High-Definition features op Gamersnet

Met de komst van de next-generation consoles luiden we ook een nieuw tijdperk in op het gebied van televisies en opslagmedia. Niet alleen draaien er nu HD-DVD- en Blu-Ray-schijfjes in de Xbox 360 en PlayStation 3, de nieuwe consoles van Microsoft, Sony en Nintendo zijn ook geschikt voor een nieuwe generatie televisies. Over drie jaar, om precies te zijn op 7 april 2009 wordt in de Verenigde Staten de stekker uit de analoge televiesignalen getrokken. Vanaf dat moment zul je dus alleen maar met een HDTV naar je favoriete programma’s kunnen kijken. Dat dit op een zeker moment ook in Nederland gaat gebeuren is wel duidelijk, de vraag is alleen wanneer. Toch heeft het wel degelijk zin om op dit moment al een HDTV aan te schaffen, zeker met de prachtige beelden die de nieuwe consoles, de films op HD-DVD en Blu-Ray en het WK Voetbal op je beeldbuis gaan toveren.

Gamersnet maakt de gamer wijs in de weg van de High-Definition televisies in een serie van drie features. Blijf dus vooral de site checken voor de laatste updates!

  High Definition: De techniek
  Je hoeft niet meer eigenaar te zijn van een oliestaatje om tegenwoordig een HD televisie te kunnen kopen. Maar wat is HD? En hoe werkt het? Om jullie alvast voor te bereiden op je nieuwe pimp televisie, een spoedcursus HD. For dummies.

  High Definition: De TV’s
  Ongetwijfeld het belangrijkste in je home entertainment set is de beeldbuis. Het is allang niet meer zo dat er maar รฉรฉn televisietechniek op de markt is waar de consument uit kan kiezen. In het geval dat je door de bomen het bos niet meer ziet, bieden wij je de uitkomst…

  High Definition: Van student tot pimp
  Na het lezen van de column over HD-techniek en de column over alle mogelijke televisies, heb je misschien wel behoefte aan een advies op maat. Om je televisie te vervangen, moet je je een aantal dingen afvragen, voordat je een definitief besluit maakt. Om te beginnen moet je jezelf nagaan wat voor persoon je bent. We verdelen deze column in vijf delen, van arme student tot pimp met de daarbij behorende (uiterlijke) kenmerken. Kies vervolgens jouw profiel waarin je jezelf het meest identificeert.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik wil er ook 1 maar goed als het in amerika pas over 3 jaar is zal het hier wel iets later zijn dan zijn er ook wel eens leuke aanbiedingen en dan koop ik er wel 1

 2.   
  Narcist's avatar

  Iets later? Ik denk/hoop zelf dat NL mischien over 5 jaar ongeveer de helft van de uitzendingen in HD zal uitzenden. Maar, Blu-ray/HD-DVD spelers die HD-content kunen afspelen komen al best snel uit (rond einde dit jaar al geloof ik), de xbox 360 + PS3 zullen HD ondersteunen, dus het zal zeker de moeite waard zijn om te upgraden naar een hdtv.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  ja maar ik ga er ook nog wel 1 kopen alleen dit jaar nog niet ik wacht effe

 4.   
  kingofthegamers's avatar

  the jedi master ik hoop dat je het dvd tijdperk heb mee gemaakt toen die in op de markt kwamen kosten die alsnel tussen de 1000 en 10.000 gulden toen (volgens mij) ik wil niet weten hoe duur hd of blu-ray zal zijn

 5.   
  Narcist's avatar

  Als ze toch zo duur worden, koop dan gewoon een PS3, daar zit standaard al een Blu-ray speler in, en je kan er games op spelen! ๐Ÿ˜›

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik had het over de hd-tv niet de blu-ray spelers en ik neem zowiezo ps3 8)

  maar met die hd-tv’s wacht ik nog effe

 7.   
  Lasso's avatar

  Blu-Ray dvd zal echt niet abnormaal duur worden, anders verliezen ze de strijd met de HD-DVD.

 8.   
  Joost Nijhof's avatar

  verliezen ze toch wel, ondanks de grotere capaciteit geheugen

 9.   
  Narcist's avatar

  En waarom zullen ze de strijd dan verliezen, volgens jou?

 10.   
  maxim's avatar

  wat eenmooi dingestje ๐Ÿ˜›

 11.   
  martijn008's avatar

  k heb er tog lkkr al een ๐Ÿ˜› ๐Ÿ‘ฟ

 12.   
  Fawaka-W's avatar

  Reactie door foost op zondag 09 april, 2006 – 11:37
  verliezen ze toch wel, ondanks de grotere capaciteit geheugen

  k denk het niet.
  omdat : per xbox360 een aparte hd speler gekocht moet worden.
  de ps3 is het inbegrepen waardoor mensen sneller een ps3 zullen halen (compleet).

  en blue ray heeft een paar belangrijke deals gesloten met warner en wat hollywood gebeure.

  persoonlijk vind ik dat de films op een medium nie zo belangrijk is, het aantal verkopen van de films daalt extreem (downlaoden op pc is makkelijker dan ooit).

 13.   
  Peter Stout's avatar

  Dat zie je toch een beetje verkeerd Wierie… Er zijn plannen van Microsoft om een ‘volgende’ lading 360-consoles standaard te voorzien van een HD-speler. Eerst zien en dan pas geloven uiteraard, maar zo simpel als jij het voorstelt is het volgens mij niet.

  Enne… volgens mij kopen mensen een PlayStation 3 omdat het ding ‘PlayStation’ heet en niet verder kijken dan hun neus lang is. Heel veel gamers hebben totaal geen belang bij HD.

 14.   
  The Chef's avatar

  Ehh, ik wil geen spelbreker zijn, maar je haalt 2 dingen door elkaar. Een Digitaal TV signaal is niet het zelfde als HDTV.

  Quote :”Over drie jaar, om precies te zijn op 7 april 2009 wordt in de Verenigde Staten de stekker uit de analoge televiesignalen getrokken. Vanaf dat moment zul je dus alleen maar met een HDTV naar je favoriete programma’s kunnen kijken”

  Op dat moment kun je alleen nog maar via een digitale decoder tv signalen kunnen ontvangen. Echter is de overheid in amerika bezig om fabrikanten van tv toestellen te verplichten tegen die tijd toestellen te leveren met een “digitale tuner”. Dus geen geklooi met een losse decoder.

  HDTV maakt gebruik van de grotere capaciteit van digitale tv, wat resulteerd in de resoluties 720i en 1080i. Dit is een verscherping van het digitale signaal. Op dit moment is er 1 kanaal in nederland te ontvangen, 1080. over een tijdje zal waarschijnlijk National Geografic ook gaan uitzenden in HDTV resolutie.

  Voordat we verplicht zijn om over te stappen naar HDTV zijn we minimaal 15 jaar verder.

  Tot die tijd ben ik wel tevreden met mijn verplichte digitale tv signaal( canaal digitaal, woon in buitengebied)

 15.   
  Lasso's avatar

  Maar een traditioneel interlaced tv toestel kan toch prima overweg met digitale televisie?

 16.   
  Diede's avatar

  Handige column, zeker in deze tijden. Met het WK in het vooruitzicht en videogames die HDTV aanraden, wordt het me allemaal te chaotisch ๐Ÿ˜†
  En dus is deze column vet handig! Nice! 8)