Rainbow Six: Vegas voor de PSP pas in 2007 aan het gokken

Rainbow Six: Vegas zal hier over een anderhalve week in de winkels liggen voor de Xbox 360 en de PC, en de PlayStation 3-versie staat voor ons tegelijktijdig met de launch in maart 2007 gepland. Het spel komt ook naar de PSP, die zou op 14 december uit moeten komen. Maar nu komt IGN met het nieuws dat zowel de PlayStation 3 als de PSP-versie uitgesteld zijn naar 2007. Nou is dat wat de PlayStation 3-versie betreft niet zo’n ramp, het heeft alleen nadelige gevolgen voor de Verenigde Staten, waar het spel ook binnenkort uit zou moeten komen.

Maar het uitstel van de PSP-versie is voor ons wel een dipje, want nu moeten we het tot minimaal 30 januari 2007 zonder Rainbow Six: Vegas voor de PSP doen. Het uitstel wordt mogelijk veroorzaakt door de online-mode, die men nog niet rond heeft.

Rainbow Six: Vegas speelt zich, hoe kan het ook anders, af in Las Vegas. Al daar moet team Rainbow de stad behoeden voor een terroristische organisatie. Dit team bestaat uit nieuwe gezichten (Logan Keller, team leader/recon; Michael Walter, heavy weapons/demolition en Jung Park, long range/electronics). Je teamleden zullen je ondersteunen in vuurgevechten bij bekende locaties in Vegas zoals Fremont Street, the Strip en de ontelbare casino’s die Las Vegas rijk is.
Je teammaten zullen er niet voor Jan met de hele korte achternaam zijn. Ze zullen suggesties geven om bijvoorbeeld een muur op te blazen, een computer te hacken et cetera. Daarnaast kun je met behulp van snake cams tegenstanders aanwijzen die ingerekend moeten worden door je teamleden.
Volgens Ubisoft biedt de nieuwe generatie console mogelijkheden om de AI eng goed te maken. Daarnaast zal zo als altijd een multiplayer aanwezig zijn, waarin wederom een mode zit om je personage beter uit te rusten, als beloning van behaalde prestaties (zoals we al zagen in Rainbow Six: Lockdown).

Op 1 december komt Rainbow Six: Vegas uit voor de PC en X360 en de PSP-versie volgt eind januari 2007. De PS3-versie zal tegelijk met de launch van de PS3 in maart 2007 verschijnen.

  1.   
    ChielB's avatar

    Zo’n game op de handheld is toch eeuwig zonde. Je mist alle beleving door beter beeld/geluid wat je op de pc en consoles wel hebt.

  2.   
    spysiem's avatar

    het ziet er anders best goed uit voor op de psp 8)