Geen prijsverlaging voor losse Xbox 360, wel samen met HD-DVD

Nu de PlayStation 3 niet meer eind dit jaar zal gaan verschijnen, is de druk grotendeels van de ketel voor Microsoft. Aangezien de Wii een heel andere doelgroep aanspreekt heeft Microsoft nu vrij baan om all out te gaan tijdens de laatste maanden van 2006. Aangezien de rechtstreekse concurrentie weg is, is een prijsverlaging ook niet meer nodig. De Engelse website GamesIndustry.biz komt nu namelijk met het nieuws dat er dit najaar geen prijsverlaging aan zit te komen voor een Xbox 360 Core- of Premium-pakket.

Wel zegt men bij GamesIndustry dat het uit verschillende bronnen heeft vernomen dat de prijs van de losse HD-DVD speler van Microsoft nogal wat hoger uit zal vallen dan gerekend. Koop je deze accessoire om HD-DVD’s in volle pracht te kunnen spelen los, dan zal de prijs rond de 200 Britse ponden komen te vallen, wat in de euro-zone wel zal worden bijgesteld naar 289 of 299 euro. Hierdoor wordt een losse Xbox 360 in het Premium-pakket en een losse HD-DVD speler maarliefst duurder dan een PlayStation 3 ínclusief Blu-Ray speler. Immers, 400 euro en 300 euro maakt 700, terwijl de PlayStation 3 voor 599 euro over de toonbank zal gaan.

Maar gelukkig is er ook nog het goede nieuws dat Microsoft hoogstwaarschijnlijk een bundel uit gaat brengen, waarin een Xbox 360 Premium-pakket, een HD-DVD speler en vermoedelijk ook een triple-A HD-DVD film zit verpakt. De prijs van dit pakket zou uit kunnen vallen tussen 400 pond (590 euro) en 375 pond (550 euro). Daarnaast wordt ook verwacht dat er naast het onlangs verschenen Saints Row-pakket nog veel meer bundels zullen verschijnen. FIFA 07, Pro Evolution Soccer 6, Splinter Cell: Double Agent, Viva Piñata, Dead or Alive Xtreme 2 en natuurlijk de klapperrr van dit najaar; Gears of War, zijn goede kandidaten.

 1.   
  Mandamo's avatar

  Waarom is ie dan los duurder.. Dit word dan geen HD-DVD drive voor mij.. 🙄

 2.   
  Eggie124's avatar

  ik moet nog een 360 kopen dus ik denk dat ik um met HD-Drive koop.. straks komen de games daar ook op uit… en blue ray is toch maar niks vind ik..

 3.   
  Asilaydying_Johny's avatar

  Ik zat eraan te denken een xbox 360 te nemen maar nu is hij ongeveer evenduur als ps3 als je het zo ziet…

 4.   
  Rhemme's avatar

  Dat weet je niet. Er is ook veel kans dat de console met de launch van de PlayStation 3 wel in prijs verlaagd wordt he.

 5.   
  G-Man's avatar

  Dat zit er dik in denk ik. De PS3 wordt nu toch uitgesteld naar maart dus waarom zou MS dan ook niet wachten met de prijsverlaging? Ze kunnen toch moeilijk ontkennen dat die prijsverlaging puur en alleen voor de launch van de PS3 bedoeld is.

 6.   
  Rhemme's avatar

  Nou het is uiteraard ook erg belangrijk dat je kopers trekt, je kan wel de beste/eerste/goedkoopste zijn maar des te aantrekkelijker, des te beter. En wanneer mensen nu een Xbox 360 met HD-DVD kopen dan heb je misschien ook grote kans dat ze de PS3 met Blu-Ray links laten liggen, want ze hebben al een HD-DVD apparaat.

 7.   
  TotalPicnic's avatar

  wat doet dat kleine doosje eigenlijk??

 8.   
  MaxrinAss's avatar

  Dat is nou juist de HD-DVD drive 😛

 9.   
  J-Loco's avatar

  Ja maar wat is eigelijk het grootste verschil? Kun je op een gegeven moment geen games meer afspelen op je gewone DVD drive? Moet je dan perse zo’n duur ding kopen?

