
  n00kie's avatar

  kan je behoorlijk wat games voor koope ๐Ÿ™‚

 5.   
  geraldrealgamer's avatar

  neels is ff nintendo aant verheerlijken ๐Ÿ™„ best sneu vind ik….. ๐Ÿ™„ kheb het nie op nintendo… is mijn mening

 6.   
  templer's avatar

  pffffff ๐Ÿ˜† domme mening heb jij dan.

 7.   
  geraldrealgamer's avatar

  en dat is weer jou mening en jij vindt nintendo dus ook leuk en dat is dus ook jou mening ๐Ÿ˜†

 8.   
  nEels's avatar

  Nee nee nee, het spijt me als ik overkwam als een fanboy, misschien ben ik dat ook wel, maar dat was niet mijn bedoeling hiermee. Nintendo is gewoon slimmer geweest, en daar hebben ze nu profijt van.

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  aardig bedragje ๐Ÿ˜†