Guild Wars: Factions vanaf 28 april in de winkelschappen

Guild Wars is de grootste ‘MMORPG’ waarvoor geen maandelijkse kosten gelden. Binnenkort komt de eerste uitbereiding uit, genaamd Factions. Vandaag hebben ArenaNet en NCSoft bekendgemaakt dat Guild Wars: Factions vanaf 28 april in de winkels zal liggen, en een tegelijktijdige wereldwijde release zal hebben. Voor Guild Wars: Factions heb je het orginele Guild Wars niet nodig, maar het is wel optioneel. Bezit je namelijk beide games, dan heb je de beschikking over zowel de nieuwe als de oude wereld.
Naast de gewone versie van de game zal er ook een Collector’s Edition verschijnen. Deze bevat naast de game ook onder andere een artbook, speciale in-game extra’s, een soundtrack van Jeremy Soule, een muismat, een kalender en nog veel meer.

Guild Wars: Factions speelt zich af in het Oosters geïnspireerde koninkrijk Cantha. Je treft daar drie naties aan: De Canthrans, die je misschien nog wel kent als je storage NPC’s in het eerdere deel; de Kurzicks, een volk dat het bos vereert; en tenslotte nog de Luxans, die veel over zee reizen en waarvoor kracht één van de belangrijkste aspecten is.

De grootste vernieuwing van het spel, is toch wel de toevoeging van twee nieuwe klassen, namelijk de assassins en de ritualists. Ook biedt het spel naast deze twee nieuwe klassen ook 300 nieuwe vaardigheden, 50 nieuwe gebieden en honderden nieuwe wapens en andere items. Ook heeft ArenaNet de player-versus-player flink uitgebreid. Er is nu echt een oorlog tussen de 2 facties, en de verschillende guilds zullen meer dan ooit met elkaar samen moeten gaan werken om missies te halen en om tegen andere allianties van guilds te vechten, en op die manier meer grondgebied op de kaart te veroveren.

Deze uitbreiding/standalone van Guild Wars zal dus vanaf 28 april in de winkels liggen en is dus te spelen met zowel mét als zonder het eerste deel van Guild Wars.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    vet warneer was dat toernooi om hem uit tetesten ook al weer er was er eerst 1 er naderhand kwam er weer 1 of is die al geweest