 10.   
  Rhemme's avatar

  Nee alle games zullen nog te bespelen zijn op de standaard HD-drive, desnoods worden ze gesplitst ofzo. Maar later zullen games ook wel in een ‘Special HD-DVD Edition’ verschijnen of iets dergelijks. Het enige waarvoor je de HD-drive in de nabije toekomst nodig hebt, zijn de hoge kwaliteit HD-DVD films.

 11.   
  Mandamo's avatar

  Het is in iedergeval niet mooi, zo’n kastje naast je xbox..

 12.   
  G-Man's avatar

  Ach, je kunt het van twee kanten bekijken. De PSP heeft een ingebouwde Blu-ray driver, maar dan is de PS3 ook de grootste next-gen console. De X360 heeft geen ingebouwde HD-DVD driver wat hem wel een stuk kleiner maakt, maar dan heb je er weer een apparaat naast staan.

  Het enige waarvoor je de HD-drive in de
  nabije toekomst nodig hebt, zijn de hoge kwaliteit HD-DVD films.

  Dat is dan ook nog waar jah. Ik ga echt geen HD-DVD drive kopen speciaal voor de films. Ik heb mijn X360 dan ook gekocht voor de games en niet voor het kijken van films 😉 Ik denk dat je dat als het grootste bezwaar tegen de Blu-Ray driver kunt zien van de PS3.

 13.   
  mazdaman's avatar

  @ G-man,

  Zo groot is de PS3 nog niet als je bedenkt dat de voeding ook ingebouwd zit.

  @ Topic: Ik vindt dit wel net iets te duur, Ik had meer iets van 200 verwacht.

 14.   
  G-Man's avatar

  Dat klopt, heb je helemaal gelijk in. De voeding maakt dat ding een stuk groter, maar daar zitten ook nadelen aan vrees ik. Als ik aan de voeding van de X360 voel merk ik dat dat best heet is 😛 Dus een voordeel zou ik het niet noemen. De adapter van de X360 is zó groot dat je hem moeilijk kunt verbergen, meestal leg ik hem gewoon achter mn TV. Toch denk ik dat dat met de PS3 ook handiger was geweest.

  Maar waar het jou omgaat, de X360 is praktisch gezien wel groter ja 😉

 15.   
  mazdaman's avatar

  @ G-Man,

  Qua koeling is het misschien iets minder verstandig, maar ik vind het toch wel lekker dat er alleen maar een snoertje vanaf het stopkontakt naar toe moet 🙂

 16.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ Eggie124

  e5r komen geen games op hd-dvd uit dat heb microsoft allang gezegt ze willen geen mensen buiten sluiten.

  maar als ik hem koop neem ik hem ook met hd-dvd speler erbij altijd makkelijk

 17.   
  Copyc@t's avatar

  Weet je het voordeel van de Blu Ray driver in de PS3 is dat die vanaf dag 1 gebruikt wordt voor de GAMES, alleen EA houd voorlopig nog de boot af. Die blijven voorlopig voor de PS3 games op DVD uitbrengen. Maar EA is een multiconsole bedrijf en die gaan uit van de “zwakste” drager.

  Wie zegt dat de PS3 alleen maar om Blu Ray te promoten op de markt wordt gezet die heeft echt geen verstand van zaken.
  De hele PS3 is opgebouwd als GAMECONSOLE, dwz Cell,
  de RSX, alle hardware is gebouwd om voornamelijk een ding te doen; GAMES SPELEN. Blu Ray is daar ook een onderdeel van.

  De games komen voor 95% op Blu Ray uit. Een prettige bijkomstigheid voor Sony en de de Blu Ray Assosiation is dat de PS3 ook Blu Ray HD films afspeelt..

 18.   
  G-Man's avatar

  …en wat is dan het voordeel van games op een Blu-Ray disc ten opzichte van games op een DVD?

  PS: De PS3 is een multimedia-apparaat, in één woord 😉

 19.   
  Copyc@t's avatar

  Lees dit maar eens bijvoorbeeld:

  http://www.ps4focus.nl/sitee/forum/bekijk.php?id=1306&cat2=7fhdjv&cat=Algemeen