X-box tot meer in staat dan games!

Iedereen kent de X-box onder de hand wel, de spelcomputer van microsoft waarmee indrukwekkende spellen gespeeld kunnen worden. De X-box bevat een processor van 733 MHZ, een DVD speler en een hardeschijf van 8 GB. Met zulke specificaties zou je je af kunnen vragen of er niet meer uit de X-box te halen valt dan alleen het spelen van spellen.

Dat hebben een aantal mensen zich dus ook afgevraagd en zijn de X-box gaan tweaken. En wat blijkt, de X-box is inderdaad tot veel meer in staat dan alleen het afspelen van games.

De X-box kan omgebouwd worden tot een spelcomputer met de mogelijkheden van een PC. Wat dacht je van regiovrije DVD’s kijken? Mp3’s, Xvid, Divx afspelen? Emulatoren draaien voor bijvoorbeeld de XSNES, MAME x? een grotere HD benutten tot wel 120 gig?
Al deze dingen zijn mogelijk met de X-box, een aantal mogelijkheden gaan wel erg ver. Denk hierbij aan het draaien van een FTP server en zelfs Linux kan op de X-box geinstalleerd worden!

Er zijn twee manieren om de X-box om te bouwen.
1.
Door een modchip op het moederbord te plaatsen. Een modchip is niets meer dan een extra bios die naast de bestaande bios wordt geplaatst. Zodra de X-Box wordt aangezet blokkeert de modchip de X-box BIOS chip, en neemt daarna zijn functionaliteit over.

2.
Door de inhoud van de orginele BIOS chip van de X-box software-matig te vervangen. Er hoeft geen chip met 20 draden in je XBox gesoldeerd te worden. Dit is de Zogenoemde “TSOP methode”.

Het verschil tussen deze twee methodes is dat bij de eerste methode de modchip uitgeschakeld kan worden met behulp van een switch. Je kan dan de mod uitzetten en live gaan spelen.

Illegaal? Wanneer je een X-Box hebt gekocht is het jouw eigendom en kan je hiermee doen wat je wilt toch? Het enige gevolg is wel dat je geen garantie meer hebt op je X-Box.

  1.   
    Rafael's avatar

    😀 Cool
    Er staat dat je ook met software kan doen.
    Welke software dan ? en waar kan ik die vinden 🙂

  2.   
    BioVisor's avatar

    Kan ik hier niet vermelden. maar als je bij google zoekt op bijvoorbeeld: xbox + divx of xbox + ombouwen dan vind je genoeg !